Čaj od ove biljke je ČISTO ZLATO: Može da REGULIŠE NIVO ŠEĆERA U KRVI, jača imunitet, OBILUJE VITAMINIMA i mineralima!
Obavezno popijte jednu šolju ovog napitka dnevno
Obavezno popijte jednu šolju ovog napitka dnevno
Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.
U većini slučajeva, prvo je osetimo pa je tek onda vidimo. Kopriva, u narodu poznata i kao žara, zaista opravdava svoje ime
Kopriva u Srbiji ima status maltene svete biljke, dok naši stari obožavaju jela koja u sebi sadrže ovu biljku
Kopriva cveta od proleća do jeseni i izvrstan je dodatak testenini i rižotu, ali najpopularnija je ipak u gustoj krepkoj supi.
Kopriva pomaže kod mnogih oboljenja, ali malo ko zna da je ona idealno prirodno sredstvo za mršavljenje!
Kada se osuši, list se može koristiti i kao čaj, koji je, osim što je ukusan, koristan kod alergijskih oboljenja.
Travar Momčilo Antonijević govorio je na televiziji šta može da vam pomogne ako imate problem sa alergijama.
Ne samo da je dobra po krv i bubrege, već i za reumu i mršavljenje.
Kačamak je uvek dobra ideja za doručak.
Kopriva je bogata vitaminima, mineralima i lekovitim materijama. List koprive efikasno olakšava reumatske tegobe, jer znatno umanjuje bol pri kretanju i u mirovanju.