SAVET PROFESIONALNOG KUVARA U mleveno meso dodajte jedan sastojak i ćufte će biti mekše i sočnije
Uvek je dobro eksperimentisati i dodavati različite sastojke, jer oni samo mogu da ukus dovedu do savršenstva

Mleveno meso spada među jeftinije i zato ga domaćice često pripremaju. Ali, to nije jedini razlog zašto je mleveno meso redovno na meniju, od njega se prave najukusnija jela, kao što su faširane šnicle ili ćufte. One iskusnije domaćice sigurno misle kako ne postoji više nijedan trik kojim mogu da poboljšaju ukus mesa, ali greše, piše Stvarukusa.rs.
Uvek je dobro eksperimentisati i dodavati različite sastojke, jer oni samo mogu da ukus dovedu do savršenstva. Mnogi profesionalni kuvari dodaju jedno povrće u meso, kako bi ono bilo što ukusnije.
Taj tajni sastojak je najobičniji crni luk. Iseckajte ga na kockice i propržite. Zbog prženja luk će biti mekan, blago hrskav i suptilno sladak, pa će mesu dati poseban šmek.
Možda vas zanima:

ĆUFTE SA BRIONA Ručak koji je Jovanka spremala Titu (RECEPT)
IAKO su bili u prilici da uživaju u umeću najboljih kuvara sveta, Josip Broz Tito i njegova supruga su u trenucima odmora sami pravili omiljene specijalitete.

BRIONSKI KROMPIR SA ĆUFTAMA NA JOVANKIN NAČIN: Jelo koje je Tito obožavao i na koje niko neće ostati ravnodušan
Oduševiće vas ukus ovog jela koje se krajnje jednostavno priprema a idealno je za ručak!
Važno je zapamtiti da luk koji planirate da stavite u mleveno meso ne treba da stoji predugo na šporetu: povrće je potrebno samo lagano propržiti.
Pored crnog luka i rendani krompir može da poboljša ukus ćuftama i faširanim šniclama.

NAJLEPŠA POSLASTICA KOJA OSTAVLJA BEZ DAHA: Turska torta "Šeherezada" - kremasta i sočna, recept iskusnih domaćica
Turska torta "Šeherezada" je najlepša poslastica koja ostavlja bez dana, kremasta je, sočna, a recept je iskusnih domaćica

Valjevska podvarak-pita: Zimski specijalitet iz Valjeva koji spaja kiseli kupus i domaće kore
Saznajte kako se pravi tradicionalna pita iz Valjeva koja spaja ukuse zimskog podvarka sa finim domaćim korama

Ovako Mađari prave slatki kupus: Zbog jednog sastojka ukusniji je od našeg - recept zapišite u svesku
Sastojak za ukusan mađarski slatki kupus

Moravički sir – skriveni specijalitet Ivanjice: Kako nastaje kremasti sir koji osvaja gurmane širom Srbije?
Saznajte tajnu kremaste teksture i posebnog ukusa moravičkog sira iz Ivanjice, koji je osvojio srca svih ljubitelja domaćih specijaliteta

Najhrskavije rolnice po bakinom receptu! Mogu da se jedu u bilo koje doba, tajna je u ovom DODATKU
Bilo da ih služite za doručak, večeru ili kao užinu, sigurno će postati omiljeni deo Vaše trpeze.
Komentari(0)