TRADICIONALNI RECEPT ZA KAČAMAK SA KOPRIVOM Fantastičan doručak za početak dana, idealan za celu porodicu
Kačamak je uvek dobra ideja za doručak.

Kopriva je jedan od najboljih izvora hlorofila, koji povećava broj eritrocita (crvenih krvnih zrnaca), odnosno hemoglobina u krvi.
Sastojci za kačamak:
- 500-600 ml vode
- 300-350 g kukuruznog brašna
- so
- 50-100 ml ulja
Sastojci za preliv:
- 400 g koprive
- 5-6 čenova belog luka
- so, biber
- jabukovo sirće
- začinska paprika
- majčina dušica, kim
Priprema:
Obarite koprivu u slanoj vodi i procedite. Izgnječite beli luk sa malo soli, pa dodajte iseckanu koprivu, ulje, sirće i začine.
U šerpu sipajte vodu, so i ulje i ostavite da proključa. Zatim smanjite temperaturu, pa dodajte postepeno kukuruzno brašno i sve vreme mešajte. Kuvajte nekih 20-ak minuta. U tanjir sipajte kačamak, pa preko preliv sa koprivom.

Šta je BULGUR i kako se sprema? Preporučuje se u svim dijetama
Poreklom je sa Bliskog Istoka i jedan je od najstarijih oblika žitarica koje se koriste u ishrani čoveka.

Ovo je tajna najboljeg bećarca: Pravi se za manje od 30 minuta a ključan je ovaj sastojak
Da li je ovo najbolji bećarac – procenite sami!?

"PIĆE BOGOVA": Evo kako da ga napravite
Dovodi do buđenja slično kao kafa, ali bez neželjenih efekata kafe

Jagode su najprljavije voće i mogu biti jako opasne: Postoji samo jedan način da ih dobro očistite
Pranje jagoda nije samo pitanje higijene, već važan korak ka zdravijem životu, posebno u vreme kada bezbednost hrane nije zagarantovana. Temeljno pranje uklanja štetne materije, produžava svežinu i smanjuje rizik od bakterijske kontaminacije – sve uz vrlo malo truda.

JELA SE RUKOM, BEZ ESCAJGA Pogača od koprive u tiganju, poznata i kao „zelena lepinja“
Zaboravljeno jelo iz siromašnijih domaćinstava koje se pripremalo kad ima brašna, ali nema mleka i jaja – a koprive ima svuda.
Komentari(0)