Pita sa višnjama koja se topi u ustima: Ukus je fantastičan, a vaši najmiliji nećete znati kad im je dosta
Starinske domaće pite s višnjama obožavamo cele godine, a verzija s grizom je jednostavno neodoljiva!

Ako nemate mnogo vremena za pripremu kolača, ova brza domaća pita od višanja je odlično rešenje – praktična je, jednostavna, a ukusna je kao da ste u nju uložili mnogo više truda!
Ovako pripremljena pita je izuzetno sočna i mirišljava, a danima će ostati sveža, spolja mekana i hrskava iznutra.
Sastojci:
1 pakovanje kora za pitu
450 g višanja
7 kašika šećera
2 kašike griza
1 kesica vanilin šećera
šećer u prahu za posipanje
Za premaz:
3 jajeta
300 ml jogurta
100 ml ulja
80 g griza
1 kesica vanilin šećera
Priprema>
Zagrejte rernu na 180°C
U jednoj činiji pomešajte višnje, šećer, griz i vanilin šećer, promešajte i sklonite na stranu da griz upije sok od višanja.
U odvojenoj činiji umutite jaja, pa im dodajte ulje, jogurt, vanilin šećer i griz i mešajte dok se ne sjedini.
Stavite jednu koru na radnu površinu, pa četkicom namažite fil za premazivanje, preklopite još jednom pokorom i ponovo namažite.
Na ivice duž jedne stranice kora rasporedite ravnomerno pripremljeni fil sa višnjama, pa motajte dok ne uvijete u rolat.
Stavite na pleh obložen pek-papirom i ponavljajte sve dok ne potrošite materijal.
Pecite oko 40 minuta, dok pita ne dobije zlatnobraonkastu boju.
Kad se prohladi, pospite šećerom u prahu.

Tajni sastojak koji će tikvice učiniti neodoljivim: Dobajte u jaja ovo i nećete znati kad vam je dosta ovog jela
Ovaj recept morate probati.

Da li je surutka zaista lekovita za jetru? Nije svaka podjednako zdrava, caka je u ovome
Surutka otklanja masti koje su prvi „korak“ ka propasti jetre, ali nije svaka jednako zdrava

Starinska, seljačka pita koja će biti glavna na vašoj trpezi: Uspeva baš svima, ko je jednom proba poželeće ponovo
Jelo koje je nekada krasilo seoske trpeze, danas se vraća na velika vrata.

Grci ovako spremaju musaku: Odmah zapišite recept, vaši najmiliji će smazati ceo ručak za tren oka
Grčka musaka je u vrhu gastro favorita svih turista.

Ovako Makedonci prave punjene paprike: Razlikuju se od naših, ali su prste da poližete, obavezno probajte recept
Spremite najmilijima ručak kojem neće odoleti.
Komentari(0)