UKUS ĆE VAS IZUTI IZ CIPELA Srbi obožavaju ovakve punjene tikvice!
Tikvice punjene belim mesom i slaninom - niko ih neće odbiti
Ručak kakav se ne odbija! Tikvice punjene piletinom i slaninom koja da smesi poseban šmek će vas izuti iz cipela!
- 3 (oko 1kg) tikvice
- oko 500 g pilećeg belog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- oko 200 g kisele pavlake
- po ukusu so
- suvi biljni začin
- biber
- malo seckane slanine
Printscreen/Instagram
Priprema:
Crni luk sitno iseckati i staviti da se prži u ulju na tihoj vatri. Šargarepu očistiti i dodati. Belo meso oprati i iseći na sitne kockice i dodati luku i šargarepi. Pržiti 15-ak minuta uz povremeno mešanje. Pred kraj dodati sitno seckanu slaninu. Za to vreme tikvice oljuštiti, iseći na pola po dužini i izdubiti (izvaditi semenke). Sa donje strane posoliti i poređati u podmazan pleh. Pred kraj prženja, mesu dodati začine. Skloniti sa vatre i dodati jednu punu kašiku kisele pavlake, pa promešati da se sjedini.
Ovom smesom napuniti tikvice i staviti ih u rernu da se peku oko 20 minuta na 170-180 stepeni. Zatim ih izvaditi, i premazati kiselom pavlakom (koju prethodno treba umutiti viljuškom da postane kremasta), i vratiti u rernu na još 7-8 minuta.
Služiti prohlađeno uz sezonsku salatu.

Starinska, seljačka pita koja će biti glavna na vašoj trpezi: Uspeva baš svima, ko je jednom proba poželeće ponovo
Jelo koje je nekada krasilo seoske trpeze, danas se vraća na velika vrata.

Grci ovako spremaju musaku: Odmah zapišite recept, vaši najmiliji će smazati ceo ručak za tren oka
Grčka musaka je u vrhu gastro favorita svih turista.

Ovako Makedonci prave punjene paprike: Razlikuju se od naših, ali su prste da poližete, obavezno probajte recept
Spremite najmilijima ručak kojem neće odoleti.

PRAVO OSVEŽENJE ZA LETNJE DANE: Isprobajte recept za supu od paradajza i lubenice
Ovaj recept će vas naprosto oboriti s nogu!

Komentari(0)