Videli ste CRVENU tačkicu na ŽUMANCETU? Evo da li smete da konzumirate takvo jaje
Možda je kokoška bila bolesna, a jaje nije pogodno za hranu?
![jaje](/data/images/2022-05-25/28524_shutterstock-468388463_f.jpg?timestamp=1680732000)
Razbijete jaje - i svetla tačka pocrveni na žumancetu. Šta ako nešto nije u redu sa njim i to će štetiti našem zdravlju?
U stvari, nije sve tako strašno. Činjenica je da žumance tokom formiranja prodire mnogi krvni sudovi. Ako jedan od njih pukne, dobija se crvena tačka, slična modrici. A posuda može da pukne iz mnogo razloga, koji su apsolutno fiziološki, u njima nema ništa opasno po ljudsko zdravlje.
Shutterstock
Alternativno, crvena tačka na žumancetu može biti znak da je jaje oplođeno i da se može izleći pile. Tačnije, mogao bi, ako bi najkasnije nedelju dana kasnije bio poslat u inkubator, pretučen, kao što ga je legla kokoška. Dok je u vašoj kuhinji, malo je verovatno da će se izleći osim ako jaje nije super sveže.
Možda vas zanima:
![jaja](/data/images/2024-10-22/103935_jaja-shutterstock-2434424569_f.jpg)
ŽUMANCE NE ZELENI: Tajna savršeno kuvanih jaja
Ako se odlučite za kuvanje u šerpi, prvo pustite vodu da proključa, a zatim poklopite šerpu i kuvajte jaja na pari oko 12 minuta.
![jaja](/data/images/2024-08-08/96859_shutterstock-2282805791_f.jpg)
Ovo je najbolji trik za proveru svežine jaja – dovoljno je da uradite ovu jednu sitnicu
Ovo je najbolji trik za proveru svežine jaja – dovoljno je da samo uradite ovu jednu sitnicu!
Možda vas zanima:
![jaja](/data/images/2024-10-22/103935_jaja-shutterstock-2434424569_f.jpg)
ŽUMANCE NE ZELENI: Tajna savršeno kuvanih jaja
Ako se odlučite za kuvanje u šerpi, prvo pustite vodu da proključa, a zatim poklopite šerpu i kuvajte jaja na pari oko 12 minuta.
![jaja](/data/images/2024-08-08/96859_shutterstock-2282805791_f.jpg)
Ovo je najbolji trik za proveru svežine jaja – dovoljno je da uradite ovu jednu sitnicu
Ovo je najbolji trik za proveru svežine jaja – dovoljno je da samo uradite ovu jednu sitnicu!
Možda vas zanima:
![jaja](/data/images/2024-10-22/103935_jaja-shutterstock-2434424569_f.jpg)
ŽUMANCE NE ZELENI: Tajna savršeno kuvanih jaja
Ako se odlučite za kuvanje u šerpi, prvo pustite vodu da proključa, a zatim poklopite šerpu i kuvajte jaja na pari oko 12 minuta.
![jaja](/data/images/2024-08-08/96859_shutterstock-2282805791_f.jpg)
Ovo je najbolji trik za proveru svežine jaja – dovoljno je da uradite ovu jednu sitnicu
Ovo je najbolji trik za proveru svežine jaja – dovoljno je da samo uradite ovu jednu sitnicu!
Ali u svakom slučaju, crvene mrlje ne znače da je jaje pokvareno, zaraženo nečim i da se ne može jesti.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:
![čupavci](/data/images/2024-12-24/109714_shutterstock-2097577366-1_f.jpg)
Starinski čupavci: Ovaj kolač mora da bude mekan, ukusan i bogato umočen u čokoladu i kokos
Mislimo da ne postoji osoba koja ne voli ovaj desert
![rakija](/data/images/2025-02-12/113811_shutterstock-1282722316_f.jpg)
Zaboravljena pića Srbije – Drevni nektari, lekoviti napici i tradicionalni ukusi koji nestaju
Pića koja su nekada bila deo svakodnevice, a danas su retkost
![gibanica](/data/images/2024-08-26/98583_shutterstock-2294614527_f.jpg)
Prava DOMAĆA GIBANICA sprema se samo na OVAJ način, a gotova za 5 minuta - Posebnu HRSKAVOST daje joj 1 sastojak, sirnica kao iz PEKARE
Recept za pravu srpsku gibanicu morate zapisati!
![Čupava Kata](/data/images/2023-02-24/47291_190695-cupava-kata-ls_f.jpg)
Čupava Kata - omiljeni recept iz stare Juge: Potrebna su 4 sastojka i 10 minuta
Pravi se jednostavno, a ukus je fantastičan
![Tajna za najbolje testo za pitu koje pekari kriju kao zmija noge: Idealno je uz kremasti fil sa sirom i spanaćem](/data/images/2023-03-31/50110_shutterstock-123380389_f.jpg)
Tajna za najbolje testo za pitu koje pekari kriju kao zmija noge: Idealno je uz kremasti fil sa sirom i spanaćem
Otkrivamo vam trik uz koji će vam pita biti ukusna kao iz najbolje pekare
Komentari(0)