STARINSKA POSLASTICA SA VIŠNJAMA Kolač koji je ponovo u trendu, omiljen je svim ljubiteljima "slatkog", sprema se brzo!
Sezona je višanja i pravo vreme za pripremu kolača sa višnjama.
Potrebni sastojci :
2 jajeta
1 čaša šećera
1 čaša mleka
1/2 čaše ulja
2 čaše brašna
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
+300 g višanja
Priprema:
Pomešamo sve sastojke i kolač pečemo u zagrijanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta.
PRIJATNO!
TRIK ZA PRIPREMU NAJUKUSNIJE DŽIGERICE: Tajna je u jednom sastojku koji ubija gorčinu
Otkrijte trik koji uklanja gorčinu i menja ukus – jednostavno, brzo i provereno.
Obogatite trpezu kafanskom belom čorbom: Sprema se očas posla, a ukus i miris osvajaju, vredi probati
Pileća bela čorba na kafanski način je jelo koje vraća sećanja na stara porodična okupljanja i toplinu domaće kuhinje i savršen je uvod u izdašan svečani ručak na slavi.
Proja s kiselim kupusom: Zimski sirotinjski recept koji miriše na ognjište
Nije pita, nije hleb, nije kolač – ali jeste jedno od onih jela koje greje i kada se jede hladno. Proja s kiselim kupusom bila je doručak, večera i užina kad nema mesa, ali ima soli, kukuruza i duše
Uštipci bez kapi ulja, spolja hrskavi, a unutra meki: Domaćice, odmah zapišite recept, ovo ćete tamaniti
Ukus je jednako dobar kao i kad ih spremamo na ulju.
TAJNI RECEPT: Evo koliko soli treba stavljati u kiseli kupus
Kiseljenje kupusa kod kuće može biti jednostavno kada znate pravu proporciju soli i vode. Za optimalno kiseljenje i hrskav rezultat, važan je odnos između količine vode i soli.
Komentari(0)