Naše bake znaju koji sastojak će učiniti da se ona topi u ustima: Probajte starinski recept za štrudlu sa džemom
Rolate posipati prah šećerom i poslužiti tople

Verujemo da je svaka baka pravila svojim unucima ovaj ukusni dezert, a mi smo za vas spremili najbolji starinski recept za štrudlu sa džemom.
Najbolja stvar kod ovoga je što svaki rolat može biti od drugačije vrste džema, te lako možete imati više ukusa.
Ovo je prava starinska poslastica u kojoj ćete uživati te obavezno probajte recept!
Sastojci za testo:
500 g brašna (tip 500)
250 ml mleka
100 ml ulja
2 jaja
1/2 kockice svežeg kvasca (25 g)
1/2 kašičice soli
5 kašičice šećera
Nadev:
džem (po izboru)
Za premazivanje rolata:
1 žumance
nekoliko kapi ulja
Priprema:
U 250 ml mlakog mleka razmutiti kvasac i dodati mu kašiku šećera, pa ostaviti da naraste 15-ak minuta. U brašno dodati nadošli kvasac, jaja, ulje, šećer i so. Umsti glatko testo. Možete ga mešati dodacima za testo uz pomoć miksera. Sjedinjeno testo mesiti još malo na malo pobrašnjanoj podlozi.
Testo podeliti na dva dela (dve jufke), prekriti krpom i ostaviti 45 minuta da naraste.
Jufke istanjiti što više može, pa celu površinu testa obilno namazati džemom. Urolati i ređati u podmazan pleh. Rolate premazati žumancem u koji se stavi nekoliko kapi ulja. Peći oko 45 minuta na temperaturi od 200 stepeni.
Gotovu štrudlu vrlo malo poprskati vodom, prekriti i ostaviti da se malo ohladi. Rolate posipati prah šećerom i poslužiti tople.

Probajte recept za posne punjene paprike sa orasima: Mnogo bolje od običnih, gosti će tražiti da im sipate još
Donosimo vam recept domaćih posnih punjenih paprika sa jednim posebnim sastojkom - orasima.

Uljevak pita, na čaše: Gotova je za samo 5 minuta, a nema mekše i jeftinije
Donosimo vam najbolji recept za uljevak pitu na čaše, kojoj nema ravne.

Brza pita bez razvlačenja, kljukuša: Za 20 minuta imate gotovo jelo koje će svi obožavati
Donosimo vam recept za preukusnu kljukušu sa krompirom.

DOMAĆI SOK OD ZOVE – Tradicionalni napitak koji se tradicionalno pravi u proleće i leti, kada cvet zove procveta
Tradicionalni srpski eliksir osveženja

Ovako su domaćice u Jugi spremale krempitu: Ova varijanta kolača priprema se očas posla, a ukus vraća u detinjstvo
Lagan, mirišljav, superkremastog fila, dezert koji je na našim prostorima najpoznatiji kao krempita priprema se vrlo jednostavno i brzo, a uz ovaj recept – još lakše.
Komentari(0)