UKUS ĆE VAS IZUTI IZ CIPELA Srbi obožavaju ovakve punjene tikvice!
Tikvice punjene belim mesom i slaninom - niko ih neće odbiti
Ručak kakav se ne odbija! Tikvice punjene piletinom i slaninom koja da smesi poseban šmek će vas izuti iz cipela!
- 3 (oko 1kg) tikvice
- oko 500 g pilećeg belog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- oko 200 g kisele pavlake
- po ukusu so
- suvi biljni začin
- biber
- malo seckane slanine
Printscreen/Instagram
Priprema:
Crni luk sitno iseckati i staviti da se prži u ulju na tihoj vatri. Šargarepu očistiti i dodati. Belo meso oprati i iseći na sitne kockice i dodati luku i šargarepi. Pržiti 15-ak minuta uz povremeno mešanje. Pred kraj dodati sitno seckanu slaninu. Za to vreme tikvice oljuštiti, iseći na pola po dužini i izdubiti (izvaditi semenke). Sa donje strane posoliti i poređati u podmazan pleh. Pred kraj prženja, mesu dodati začine. Skloniti sa vatre i dodati jednu punu kašiku kisele pavlake, pa promešati da se sjedini.
Ovom smesom napuniti tikvice i staviti ih u rernu da se peku oko 20 minuta na 170-180 stepeni. Zatim ih izvaditi, i premazati kiselom pavlakom (koju prethodno treba umutiti viljuškom da postane kremasta), i vratiti u rernu na još 7-8 minuta.
Služiti prohlađeno uz sezonsku salatu.

6 načina kako da iskoristite nepojedena jaja nakon Uskrsa: Uz ove recepate, imaćete ukusni ručak danima nakon praznika
Priskačemo u pomoć svim domaćicama koje muku muče sa nepojedenim uskršnjim jajima

Ovakve kiflice do sada niste spremali: Jedan sastojak ih čini najmekšim (RECEPT)
Puter kiflice su najmekše, a do sada ih sigurno niste spremali

Uskršnji hleb sa jajetom u sredini – simbol jedinstva i novog života
Zaboravljen običaj iz centralne Srbije – jaje se ne kuca, već peče u testu i daruje deci za sreću

Ovako pripremljena jagnjetina se bukvalno topi u ustima: Savršena za Uskršnju trpezu, a ne zahteva puno truda
Ovaj recept je idealan za svečane prilike ili vikend ručkove, jer ne zahteva mnogo aktivnog rada – rerna će obaviti većinu posla dok vi uživate sa gostima

Recept: Uskočni kolač od jabuke i kvasnog testa – poslastica između posta i praznika
Zaboravljeni kolač koji se u Šumadiji spremao samo na Veliku subotu, bez mleka i jaja
Komentari(0)