Pita koju je moja baba pravila pre 100 godina: Danas se za ovaj proizvdo daju velike pare, a pravi se lako
Penjurlije je najukusnija pita na svetu, a pravi se lako
Sastojci:
300ml vode
1 kašika masti
1 jaje
25g kvasca
1 kašičica šećera
1,5 kašičice soli
Za premazivanje:
150g domaće masti
50ml ulja
Fil:
400g sira
250g spanaća
Preliv:
100 do 150g. belog sira
2 do 3 jaja
Priprema:
U mlaku vodu stavite jedno jaje, kvasac, šećer, so i brašno pa umesite glatko testo.
Kada malo nadođe, podelite testo na 2 dela pa ga premažite sa masti i uljem, a potom filujte sa spanaćem i sirom. Urolajte kako rolat, pa isecite na male komade, poređajte u pleh i zalijte sa umućenim sirom i jajima.
Peći u zagrejanoj rerni na 200c./15min. i na 180c./20min.
OVU SUPU NE ZOVU ZA DŽABE PENICILINOM! Pobeđuje grip i prehladu, a IMUNITET posle nje je kao NOV
Topla, mirisna, zlatna, ova supa je pravi spas za imunitet, posebno u sezoni prehlada.
Jelovnik za Mitrovdan: Sve od predjela, glavnog jela pa do sitnih kolača
Danas slavimo svetog Dimitrija, praznik koji je u narodu poznat kao Mitrovdan. Ove godine za Mitrovdan spremamo mrsnu hranu
Recept za najbolju večeru: Preukusno starinsko jelo koje vraća snagu i poboljšava probavu!
Pravi se od žutog ili belog kukuruznog brašna
Kuvana prebranac čorba za zimu: Recept iz starog konaka koji greje bolje od peći
Nije klasičan prebranac, nije ni pasulj čorba – ovo jelo se kuvalo u zemljanom loncu, sa lukom, mašću i suvim šljivama, da ogreje i kad napolju vetar urla
Komentari(0)