TRADICIONALNI RECEPT ZA KAČAMAK SA KOPRIVOM Fantastičan doručak za početak dana, idealan za celu porodicu

J. K.

10:24

Gastronomija 0

Kačamak je uvek dobra ideja za doručak.

TRADICIONALNI RECEPT ZA KAČAMAK SA KOPRIVOM Fantastičan doručak za početak dana, idealan za celu porodicu
Shutterstock

 


Kopriva je jedan od najboljih izvora hlorofila, koji povećava broj eritrocita (crvenih krvnih zrnaca), odnosno hemoglobina u krvi. 
Sastojci za kačamak:

- 500-600 ml vode

- 300-350 g kukuruznog brašna

- so

- 50-100 ml ulja

Sastojci za preliv:

- 400 g koprive

- 5-6 čenova belog luka

- so, biber

- jabukovo sirće

- začinska paprika

- majčina dušica, kim

 

Priprema:

Obarite koprivu u slanoj vodi i procedite. Izgnječite beli luk sa malo soli, pa dodajte iseckanu koprivu, ulje, sirće i začine.

U šerpu sipajte vodu, so i ulje i ostavite da proključa. Zatim smanjite temperaturu, pa dodajte postepeno kukuruzno brašno i sve vreme mešajte. Kuvajte nekih 20-ak minuta. U tanjir sipajte kačamak, pa preko preliv sa koprivom.

Komentari(0)

Loading