ZOVU IH "LAŽNE", ALI SU BOLJE OD PRAVIH Recept za mekike koje ostavljaju bez teksta

Miloš Milenović

19:00

Gastronomija 0

Podsećaju i izgledom i ukusom na uštipke ili priganice, a ako ipak vodite računa o ishrani mi vam predlažemo da napravite ove sa karfiolom. Dodajte im papriku i mladi luk i biće zaista neverovatne.

ZOVU IH "LAŽNE", ALI SU BOLJE OD PRAVIH Recept za mekike koje ostavljaju bez teksta
Shutterstock

 

Mekike se jednostavno prave i sve što treba da uradite jeste da pomešate sastojke za testo. Podsećaju i izgledom i ukusom na uštipke ili priganice, a ako ipak vodite računa o ishrani mi vam predlažemo da napravite ove sa karfiolom. Dodajte im papriku i mladi luk i biće zaista neverovatne.

Ovako pripremljene mekike možete da služite za doručak ili večeru.

Možda vas zanima:

kačamak

Ukus planine: Pirotski kačamak sa sirom i pretopom

Gastronomija

21:00

2 avgust, 2025

Na obroncima Stare planine, gde zima ume da potraje i gde vetar nosi miris drvenih ognjišta, jedno jelo greje stolove već generacijama. Pirotski kačamak, jednostavan, ali bogat ukusom, nekada je bio oslonac svake seoske kuće tokom hladnih dana. Danas je simbol tradicije koju vredi čuvati.

Možda vas zanima:

kačamak

Ukus planine: Pirotski kačamak sa sirom i pretopom

Gastronomija

21:00

2 avgust, 2025

Na obroncima Stare planine, gde zima ume da potraje i gde vetar nosi miris drvenih ognjišta, jedno jelo greje stolove već generacijama. Pirotski kačamak, jednostavan, ali bogat ukusom, nekada je bio oslonac svake seoske kuće tokom hladnih dana. Danas je simbol tradicije koju vredi čuvati.

Možda vas zanima:

kačamak

Ukus planine: Pirotski kačamak sa sirom i pretopom

Gastronomija

21:00

2 avgust, 2025

Na obroncima Stare planine, gde zima ume da potraje i gde vetar nosi miris drvenih ognjišta, jedno jelo greje stolove već generacijama. Pirotski kačamak, jednostavan, ali bogat ukusom, nekada je bio oslonac svake seoske kuće tokom hladnih dana. Danas je simbol tradicije koju vredi čuvati.

Sastojci:

  • 300 g karfiola
  • 2 jajeta
  • 60 g brašna
  • 1/2 paprike
  • par komada mladog luka
  • 2-3 čena belog luka

Priprema: 

Kratko blanširajte karfiol isečen na cvetove, pa izblendirajte. Dodajte seckani mladi luk, kao papriku, mleveni beli luk, jaja i promešajte. Posolite i pobiberite, pa dodajte brašno. Dobro sjedinite sastojke. Kašikom vadite i sipajte u tiganj u kojem ste zagrejali malo ulja. Pržite sa obe strane.

Komentari(0)

Loading