SRUŠENE SVE GRANICE I REKORDI Domaća prepečenica zapažena na Međunarodnom sajmu u Nemačkoj, osiguran plasman na evropsko tržište
Da je za domaću mučenicu - prepečenicu čuo ceo svet u to nema sumnje.
To je bila dovoljna ulaznica da srpski proizvođači vina i rakije učestvuju na Međunarodnom sajmu ovih alkoholnih alkoholnih pića „Provin” u Dizeldorfu (Nemačka), i sklopili prve ugovora čija vrednost premašuje ogromnih 400 000 evra.
"Na sajmu su potpisana četiri ugovora, odnosno, predugovora, a približava vrednost očekivanih izzvoznih poslova iznosi 420 000 evra. Učešće srpskih kompanija na jednoj od najuglednijih međunarodnih izložbi vina i alkoholnih pića u Evropi direktno će doprineti kvalitetnijem pozicioniranju srpskih brendova i ukupnom izvozu”, ističu u Privrednoj komori Srbije..
Možda vas zanima:
BANJA POZNATA ČAK DO EMIRATA Lekovite vode Gornje Trepče jedinstvene su u svetu, ovu retkost ima još samo Japan (VIDEO)
Kako je jedna od retkih banja sa radioaktivnim izvorima, Gornja Trepča je zbog toga dobila naziv atomska banja, a u njoj je prvi put u termalnim vodama otkriven cezijum. Britanski Gardijan je uvrstio među 10 najboljih banja Istočne Evrope.
ZMIJA ČUVA BLAGO NEMANJIĆA NA OVOJ PLANINI Mnogi su prolazili kroz selo ali samo najhrabriji su upeli da uđu u usku pećinu
Legenda o blagu Nemanjića skrivenom u pećini Sokolici na planini Ostrici kod Čačka aktuelna je već decenijama unazad.
Možda vas zanima:
BANJA POZNATA ČAK DO EMIRATA Lekovite vode Gornje Trepče jedinstvene su u svetu, ovu retkost ima još samo Japan (VIDEO)
Kako je jedna od retkih banja sa radioaktivnim izvorima, Gornja Trepča je zbog toga dobila naziv atomska banja, a u njoj je prvi put u termalnim vodama otkriven cezijum. Britanski Gardijan je uvrstio među 10 najboljih banja Istočne Evrope.
ZMIJA ČUVA BLAGO NEMANJIĆA NA OVOJ PLANINI Mnogi su prolazili kroz selo ali samo najhrabriji su upeli da uđu u usku pećinu
Legenda o blagu Nemanjića skrivenom u pećini Sokolici na planini Ostrici kod Čačka aktuelna je već decenijama unazad.
Možda vas zanima:
BANJA POZNATA ČAK DO EMIRATA Lekovite vode Gornje Trepče jedinstvene su u svetu, ovu retkost ima još samo Japan (VIDEO)
Kako je jedna od retkih banja sa radioaktivnim izvorima, Gornja Trepča je zbog toga dobila naziv atomska banja, a u njoj je prvi put u termalnim vodama otkriven cezijum. Britanski Gardijan je uvrstio među 10 najboljih banja Istočne Evrope.
ZMIJA ČUVA BLAGO NEMANJIĆA NA OVOJ PLANINI Mnogi su prolazili kroz selo ali samo najhrabriji su upeli da uđu u usku pećinu
Legenda o blagu Nemanjića skrivenom u pećini Sokolici na planini Ostrici kod Čačka aktuelna je već decenijama unazad.
Među osam vinarija i šest i destilerija iz naše zemlje, na sajmu su učestvovali i proizvođači rakije iz čačanskog kraja, odnosno, poznate destilerije „Jelički dukat”.
U organizaciji Privredne komore Srbije i Razvojne agencije Srbije, nakon dve godine pauze ove sjamske manifestacije zbog pandemije virusa korona , na nacionalnom štandu predstavilo se 14 izlagača iz naše zemlje osam vinarija i šest destilerija.
Recept za sočnu musaku bez ulja zlata je vredan: Spremite ručak koji će vaši najmiliji tamaniti, ukus osvaja
Zaboravi na litre ulja i teške sosove.
Jelo ratnika i čobana – Zaboravljena srpska energetska bomba sa planine
Kako je specijalitet od sira, kajmaka i kukuruznog brašna, simbolizujući snagu i izdržljivost, preživeo vekove i postao gastronomski izazov za moderne sladokusce.
Najjeftinija zimnica se pravi najbrže! Slasna ljutenica je pikantnija od ajvara, a možda već imate sve što vam treba
Ljutenica od šargarepe je tradicionalni, domaći namaz ili umak koji se sve češće vraća na naše trpeze, naročito kada želimo nešto brzo, zdravo i aromatično... a sprema se tako lako i od jeftinih sastojaka!
3 najlepša recepta za starinske (jeftine) oblande: Savršene za slavsku trpezu, a pun pleh košta samo 500 dinara
Jedan od najomiljenijih kolača među starijima svakako je oblanda, a ako je ovako napravite sigurno će vas vratiti nekoliko decenija u prošlost
KOLAČ KOJI SE ČUVA DVE NEDELJE: Zaboravljeni posni recept sa orasima naših baka, tajna mirisa i mekoće
U vremenima dugih postova, srpska trpeza je bila puna domišljatih recepata. Otkrivamo tajnu "Bakine torte" – izuzetno bogatog, ali potpuno posnog kolača koji se pravi bez jaja i mleka. Ovaj kolač, premazan medom i orasima, ostaje mekan i svež danima, zbog čega je bio idealna zimska poslastica za slavlja.
Komentari(0)