KAKO OD OSTATAKA PUNJENE PAPRIKE NAPRAVITI MUSAKU Ako ne volite jedno te isto jelo dva dana za redom, EVO REŠENJA (FOTO/VIDEO)

Lepote Srbije

21:00

Gastronomija 0

Ukoliko imate ostatke od nekog ručka za koji ste koristili mleveno meso, savetujemo vam da ne bacate, ne podgrevate niti dajete ljubimcima, već spremite sasvim novo jelo. Ovo je naš predlog kako od punjenih paprika napraviti musaku.

KAKO OD OSTATAKA PUNJENE PAPRIKE NAPRAVITI MUSAKU Ako ne volite jedno te isto jelo dva dana za redom, EVO REŠENJA (FOTO/VIDEO)
Lepote Srbije/T.T

Sigurni smo da vam se dešavalo da i niste baš raspoloženi da dva-tri dana za redom jedete jedno te isto, stoga smo vam napravili ovaj recept specijalno za tu priliku, a verujemo da će i vama ubuduće nešto slično pasti na pamet.

Svima nama se desilo da precenimo svoje stomake i da ako ste deo velike familije, pretekne hrane na duži period. Što nije uvek lepa slika kada otvorite frižider, jer nam je iskreno draže da je jelo sveže spremljeno, nego da ga pogrevamo u nekoliko navrata. Pri tom, nećemo jesti sa istom slašću to isto jelo, iako smo mu se Bog zna kako obradovali na prvu loptu.

Nijedna majka, žena, kraljica, ne voli komentare poput: "Zar opet ovo?", pogotovo kad ima pune ruke posla ne samo u kuhinji, već i oko kuće, a sigurno je uposlena na mnogim drugim frontovima koji ne uključuju domaćinstvo ili posao sam po sebi.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Svaka iole uspešna žena se trudi da postigne da joj telo i duša budu u skladu sa domaćinstvom, tj. "kakav dom, takva ja" i da pokaže da emancipacija nije nešto loše već samo pokazatelj da žene mogu sve i da i kad prigusti nađu način da se to ne vidi.

Muškarci, ne zamerite, znamo da ste vi rođeni gurmani i da ovakvi recepti nisu ništa novo za vas, pogotovo vi koji ste prošli kroz studije i samački život. :)

Ovaj recept je jedan od načina, kako se snaći kada prigusti:

SASTOJCI:

mleveno meso (onoliko koliko je ostalo od prethodnog jela)

nekoliko krompira (šta god nađete u frižideru)

mleko

ulje ili mast, a može i margarin

sir, jogurt ili pavlaka (šta god mlečno ima za prekriti gornji sloj krompira)

začini (vegeta, biber, paprika: ko šta voli)

jaja

PRIPREMA:

Uključiti rernu na 200 stepeni, ako je slabija struja na 220.

Fil: punjene paprike od pre neki dan iseckati na sitne delove, u zavisnosti od toga kako biste voleli da izgleda unutrašnjost musake.

Pripremiti krompir: iseckati na kolutove i staviti da odstoji u činiji s hladnom vodom.

Po mogućstvu izabrati zemljanu posudu (lepše je sve kad se sprema u njoj).

Posudu podmazati čime god ste odabrali (ulje, mast, margarin), poređati prvi sloj krompira, posuti preko fil od punjenih paprika, poređati nov sloj krompira i ako još ima fila nastaviti da ređate dok na kraju ne završite sa krompirom na vrhu. 

Na vrhu treba sve rupe da budu popunjene, kako bi se napravio "krov" za musaku.

Polijte sve to mlekom tako da bi moglo da se skuva i osveži, te možete i da dodate začine po volji. Ko voli slanije ili pikantnije tako može da radi sa svakim slojem.

"Krov" musake preliti nečim što će je zapeći: u ovom slučaju smo koristili jogurt i jaja. 

Sir dodati na kraju da se ne bi prepekao. Nekih 10 min mu treba samo da se otopi i da onaj efekat razvlačenja koji svi obožavamo.

Musaku treba peći od 40min do sat vremena, ko zna zna kad je gotova, ko ne zna, neka bocne gornji krompir viljuškom i proveri da li se iole raspada ili je i dalje tvrd, što ovisi i o sorti krompira.

Nadamo se da će vam se svideti, nama se definitivno svidelo i verujte nam nećete se pokajati, a muž, deca, dečko, ko god će da se gozbi neće reći ni reč, jer će im biti puna usta ovog divnog jela.

Prijatno!

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading