Starinski čupavci: Ovaj kolač mora da bude mekan, ukusan i bogato umočen u čokoladu i kokos

Teodora Tojagić

13:00

Gastronomija 0

Mislimo da ne postoji osoba koja ne voli ovaj desert

čupavci
Shutterstock

Sastojci: 

* 3 jajeta

* 15 kašika šećera

* 1 dl ulja

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

* 1 dl mleka

* 17 kašika mekog brašna

* 1 kesica praška za pecivo

* malo soli

Preliv:

* 250 g čokolade za kuvanje

* 250 g maslaca

* oko 2 dl mleka

I još:

* 300 g kokosa

Priprema:

1. Rernu zagrejati na 180 stepeni. Odvojiti belanca i žumanca. Belanca umutiti u čvrst sneg, a žumanca sa šećerom i uljem. Dodati mleko, brašno, prašak za pecivo i so. Ručno dodati šne od belanaca.

2. Pleh 30x30 cm obložiti papirom za pečenje i u njega sipati smesu. Staviti u rernu i peći oko 20 minuta, dok ne porumeni. Ohladiti biskvit, pa ga iseći kocke.

3. Na vatri otopiti maslac i čokoladu. Postepeno dodati mleko. Kad proključa, skinuti s vatre.

4. U duboki tanjir staviti kokos. Kocke biskvita umakati u preliv sa svih strana, ocediti i uvaljati u kokosovo brašno. Ohladiti i poslužiti.

Komentari(0)

Loading