UKUS ĆE VAS IZUTI IZ CIPELA Srbi obožavaju ovakve punjene tikvice!
Tikvice punjene belim mesom i slaninom - niko ih neće odbiti
Ručak kakav se ne odbija! Tikvice punjene piletinom i slaninom koja da smesi poseban šmek će vas izuti iz cipela!
- 3 (oko 1kg) tikvice
- 1 glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- oko 200 g kisele pavlake
- po ukusu so
- suvi biljni začin
- biber
- malo seckane slanine
Priprema:
Crni luk sitno iseckati i staviti da se prži u ulju na tihoj vatri. Šargarepu očistiti i dodati. Belo meso oprati i iseći na sitne kockice i dodati luku i šargarepi. Pržiti 15-ak minuta uz povremeno mešanje. Pred kraj dodati sitno seckanu slaninu. Za to vreme tikvice oljuštiti, iseći na pola po dužini i izdubiti (izvaditi semenke). Sa donje strane posoliti i poređati u podmazan pleh. Pred kraj prženja, mesu dodati začine. Skloniti sa vatre i dodati jednu punu kašiku kisele pavlake, pa promešati da se sjedini.
Služiti prohlađeno uz sezonsku salatu.
ZAPRŠKA ZA SARMU PO RECEPTU NAŠIH BAKA: Kada ih prelijete ovim sosom, osetićete ozbiljnu razliku
Tradicionalna jela su nam omiljena i ništa se ne može porediti sa njima.
Ova pita je kraljica svake srpske kuhinje! Koreni sežu sve do Turske, za nju čak imaju i poseban naziv
Nema boljeg izbora od nje u ovim hladnim danima.
SAVRŠEN ZA SVEČANE TRENUTKE Slani rolat sa ajvarom, brzo i lako se pravi, a ukus pravi domaćinski
Slani rolati su uvek dobar izbor za predjelo a možete ukuse možete kombinovati na razne načine
RECEPT ZA HRSKAVI KROMPIR: Pripremite ga sa kačkavaljem i slaninicom i uživaćete u savršenom ukusu
Krompirići kojima niko neće odoleti
Tri trika da vam slavski kolač bude najlepši: Ovo je recept koji će vam uspeti iz prvog pokušaja
Da bi slavski kolač lepo narastao, bio iznutra mekan, a spolja sa finom koricom koja ne puca, pripremite ga po već isprobanom receptu.
Komentari(0)