RECEPT ZA UŠTIPKE S JOGURTOM: Prave se za tili čas, a savršeno su mekani i vazdušasti
Napravite brze i ukusne uštipke sa jogurtom koji će biti savršeno mekani i vadušasti

Ukoliko nemate ideju za večeru, uz ovaj recept za mekane uštipke s jogurtom, napravićete ćete jednostavan i brzi obrok savršenog ukusa, koji će obradovati celu vašu porodicu.
Sastojci:
- 2 jajeta
- 250 ml jogurta
- 1 kašičica soli
- 1 prašak za pecivo
- 600 g brašna
Priprema:
Viljuškom umutite jaja, dodajte ostale sastojke i dalje mutite dok ne dobijete ujednačenu smesu. Testo malo obradite rukama. Zagrejte ulje, neka bude najmanje dva prsta duboko. Kašikom vadite loptice testa i lagano ih spuštajte u ulje. Pecite kratko dok dobiju zlatastu boju i vadite na papirnati ubrus kako bi upili višak masnoće.

Recept za posne čupavce: Još su sočniji i ukusniji, a zahvaljujući 1 triku čak 5 dana mogu ostati sveži
Još su sočniji i ukusniji, a zahvaljujući 1 triku čak 5 dana mogu ostati svež

Zapečena kaša iz sela Vina kod Negotina: Doručak od tri sastojka koji hrani dušu
U selima Timočke Krajine, zapečena kaša je nekada bila omiljeni doručak težaka. Pravljena od krompira, crnog luka i kukuruznog brašna, jednostavna je, ali zasitna, i pečena do zlatne hrskavosti u zemljanoj posudi. Danas je gotovo zaboravljena, ali još uvek se sprema u nekoliko domaćinstava u okolini Negotina.

Ovaj aromatični pasulj kida koliko je dobar! Stigao pravo iz bakinje kuhinje, spoj sastojaka je fantazija
Priprema je jednostavna, a rezultat je jelo koje će vas podsetiti na bakinu kuhinju.

Pura s kajmakom iz sela Glogovac kod Jagodine: zaboravljeni doručak koji se vraća na srpske trpeze
Domaći recept iz Šumadije koji su jeli težaci pre odlaska u polje, danas je retkost, ali se još pamti u seoskim kuhinjama. Pura kuvana u glinenom loncu i prelivena domaćim kajmakom bila je znak da u kući ima i truda i ukusa.

Starinski recept za najbolji sutlijaš, poslastica uz koju su odrasle generacije: Brzo se pravi, a još brže smaže
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari(0)