STARINSKA POSLASTICA SA VIŠNJAMA Kolač koji je ponovo u trendu, omiljen je svim ljubiteljima "slatkog", sprema se brzo!

Jovan Kragović

10:11

Gastronomija 0

Sezona je višanja i pravo vreme za pripremu kolača sa višnjama.

STARINSKA POSLASTICA SA VIŠNJAMA Kolač koji je ponovo u trendu, omiljen je svim ljubiteljima "slatkog", sprema se brzo!
Shutterstock

 

Potrebni sastojci :

2 jajeta

1 čaša šećera

1 čaša mleka

1/2 čaše ulja

2 čaše brašna

1 prašak za pecivo

1 vanilin šećer

+300 g višanja

 

Priprema:

Pomešamo sve sastojke i kolač pečemo u zagrijanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta. 

 

PRIJATNO

 

peglana kobasica

Kako se pravi peglana kobasica: receptura i tradicija pirotskog kraja

Gastronomija

14:00

1 oktobar, 2025

Peglana kobasica potiče iz Pirota i okolnih sela, a vekovima je bila način da se meso sačuva tokom zime bez zamrzivača i aditiva. Nastala je u stočarskom kraju gde se cenilo da hrana bude prirodna, snažna i dugotrajna. Danas je ovaj specijalitet postao zaštićena oznaka geografskog porekla i ponos pirotskog kraja.

Komentari(0)

Loading