Pohovane paprike sa sirom i kajmakom: Specijalni recept sa Skadarlije, jedan sastojak im daje poseban ukus
Srpske domaćice često zajedno sa paprikama, istovremeno pune i tikvice istim nadevom, i kuvaju ih zajedno (nalik dolmi u muslimanskoj tradiciji).
U Srbiji se ovo jelo pravi od paprike, pirinča i mesa. U Južnoj Srbiji se jelo naziva i butane šušpe a pravi se od suvih paprika. Takođe se u pirotskom okrugu puni paprika sa orasima i prazilukom.
Ovako spremljene paprike jedan su od specijaliteta koji se može pronaći i probati u kafanama u čuvenoj beogradskoj, boemskoj četvrti.
Pohovane paprike jedno su od onih jela koje je idealno rešenje za ručak na brzinu. Međutim, ako niste znali one su, spremljene na malo drugačiji način, jedan od specijaliteta koji mnogi rado naručuju u kafanama beogradske, boemske četvrti - Skadarliji.
Možda vas zanima:
POST JE MNOGO LAKŠI UZ OVU NEPREVAZIĐENU POSLASTICU: Posni čiz kejk, tako se lako pravi, a ukus - prste da poližeš
Ovaj posni desert je jednako ukusan kao i svaki drugi, a sprema se brzo i jednostavno, tako da ćete verujemo često pripremati ovo kremasto savršenstvo idealno za sve prilike
Recept za pogaču bez kvasca: Sprema se sa kiselim mlekom (VIDEO)
Pogaču možete da spremite i bez korišćenja kvasca
Možda vas zanima:
POST JE MNOGO LAKŠI UZ OVU NEPREVAZIĐENU POSLASTICU: Posni čiz kejk, tako se lako pravi, a ukus - prste da poližeš
Ovaj posni desert je jednako ukusan kao i svaki drugi, a sprema se brzo i jednostavno, tako da ćete verujemo često pripremati ovo kremasto savršenstvo idealno za sve prilike
Recept za pogaču bez kvasca: Sprema se sa kiselim mlekom (VIDEO)
Pogaču možete da spremite i bez korišćenja kvasca
Možda vas zanima:
POST JE MNOGO LAKŠI UZ OVU NEPREVAZIĐENU POSLASTICU: Posni čiz kejk, tako se lako pravi, a ukus - prste da poližeš
Ovaj posni desert je jednako ukusan kao i svaki drugi, a sprema se brzo i jednostavno, tako da ćete verujemo često pripremati ovo kremasto savršenstvo idealno za sve prilike
Recept za pogaču bez kvasca: Sprema se sa kiselim mlekom (VIDEO)
Pogaču možete da spremite i bez korišćenja kvasca
Donosimo vam recept za pohovane paprike sa sirom i kajmakom, čiji ukus neodoljivim smatraju ne samo domaći, već i mnogi strani turisti. Posebnu draž im daje susam koji se dodaje u nadev.
Sastojci:
8 oljuštenih pečenih paprika
150 gr kajmaka
2 kašičice susama
2 jaja
2 kašike brašna
3 kašike hlebnih mrvica (prezli)
1 dl ulja
Priprema:
Izgnječite sir i dodajte kajmak i susam, pa sve zajedno dobro izmešajte. Paprike posušite pa ih napunite smesom od sira, kajmaka i susama, tako što ćete u svaku staviti po punu supenu kašiku nadeva.
Brašno sipajte na jedan tanjir, umutite dva jaja, a prezle sipajte u posebnu posudu. Zagrejte ulje.
Papriku punjenu nadevom od sira, kajmaka i susama uvaljajte u brašno, u jaja, pa u prezle i pržite na zagrejanom ulju, na umerenoj temperaturi dok prezle ne dobiju lepu žućkastu boju.
Izvadite ih na tanjir, na koji ste stavili salvetu ili kuhinjski ubrus, koji će da upiju višak ulja.
Paprike poslužite tople uz majonez ili tartar sos.
Prijatno!
(Telegraf, vikipedija)
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:
DVA BRZA I ZDRAVA RECEPTA Posne poslastice sa medom, gotove za deset minuta, svi će ih OBOŽAVATI!
Bliži se kraj Vaskršnjeg posta. Cvetna nedelja je u toku i već se oseća radost Vaskrsa. danas donosimo dva brza i zdrava recepta da se zasladite.
3 STARINSKA JELA OD KOPRIVE: Srbi su vekovima verovali da JAČAJU TELO u proleće i da obavezno treba da se nađu na stolu
Kopriva u Srbiji ima status maltene svete biljke, dok naši stari obožavaju jela koja u sebi sadrže ovu biljku
ZDRAVA I UKUSNA Posna čorba od KOPRIVE, naberete je i za čas napravite ovo ODLIČNO jelo!
Posna čorba od kopriva je ukusno i zdravo jelo koje možete lako pripremiti, pogotovu što je sada vreme kada kopriva može lako da se pronađe i nabere, a veoma je bogata vitaminima.
OVO JE BIO OMILJENI DORUČAK U JUGOSLAVIJI ZA VREME USKRŠNJEG POSTA: Svi su obožavali taj ukus, a jeftin je i VEOMA ZDRAV
Ako ste se ikada pitali koji je bio omiljeni doručak mešu Srbima u Jugoslaviji, mi vam donosimo starinski recept!
NEZAMENJIVI KOLAČI Posni galeti, poslastica za svaku priliku!
Zna se šta se uvek pakovalo kao grickalica za put, ekskurziju, izlet, odličan i brz doručak, poslastica posle ručka, domaći keks na koji se uvek računa.
Komentari(0)