SRUŠENE SVE GRANICE I REKORDI Domaća prepečenica zapažena na Međunarodnom sajmu u Nemačkoj, osiguran plasman na evropsko tržište
Da je za domaću mučenicu - prepečenicu čuo ceo svet u to nema sumnje.

To je bila dovoljna ulaznica da srpski proizvođači vina i rakije učestvuju na Međunarodnom sajmu ovih alkoholnih alkoholnih pića „Provin” u Dizeldorfu (Nemačka), i sklopili prve ugovora čija vrednost premašuje ogromnih 400 000 evra.
"Na sajmu su potpisana četiri ugovora, odnosno, predugovora, a približava vrednost očekivanih izzvoznih poslova iznosi 420 000 evra. Učešće srpskih kompanija na jednoj od najuglednijih međunarodnih izložbi vina i alkoholnih pića u Evropi direktno će doprineti kvalitetnijem pozicioniranju srpskih brendova i ukupnom izvozu”, ističu u Privrednoj komori Srbije..
Možda vas zanima:

MUZEJ RAKIJE U ČAČKU: Ima i prepečenicu iz Drugog svetskog rata, a Cane otkriva zašto je srpska šljivovica bolja od viskija FOTO
Srpska šljivovica mogla bi se naći na UNESKO listi nematerijalnog kulturnog nasleđa, a nadaleko je poznato da se najbolja prepečinica, ljuta i mučenica, kako još nazivaju šljivovicu, pravi u Šumadiji.

ZAHVALJUJUĆI VILJAMOVKI, ZA KOSJERIĆ JE ČUO CEO SVET Nirvana pobrala sve nagrade, stare sorte šljive pretočene u Kraljicu
Srbija je nadaleko čuvena kao zemlja u kojoj se pravi najbolja rakija, a šljivovica se čak našla i na UNESKO listi.
Možda vas zanima:

MUZEJ RAKIJE U ČAČKU: Ima i prepečenicu iz Drugog svetskog rata, a Cane otkriva zašto je srpska šljivovica bolja od viskija FOTO
Srpska šljivovica mogla bi se naći na UNESKO listi nematerijalnog kulturnog nasleđa, a nadaleko je poznato da se najbolja prepečinica, ljuta i mučenica, kako još nazivaju šljivovicu, pravi u Šumadiji.

ZAHVALJUJUĆI VILJAMOVKI, ZA KOSJERIĆ JE ČUO CEO SVET Nirvana pobrala sve nagrade, stare sorte šljive pretočene u Kraljicu
Srbija je nadaleko čuvena kao zemlja u kojoj se pravi najbolja rakija, a šljivovica se čak našla i na UNESKO listi.
Možda vas zanima:

MUZEJ RAKIJE U ČAČKU: Ima i prepečenicu iz Drugog svetskog rata, a Cane otkriva zašto je srpska šljivovica bolja od viskija FOTO
Srpska šljivovica mogla bi se naći na UNESKO listi nematerijalnog kulturnog nasleđa, a nadaleko je poznato da se najbolja prepečinica, ljuta i mučenica, kako još nazivaju šljivovicu, pravi u Šumadiji.

ZAHVALJUJUĆI VILJAMOVKI, ZA KOSJERIĆ JE ČUO CEO SVET Nirvana pobrala sve nagrade, stare sorte šljive pretočene u Kraljicu
Srbija je nadaleko čuvena kao zemlja u kojoj se pravi najbolja rakija, a šljivovica se čak našla i na UNESKO listi.
Među osam vinarija i šest i destilerija iz naše zemlje, na sajmu su učestvovali i proizvođači rakije iz čačanskog kraja, odnosno, poznate destilerije „Jelički dukat”.
U organizaciji Privredne komore Srbije i Razvojne agencije Srbije, nakon dve godine pauze ove sjamske manifestacije zbog pandemije virusa korona , na nacionalnom štandu predstavilo se 14 izlagača iz naše zemlje osam vinarija i šest destilerija.

JELA SE RUKOM, BEZ ESCAJGA Pogača od koprive u tiganju, poznata i kao „zelena lepinja“
Zaboravljeno jelo iz siromašnijih domaćinstava koje se pripremalo kad ima brašna, ali nema mleka i jaja – a koprive ima svuda.
Pravi, starinski doručak: Svi su zaboravili ovo jelo, a toliko je ukusno i izdašno – daje energiju za skoro ceo dan
Filija se može servirati i topla i hladna

U smesu za proju uvek dodajte 2 tajna sastojka: Neće se mrviti i duže će ostati sočna i sveža
Proja je starinsko jelo koje se sprema jednostavno i od jeftinih sastojaka

Ova teleća čorba je Srbima najomiljenija! Stvorena za svečane prilike, istovremeno greje telo i dušu
Savršena je za svečane prilike.

STARINSKI RECEPT ZA DžEM OD JAGODA: Evo kako su ga pripremale naše bake
Jagode su već pri kraju, a ako imate mogućnost da napravite ukusne džemove ili slatko sada je pravo vreme da to uradite
Komentari(0)