ZOVU IH "LAŽNE", ALI SU BOLJE OD PRAVIH Recept za mekike koje ostavljaju bez teksta
Podsećaju i izgledom i ukusom na uštipke ili priganice, a ako ipak vodite računa o ishrani mi vam predlažemo da napravite ove sa karfiolom. Dodajte im papriku i mladi luk i biće zaista neverovatne.
Mekike se jednostavno prave i sve što treba da uradite jeste da pomešate sastojke za testo. Podsećaju i izgledom i ukusom na uštipke ili priganice, a ako ipak vodite računa o ishrani mi vam predlažemo da napravite ove sa karfiolom. Dodajte im papriku i mladi luk i biće zaista neverovatne.
Ovako pripremljene mekike možete da služite za doručak ili večeru.
Možda vas zanima:
ZA DORUČAK ILI VEČERU - VI BIRATE Seljačka pita će vas oboriti s nogu ako je napravite na ovaj način
Kako bi korica bila hrskava, obavezno je prelijte istopljenim puterom.
ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.
Možda vas zanima:
ZA DORUČAK ILI VEČERU - VI BIRATE Seljačka pita će vas oboriti s nogu ako je napravite na ovaj način
Kako bi korica bila hrskava, obavezno je prelijte istopljenim puterom.
ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.
Možda vas zanima:
ZA DORUČAK ILI VEČERU - VI BIRATE Seljačka pita će vas oboriti s nogu ako je napravite na ovaj način
Kako bi korica bila hrskava, obavezno je prelijte istopljenim puterom.
ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.
Sastojci:
- 300 g karfiola
- 2 jajeta
- 60 g brašna
- 1/2 paprike
- par komada mladog luka
- 2-3 čena belog luka
Priprema:
Kratko blanširajte karfiol isečen na cvetove, pa izblendirajte. Dodajte seckani mladi luk, kao papriku, mleveni beli luk, jaja i promešajte. Posolite i pobiberite, pa dodajte brašno. Dobro sjedinite sastojke. Kašikom vadite i sipajte u tiganj u kojem ste zagrejali malo ulja. Pržite sa obe strane.
ZRNO PUNO ZDRAVLjA Kako da pravite PŠENIČNE KLICE i za šta su sve dobre
Pšenične klice su izuzetno zdrave i nutritivno bogate namirnice koje se dobijaju klijanjem pšeničnih zrna.
POSNA PASTA SA KOZICAMA Dašak mediterana u iščekivanju Vaskrsa, brzo a preukusno jelo
Ova pasta je prelepo i jednostavno jelo, idealno za dane posta, miriše na leto i more.
POSNI UŠTIPCI OD SAMO 3 SASTOJKA: Ne upijaju ulje, prave se očas posla, a mogu biti i slani i slatki doručak
Ukoliko više ne znate šta da pravite za doručak u toku posta, naš predlog su starinski uštipci od 3 sastojka
POSNA A SAVRŠENA Štrudla sa jabukama koju ćete brzo spremiti i svi će tražiti još, toliko je slasna!
Strasna nedelja posta je u toku, svi vernici su posvećeni molitvama, zajedništvu i opraštanju. Dok post traje deca pa i odrasli požele da se zaslade.
POSNA Štrudla sa makom, mekana kao duša i ukusna kao med
Štrudla makovnjača je stari dezert čiji ukus svi dobro pamtimo još od detinjstva.
Komentari(0)