ĆUFTE SA BRIONA Ručak koji je Jovanka spremala Titu (RECEPT)
IAKO su bili u prilici da uživaju u umeću najboljih kuvara sveta, Josip Broz Tito i njegova supruga su u trenucima odmora sami pravili omiljene specijalitete.

Recept Jovanke Broz za brionski krompir sa ćuftama nekadašnji predsednik Jugoslavije je obožavao. Budući da je reč o jelu koje se priprema brzo i jednostavno, recept Jovanke Broz danas je omiljen među brojnim domaćicama.
Sastojci:
- 1kg krompira
- 500gr mlevenog mesa
- 2 jaja
- 150 gr slaninice
- 250 gr rendanog kačkavalja
- 50gr maslaca
- 50ml ulja
- Origano, biber, suvi začin
- paradajz sos
Priprema:
Možda vas zanima:

"Znam zašto Jovanka i Tito nisu imali decu": Sestra Nada je sa njima živela 25 godina u sobi do sobe i sve je znala
Ispovest Nade Budisavljević, rođene sestre Jovanke Broz o tome kako joj je sestra saopštila da se udaje za Tita, do toga zašto par nije imao decu

Jovanka Broz njemu otkrila svoje najdublje tajne, ali ga zaklela da ništa ne priča dok ne umre: Izdaja kakva se ne pamti
Jovanka Broz - dama koja je mogla da promeni tok istorije, a onda je surovo ućutkana.
Možda vas zanima:

"Znam zašto Jovanka i Tito nisu imali decu": Sestra Nada je sa njima živela 25 godina u sobi do sobe i sve je znala
Ispovest Nade Budisavljević, rođene sestre Jovanke Broz o tome kako joj je sestra saopštila da se udaje za Tita, do toga zašto par nije imao decu

Jovanka Broz njemu otkrila svoje najdublje tajne, ali ga zaklela da ništa ne priča dok ne umre: Izdaja kakva se ne pamti
Jovanka Broz - dama koja je mogla da promeni tok istorije, a onda je surovo ućutkana.
Možda vas zanima:

"Znam zašto Jovanka i Tito nisu imali decu": Sestra Nada je sa njima živela 25 godina u sobi do sobe i sve je znala
Ispovest Nade Budisavljević, rođene sestre Jovanke Broz o tome kako joj je sestra saopštila da se udaje za Tita, do toga zašto par nije imao decu

Jovanka Broz njemu otkrila svoje najdublje tajne, ali ga zaklela da ništa ne priča dok ne umre: Izdaja kakva se ne pamti
Jovanka Broz - dama koja je mogla da promeni tok istorije, a onda je surovo ućutkana.
Krompir skuvajte. Dok se krompir kuva napravite ćufte od mlevenog mesa, sitno seckanog luka, slaninice i začina. Kuvan krompir izmešajte sa maslacem i napravite pire. Pire krompir stavite u vatrostalnu činiju na dno, preko stavite paradajz sos sa začinima, pa preko ćuftice i zapecite oko 20 minuta na 200 stepeni Celzijusa. Preko ćufta stavite rendan kačkavalj i zapecite još oko pet do 10 minuta.

Upoznajte kraljicu među gibanicama! U moru stotina, ova je najukusnija i najbolja, domaćice će se oduševiti
Ispoštujte postupak pripreme i uživaćete kao nikad do sada.

Kiseli kupus u tegli, imunobomba koju svaka kuća treba da proba: Fermentiše se u svom soku, ukusan je i traje dugo
Ako nemate gde da držite bure kiselog kupusa i potrebne su vam manje količine, ovaj jednostavan i superbrz recept će vam sigurno biti od koristi.

STAROPLANINSKI DRAGULJ: Sir jači od kozjeg, napravljen od ENDEMIČNIH biljaka, a služi kao lek za celu porodicu
Zaboravite industrijske sireve! Na obroncima Stare planine nastaje specijalitet koji svoju lekovitu moć crpi iz prirode. Otkrivamo tajnu Staroplaninskog ovčijeg sira – zašto se smatra našim najzdravijim sirom i kako ga pastiri vekovima koriste za jačanje imuniteta.

SRPSKA CRNA ČOKOLADA: Zaboravljeni recept za kitnikez koji je zdraviji od meda, a naše bake su ga davale za jaku krv
U Vojvodini, gde su dunje bile simbol bogatstva, nastao je zaboravljeni slatkiš koji je prava riznica zdravlja. Otkrivamo Kitnikez – "sir od dunja" – poslasticu koja se pravila bez grama šećera i koju su bake koristile za oporavak od anemije.

TAJNA SRPSKOG DORUČKA KOJI DIŽE IZ MRTVIH: "Kačamak" je eliksir dugovečnosti, ali ovaj detalj ga čini nemogućim za pripremu kod kuće
Zlatno jelo koje su naši preci jeli vekovima: Otkrivamo zašto moderni kačamak nema isti ukus i kako ga spremiti na autentičan način.
Komentari(0)