Pita koju je moja baba pravila pre 100 godina: Danas se za ovaj proizvdo daju velike pare, a pravi se lako
Penjurlije je najukusnija pita na svetu, a pravi se lako

Sastojci:
300ml vode
1 jaje
25g kvasca
1 kašičica šećera
1,5 kašičice soli
Za premazivanje:
150g domaće masti
50ml ulja
Fil:
400g sira
250g spanaća
Preliv:
100 do 150g. belog sira
2 do 3 jaja
Priprema:
U mlaku vodu stavite jedno jaje, kvasac, šećer, so i brašno pa umesite glatko testo.
Kada malo nadođe, podelite testo na 2 dela pa ga premažite sa masti i uljem, a potom filujte sa spanaćem i sirom. Urolajte kako rolat, pa isecite na male komade, poređajte u pleh i zalijte sa umućenim sirom i jajima.
Peći u zagrejanoj rerni na 200c./15min. i na 180c./20min.

Dok proključa voda za kafu – sve ste obavili! KAFANSKA PROJARA puna sira umuti se za 5 minuta, a jede u slast danima
Ako ste ljubitelj domaće projare sa sitnim, slanim sirom, ovaj recept za sočno pecivo je nešto što morate da probate.

Hladovina i kašika: Letnja okrepa sa srpske trpeze
Kad bi sunce upržilo, a zapisi pružili najgušću senku, domaćice u srpskim selima posluživale su jednostavna, osvežavajuća jela — ono što rashlađuje telo i veseli dušu.

Meso u ćupu: Zaboravljena tehnika srpskih domaćinstava za čuvanje hrane bez frižidera
Kako su naši preci čuvali meso mesecima bez struje i tehnologije — uz pomoć masti, ćupa i znanja koje traje vekovima.

Najukusniji starinski kolač sa jabukama - naše bake su ga redovno pravile: Ne postoji bolji, a ni lakši recept
Lak recept za najukusniju starinsku lenju pitu

Najukusnije krofne od samo 2 sastojka: Gotove za 10 minuta - recept obara sa nogu
Recept za najukusnije krofne od dva sastojka obara sa nogu
Komentari(0)