KINDER BAJADERA Jedan je od kolača koji se najlakše napravi i pojede, gotovo za pola sata
Bajadera je jedan od kolača koji se najlakše napravi i pojede. Nema pečenja i sve bude gotovo za pola sata.
Tamni deo
200 ml vode,
300 gr šećera,
250 gr margarina,
Možda vas zanima:
SRPSKA BASTILJA Omražena kula koju je srušio srpski knez
Omražena u narodu i budila je negativne emocije i sećanja, bila je poznata i kao Srpska Bastilja.
SITNI ČOKOLADNI KOLAČI KOJI SE PRAVE ZA 15 MINUTA: Mogu da budu posni i mrsni - najukusnija poslastica za slavu
Sitni čokoladni kolači koji se prave za 15 minuta mogu da budu posni i mrsni, a to je najukusnija poslastica za slavu
Možda vas zanima:
SRPSKA BASTILJA Omražena kula koju je srušio srpski knez
Omražena u narodu i budila je negativne emocije i sećanja, bila je poznata i kao Srpska Bastilja.
SITNI ČOKOLADNI KOLAČI KOJI SE PRAVE ZA 15 MINUTA: Mogu da budu posni i mrsni - najukusnija poslastica za slavu
Sitni čokoladni kolači koji se prave za 15 minuta mogu da budu posni i mrsni, a to je najukusnija poslastica za slavu
Možda vas zanima:
SRPSKA BASTILJA Omražena kula koju je srušio srpski knez
Omražena u narodu i budila je negativne emocije i sećanja, bila je poznata i kao Srpska Bastilja.
SITNI ČOKOLADNI KOLAČI KOJI SE PRAVE ZA 15 MINUTA: Mogu da budu posni i mrsni - najukusnija poslastica za slavu
Sitni čokoladni kolači koji se prave za 15 minuta mogu da budu posni i mrsni, a to je najukusnija poslastica za slavu
500 gr mlevenog keksa,
100 gr cokolade,
200 gr oraha.
Beli deo
100 ml vode,
400 gr šećera,
250 gr margarina,
300 gr mleka u prahu.
Priprema:
Ušpinovati šećer i vodu da bude gusto kao med. Dodati margarin, keks, orahe i otopljenu čokoladu. Smesu istresti u neki kalup, možete i u tepsiju, blago pouljenu.
Drugi deo – Opet ušpinovati šećer i vodu da bude gusto kao med. Dodati margarin i mleko u prahu.
Istresti na tamni deo i lepo poravnati. Ostaviti da se ohladi. Ohladjeno preliti glazurom ili kokosom dok je još vruće pa kad se ohladi iseći. Možete svaki kolačić ukrasiti sa cvetićem od šlaga, takodje, ne morate stavljati glazuru, možete samo poprskati čokoladom po beloj smesi.
Izvor: domaći kolači
POSNA A SLASNA Pita sa spanaćem, da sva čula uživaju!
Bliži nam se Vaskrs, a post još traje. Za vredne domaćice koje se dovijaju kako da svaki dan spreme drugačiji ukusan obrok, danas donosimo recept za posnu pitu od spanaća.
POSNA TRPEZA Krompir čorba naših baka, ukusna i posna, da sva čula uživaju
Naše bake su je rado kuvale, a pored one verzije sa mesom, postoji i recept za ovo jelo u posnoj varijanti.
NAJBOLJI NAČIN DA SAČUVATE JAGODE: Ovo je najbolji način da oterate štetočine, nema potrebe za hemikalijama
Važno je samo da vrećica bude prozirna kako bi vazduh mogao da dopre do jagoda...
DOMAĆI MED DO MASLAČKA PO STAROM RECEPTU: Njime su naši stari smirivali kašalj i alergije
Proleće je vreme kada su obično naši stari pravili med od maslačka koji se koristio do leta
UZ DOMAĆI HLEB, SIR I KAJMAK VAŠA POPARA ĆE PROGOVORITI STO JEZIKA: Još kada sve sami napravite od nule, zlata je vredna
Ovo je tako jednostavno i lagano jelo, a velika muka stoji iza njega, saznajte šte je sve potrebno da bi se napravila popara
Komentari(0)