TRADICIONALNI RECEPT ZA KAČAMAK SA KOPRIVOM Fantastičan doručak za početak dana, idealan za celu porodicu
Kačamak je uvek dobra ideja za doručak.
Kopriva je jedan od najboljih izvora hlorofila, koji povećava broj eritrocita (crvenih krvnih zrnaca), odnosno hemoglobina u krvi.
Sastojci za kačamak:
- 500-600 ml vode
- 300-350 g kukuruznog brašna
- so
- 50-100 ml ulja
Sastojci za preliv:
- 400 g koprive
- 5-6 čenova belog luka
- so, biber
- jabukovo sirće
- začinska paprika
- majčina dušica, kim
Priprema:
Obarite koprivu u slanoj vodi i procedite. Izgnječite beli luk sa malo soli, pa dodajte iseckanu koprivu, ulje, sirće i začine.
U šerpu sipajte vodu, so i ulje i ostavite da proključa. Zatim smanjite temperaturu, pa dodajte postepeno kukuruzno brašno i sve vreme mešajte. Kuvajte nekih 20-ak minuta. U tanjir sipajte kačamak, pa preko preliv sa koprivom.
Recept za savršenu carsku pitu: Mekana, izdašna i toliko dobra da se danima priča o njoj
Upravo takav recept vam i donosimo
TRIK ZA PRAVILNO DINSTANJE LUKA: Čak vam ni zaprška neće trebati!
Naučite kako se pravilno dinsta luk po receptu svetskih kuvara. Zaboravite neprijatan miris i potrebu za zaprškom, uz dodatak 2 sastojka!
Brzinske krofnice koje se tope u ustima: Niko im neće odoleti i svi će vam tražiti recept
Celokupno vreme pripreme neće vam oduzeti više od 25 minuta.
POSNA PITA SA POVRĆEM: Idealna za doručak, užinu ili večeru za dane posta (VIDEO)
Ideja za posnu pitu koja se brzo spema i ima mnogo zdravih sastojaka
SRPSKA BAKA OVAKO PRAVI POSNI JUTARNJI SPECIJALITET! Pita na "baštenski način" - sočna, mirisna i savršeno hrskava
Pogledajte kako se sprema ovo posno jelo!
Komentari(0)