STARINSKI RECEPT ZA TURŠIJU Ovako su pravile naše bake, a trajaće do kasnog proleća

20:00

Gastronomija 0

Povrće se može i naknadno dopunjavati u tegle

STARINSKI RECEPT ZA TURŠIJU Ovako su pravile naše bake, a trajaće do kasnog proleća
Kulinarika

Sastojci

5 kg povrća za turšiju: krastavčići, paprika (šilja ili somborka), šargarepa, zeleni paradajz, karfiol, sitni crni luk

5 l vode
1 l sirćeta 9%
13 supenih kašika šećera
5 supenih kašika soli
kesica vinobrana
začini: ren, slačica, biber u zrnu, lovorov list…
STARINSKI RECEPT ZA TURŠIJU Ovako su pravile naše bake, a trajaće do kasnog proleća pixabay
 

 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Priprema


Krastavčiće potopiti nakratko u vodu, pa ih dobro oprati i odseći peteljke. Paprike (najbolje žute i zelene) izbušiti viljuškom na par mesta, da se lakše napiju tečnosti, karfiol iscepkati na cvetiće, očistiti mladu šargarepu karotnu…

Svo povrće staviti u bure, pa naliti vodom (nekuvanom) u koju je dodato sirće, šećer, so i vinobran. Začiniti po ukusu, pa dobro pritisnuti povće, da ogrezne u tečnosti. Može se povrće i naknadno dodavati, kao i odgovarajuća količina presolca, važno je da uvek bude pokriveno tečnošću.

Ovako spremljena turšija će se održati do kasnog proleća.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
 
BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading