Videli ste CRVENU tačkicu na ŽUMANCETU? Evo da li smete da konzumirate takvo jaje

Izvor: LS

13:00

Gastronomija 0

Možda je kokoška bila bolesna, a jaje nije pogodno za hranu?

jaje
Shutterstock

Razbijete jaje - i svetla tačka pocrveni na žumancetu. Šta ako nešto nije u redu sa njim i to će štetiti našem zdravlju?

U stvari, nije sve tako strašno. Činjenica je da žumance tokom formiranja prodire mnogi krvni sudovi. Ako jedan od njih pukne, dobija se crvena tačka, slična modrici. A posuda može da pukne iz mnogo razloga, koji su apsolutno fiziološki, u njima nema ništa opasno po ljudsko zdravlje.

Videli ste CRVENU tačkicu na ŽUMANCETU? Evo da li smete da konzumirate takvo jaje Shutterstock
 

Alternativno, crvena tačka na žumancetu može biti znak da je jaje oplođeno i da se može izleći pile. Tačnije, mogao bi, ako bi najkasnije nedelju dana kasnije bio poslat u inkubator, pretučen, kao što ga je legla kokoška. Dok je u vašoj kuhinji, malo je verovatno da će se izleći osim ako jaje nije super sveže.

Možda vas zanima:

jaja

Jaja se ne čuvaju u vratima frižidera: Stručnjak otkriva pravo mesto za njih

Gastronomija

14:00

30 decembar, 2024

Jaja su nezabilazna namirnica u svakom domaćinstvu i sastavni deo su mnogih jela, ali treba misliti i o njihovoj ispravnosti, te je važno kako ih odlažemo. Ukoliko ih posle kupovine stavimo u vrata frižidera, stručnjak će odmah reći da grešimo, jer stalno zatvaranje i otvaranje frižidera zapravo stvara idelano okruženje za bakterije, a samim tim i brže se kvare.

Možda vas zanima:

jaja

Jaja se ne čuvaju u vratima frižidera: Stručnjak otkriva pravo mesto za njih

Gastronomija

14:00

30 decembar, 2024

Jaja su nezabilazna namirnica u svakom domaćinstvu i sastavni deo su mnogih jela, ali treba misliti i o njihovoj ispravnosti, te je važno kako ih odlažemo. Ukoliko ih posle kupovine stavimo u vrata frižidera, stručnjak će odmah reći da grešimo, jer stalno zatvaranje i otvaranje frižidera zapravo stvara idelano okruženje za bakterije, a samim tim i brže se kvare.

Možda vas zanima:

jaja

Jaja se ne čuvaju u vratima frižidera: Stručnjak otkriva pravo mesto za njih

Gastronomija

14:00

30 decembar, 2024

Jaja su nezabilazna namirnica u svakom domaćinstvu i sastavni deo su mnogih jela, ali treba misliti i o njihovoj ispravnosti, te je važno kako ih odlažemo. Ukoliko ih posle kupovine stavimo u vrata frižidera, stručnjak će odmah reći da grešimo, jer stalno zatvaranje i otvaranje frižidera zapravo stvara idelano okruženje za bakterije, a samim tim i brže se kvare.

Ali u svakom slučaju, crvene mrlje ne znače da je jaje pokvareno, zaraženo nečim i da se ne može jesti.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading