Pita sa višnjama koja se topi u ustima: Ukus je fantastičan, a vaši najmiliji nećete znati kad im je dosta
Starinske domaće pite s višnjama obožavamo cele godine, a verzija s grizom je jednostavno neodoljiva!
Ako nemate mnogo vremena za pripremu kolača, ova brza domaća pita od višanja je odlično rešenje – praktična je, jednostavna, a ukusna je kao da ste u nju uložili mnogo više truda!
Ovako pripremljena pita je izuzetno sočna i mirišljava, a danima će ostati sveža, spolja mekana i hrskava iznutra.
Sastojci:
1 pakovanje kora za pitu
Možda vas zanima:
U ovoj piti sa višnjama nema ni kap ulja! Ukusnija od baklave, a tek od kakvih kora se pravi
Hrskave korice i sočan, voćni fil čine je ukusnijom čak i od baklave
PUPINOVA OMILJENA PITA Čuveni naučnik je poslednju paru u Americi potrošio na parče ove poslastice, a evo i recepta
Spolja hrskava, iznutra sočna – fantastična pita sa šljivama i višnjama.
Možda vas zanima:
U ovoj piti sa višnjama nema ni kap ulja! Ukusnija od baklave, a tek od kakvih kora se pravi
Hrskave korice i sočan, voćni fil čine je ukusnijom čak i od baklave
PUPINOVA OMILJENA PITA Čuveni naučnik je poslednju paru u Americi potrošio na parče ove poslastice, a evo i recepta
Spolja hrskava, iznutra sočna – fantastična pita sa šljivama i višnjama.
Možda vas zanima:
U ovoj piti sa višnjama nema ni kap ulja! Ukusnija od baklave, a tek od kakvih kora se pravi
Hrskave korice i sočan, voćni fil čine je ukusnijom čak i od baklave
PUPINOVA OMILJENA PITA Čuveni naučnik je poslednju paru u Americi potrošio na parče ove poslastice, a evo i recepta
Spolja hrskava, iznutra sočna – fantastična pita sa šljivama i višnjama.
Možda vas zanima:
U ovoj piti sa višnjama nema ni kap ulja! Ukusnija od baklave, a tek od kakvih kora se pravi
Hrskave korice i sočan, voćni fil čine je ukusnijom čak i od baklave
PUPINOVA OMILJENA PITA Čuveni naučnik je poslednju paru u Americi potrošio na parče ove poslastice, a evo i recepta
Spolja hrskava, iznutra sočna – fantastična pita sa šljivama i višnjama.
Možda vas zanima:
U ovoj piti sa višnjama nema ni kap ulja! Ukusnija od baklave, a tek od kakvih kora se pravi
Hrskave korice i sočan, voćni fil čine je ukusnijom čak i od baklave
PUPINOVA OMILJENA PITA Čuveni naučnik je poslednju paru u Americi potrošio na parče ove poslastice, a evo i recepta
Spolja hrskava, iznutra sočna – fantastična pita sa šljivama i višnjama.
Možda vas zanima:
U ovoj piti sa višnjama nema ni kap ulja! Ukusnija od baklave, a tek od kakvih kora se pravi
Hrskave korice i sočan, voćni fil čine je ukusnijom čak i od baklave
PUPINOVA OMILJENA PITA Čuveni naučnik je poslednju paru u Americi potrošio na parče ove poslastice, a evo i recepta
Spolja hrskava, iznutra sočna – fantastična pita sa šljivama i višnjama.
Možda vas zanima:
U ovoj piti sa višnjama nema ni kap ulja! Ukusnija od baklave, a tek od kakvih kora se pravi
Hrskave korice i sočan, voćni fil čine je ukusnijom čak i od baklave
PUPINOVA OMILJENA PITA Čuveni naučnik je poslednju paru u Americi potrošio na parče ove poslastice, a evo i recepta
Spolja hrskava, iznutra sočna – fantastična pita sa šljivama i višnjama.
Možda vas zanima:
U ovoj piti sa višnjama nema ni kap ulja! Ukusnija od baklave, a tek od kakvih kora se pravi
Hrskave korice i sočan, voćni fil čine je ukusnijom čak i od baklave
PUPINOVA OMILJENA PITA Čuveni naučnik je poslednju paru u Americi potrošio na parče ove poslastice, a evo i recepta
Spolja hrskava, iznutra sočna – fantastična pita sa šljivama i višnjama.
Za premaz:
3 jajeta
300 ml jogurta
100 ml ulja
80 g griza
1 kesica vanilin šećera
Priprema>
Zagrejte rernu na 180°C
U jednoj činiji pomešajte višnje, šećer, griz i vanilin šećer, promešajte i sklonite na stranu da griz upije sok od višanja.
U odvojenoj činiji umutite jaja, pa im dodajte ulje, jogurt, vanilin šećer i griz i mešajte dok se ne sjedini.
Stavite jednu koru na radnu površinu, pa četkicom namažite fil za premazivanje, preklopite još jednom pokorom i ponovo namažite.
Na ivice duž jedne stranice kora rasporedite ravnomerno pripremljeni fil sa višnjama, pa motajte dok ne uvijete u rolat.
Stavite na pleh obložen pek-papirom i ponavljajte sve dok ne potrošite materijal.
Pecite oko 40 minuta, dok pita ne dobije zlatnobraonkastu boju.
Kad se prohladi, pospite šećerom u prahu.
SRPKINJE SA JUGA OVAKO PRAVE "REZANAC GIBU" Jedna cela kora i nekoliko koraka – želite li brzi ručak ili večeru?
Pogledajte kako se pravi ova majstorska kombinacija, koja će sigurno postati deo vašeg nedeljnog menija.
Starinski specijalitet prste da poližete: Ručak pun mesa i povrća, smazaćete ga sa užitkom, vredi probati
Tradicionalno srpsko jelo koje mnogi obožavaju.
TRIK ZA PRIPREMU NAJUKUSNIJE DŽIGERICE: Tajna je u jednom sastojku koji ubija gorčinu
Otkrijte trik koji uklanja gorčinu i menja ukus – jednostavno, brzo i provereno.
Ovako Mađari prave slatki kupus: Zbog jednog sastojka ukusniji je od našeg - recept zapišite u svesku
Sastojak za ukusan mađarski slatki kupus
Obogatite trpezu kafanskom belom čorbom: Sprema se očas posla, a ukus i miris osvajaju, vredi probati
Pileća bela čorba na kafanski način je jelo koje vraća sećanja na stara porodična okupljanja i toplinu domaće kuhinje i savršen je uvod u izdašan svečani ručak na slavi.
Komentari(0)