Srpsko jelo koje topi masti i snižava holesterol: NAJZDRAVIJI OBROK NA SVETU već vekovima čuva zdravlje
Zdrav doručak je pola zdravlja!
Kačamak sadrži dovoljno minerala, nutritijenata i vitamina koliko je telu potrebno da bi normalno funkcionisalo.
Ona u svom sastavu ima prirodne masti, odnosno karitenoide i upravo te zdrave masnoće zaslužne su za njene moći koje pospešuju bolji i kvalitetniji rad creva.
Odličan je za skidanje viška kilograma, jer takođe utiče i na dobro i zdravo varenje hrane.
Možda vas zanima:
Ovako se pravi najukusniji sprski kačamak: Domaćice otkrile u čemu je tajna, kao prilog se obavezno dodaje 1 stvar
Nekada smatran sirotinskom hranom, kačamak je danas pravi egzotični obrok
Tajni recept iz Homolja: Kačamak sa sirom i „prženom surutkom“
Zaboravljena poslastica iz vremena naših baka
Možda vas zanima:
Ovako se pravi najukusniji sprski kačamak: Domaćice otkrile u čemu je tajna, kao prilog se obavezno dodaje 1 stvar
Nekada smatran sirotinskom hranom, kačamak je danas pravi egzotični obrok
Tajni recept iz Homolja: Kačamak sa sirom i „prženom surutkom“
Zaboravljena poslastica iz vremena naših baka
Možda vas zanima:
Ovako se pravi najukusniji sprski kačamak: Domaćice otkrile u čemu je tajna, kao prilog se obavezno dodaje 1 stvar
Nekada smatran sirotinskom hranom, kačamak je danas pravi egzotični obrok
Tajni recept iz Homolja: Kačamak sa sirom i „prženom surutkom“
Zaboravljena poslastica iz vremena naših baka
Kukuruz je zaslužan za sve dobrobiti ovog ukusnog jela. Odmah iza pšenice i pirinča, kukuruz važi za najvažniju žitaricu na svetu. To je jedna od najboljih namirnica koja ljudski organizam ispunjava dugotrajnom dobrom energijom.
Kukuruzno brašno sadrži veliki niz hranljivih supstanci. To brašno je veliki izvor folata, vitamina B6, K i E, pantotenske kiseline, tijamina, riboflavina i nijacina.
Takođe, može se pohvaliti s velikim sadržajem fosfora, magnezijuma, cinka, kalijuma, bakra, selena i mangana.
Zahvaljujući kukuruzu koji sadrži, kačamak ima vrlo mali broj kalorija u sebi, te je zbog toga idealan obrok za mršavljenje. Ona je jedna od najboljih i najefikasnijih namirnica koje se preporučuju kada su dijete u pitanju.
100 grama palente sadrži oko 380 kalorija. Ona u svom sastavu ima samo prirodnu materiju tako da su i njeni ugljeni hidrati i lipidi pozitivni za ljudski organizam. Kačamak je odličan izbor za bebe i decu.
Zdrav obrok koji će oni obožavati pogotovu ako se kombinuje s jogurtom ili nekim povrćem koji mališani vole. Još jedan od razloga zašto je ovaj obrok idealan za decu je to što palenta sprečava nagli pad imuniteta.
Jačanje ćelija debelog creva takođe je još jedan od uspeha koji je zabeležen kod osoba koje su palentu uvrstili u svoje redovne obroke. Osim što će ih ojačati, delovaće antioksidativno na celokupan organizam, ne samo na creva.
Smanjuje holesterol zahvaljujući dobrim mastima koje sadrži, kao i vlaknima i kompleksnim ugljenim hidratima. Samim tim iz tih razloga, palenta će sprečiti i pojavljivanje viška kilograma.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:
Ovako Mađari prave slatki kupus: Zbog jednog sastojka ukusniji je od našeg - recept zapišite u svesku
Sastojak za ukusan mađarski slatki kupus
Obogatite trpezu kafanskom belom čorbom: Sprema se očas posla, a ukus i miris osvajaju, vredi probati
Pileća bela čorba na kafanski način je jelo koje vraća sećanja na stara porodična okupljanja i toplinu domaće kuhinje i savršen je uvod u izdašan svečani ručak na slavi.
Proja s kiselim kupusom: Zimski sirotinjski recept koji miriše na ognjište
Nije pita, nije hleb, nije kolač – ali jeste jedno od onih jela koje greje i kada se jede hladno. Proja s kiselim kupusom bila je doručak, večera i užina kad nema mesa, ali ima soli, kukuruza i duše
Uštipci bez kapi ulja, spolja hrskavi, a unutra meki: Domaćice, odmah zapišite recept, ovo ćete tamaniti
Ukus je jednako dobar kao i kad ih spremamo na ulju.
TAJNI RECEPT: Evo koliko soli treba stavljati u kiseli kupus
Kiseljenje kupusa kod kuće može biti jednostavno kada znate pravu proporciju soli i vode. Za optimalno kiseljenje i hrskav rezultat, važan je odnos između količine vode i soli.
Komentari(0)