Kao da je mrsni! Počinje post, a ovo jelo se mora nalaziti na trpezi - posni pasulj na vodi čista 10ka recept

Teodora Tojagić

16:00

Gastronomija 0

Sprema se veoma lako i svako ga može bez muke napraviti

posni pasulj na vodi
Printscreen

Za sve koji prate post na vodi, recept koji ne treba zaobići jeste pasulj. Pasulj je veoma hranljiva namirnica i u bilo kom obliku je mnogima i uvek rado viđen na trpezi.

Ovaj posni recept za pasulj na vodi se priprema veoma lako i svako ga može bez muke napraviti.

Sastojci za posni pasulj na vodi:

500 g pasulja

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

2-3 srednje šargarepe

3 srednja krompira

velika kašika aleve paprike

1 glavica manjeg crnog luka

biber

so

voda

Priprema posnog pasulja na vodi:

Veče pre pripreme, properite dobro zrna pasulja u nekoliko voda i ostavite potopljena preko noći.

Sutradan, prokuvajte pasulj u drugoj vodi. Dok se on krčka, izdinstajte crni luk i pred kraj mu dodajte alevu papriku uz dodavanje vode.

U šerpu u kojoj se kuva pasulj, treba biti nešto više od pola vode u šerpi. Dodajte izdinstani luk sa mlevenom paprikom, so i biber i preklopite. Po želji, dodajte malo sirćeta. Povremeno dolivajte vodu.

Pasulj ostavite da se krčka sat vremena, a 20 minuta pred kraj dodajte šargarepu i krompir.

Prijatno!

Komentari(0)

Loading