Pita koju je moja baba pravila pre 100 godina: Danas se za ovaj proizvdo daju velike pare, a pravi se lako
Penjurlije je najukusnija pita na svetu, a pravi se lako

Sastojci:
300ml vode
1 jaje
25g kvasca
1 kašičica šećera
1,5 kašičice soli
Za premazivanje:
150g domaće masti
50ml ulja
Fil:
400g sira
250g spanaća
Preliv:
100 do 150g. belog sira
2 do 3 jaja
Priprema:
U mlaku vodu stavite jedno jaje, kvasac, šećer, so i brašno pa umesite glatko testo.
Kada malo nadođe, podelite testo na 2 dela pa ga premažite sa masti i uljem, a potom filujte sa spanaćem i sirom. Urolajte kako rolat, pa isecite na male komade, poređajte u pleh i zalijte sa umućenim sirom i jajima.
Peći u zagrejanoj rerni na 200c./15min. i na 180c./20min.

RECEPT ZA PUNJENE PILEĆE ŠNICLE: Idealne su kao glavni obrok, a najbolje se slažu uz kremasti pire krompir i svežu salatu (VIDEO)
Pripremite sočne i neodoljive punjene pileće šnicle koje će vas osvojiti na prvi zalogaj!

TRADICIONALNA SPASOVDANSKA CICVARA: Recept koji se prenosi s kolena na koleno
Ovaj recept se ne zapisuje, nego pamti

Ove kiflice ostaju mekane čak 5 dana: Evo šta treba da stavite u testo kako bi ostale sočne dugo, dugo vremena
Gotove pospite šećerom u prahu

RECEPT IMA 3 MILIONA PREGLEDA: Ovu pitu od jabuka iz 1894. godine nekada su smatrali najboljim slatkišem na svetu!
Uprkos tome što im nisu bili dostupni mikseri i razni sastojci koji nas danas čekaju na svakom koraku, u prošlosti su se ljudi dovijali i uspevali da pripreme slasne deserte koji se pamte i danas.

Orahovača kakvu su pravili naši preci: Ovaj tajni recept star sto godina se i danas koristi u manastirima
Ako volite domaće likere s dušom i istorijom, sada je pravi trenutak da pripremite orahovaču
Komentari(0)