Starinski čupavci: Ovaj kolač mora da bude mekan, ukusan i bogato umočen u čokoladu i kokos
Mislimo da ne postoji osoba koja ne voli ovaj desert

Sastojci:
* 3 jajeta
* 15 kašika šećera
* 1 dl ulja
Možda vas zanima:

Jugoslovenke su stalno pravile ovaj kolač! Starinski recept naših bakica će vas oduvati, idealan za praznike
Meki biskvit koji miriše na kokos i čokoladu dobro je poznat specijalitet

POSNI ČUPAVCI NA VODI: Najukusnija poslastica za Uskršnji post - recept iz starih novina koji samo bake imaju
Posni čupavci na vodi su najukusnija poslastica za Uskršnji post po receptu iz starih novina koji naše bake imaju
Možda vas zanima:

Jugoslovenke su stalno pravile ovaj kolač! Starinski recept naših bakica će vas oduvati, idealan za praznike
Meki biskvit koji miriše na kokos i čokoladu dobro je poznat specijalitet

POSNI ČUPAVCI NA VODI: Najukusnija poslastica za Uskršnji post - recept iz starih novina koji samo bake imaju
Posni čupavci na vodi su najukusnija poslastica za Uskršnji post po receptu iz starih novina koji naše bake imaju
Možda vas zanima:

Jugoslovenke su stalno pravile ovaj kolač! Starinski recept naših bakica će vas oduvati, idealan za praznike
Meki biskvit koji miriše na kokos i čokoladu dobro je poznat specijalitet

POSNI ČUPAVCI NA VODI: Najukusnija poslastica za Uskršnji post - recept iz starih novina koji samo bake imaju
Posni čupavci na vodi su najukusnija poslastica za Uskršnji post po receptu iz starih novina koji naše bake imaju
* 1 dl mleka
* 17 kašika mekog brašna
* 1 kesica praška za pecivo
* malo soli
Preliv:
* 250 g čokolade za kuvanje
* 250 g maslaca
* oko 2 dl mleka
I još:
* 300 g kokosa
Priprema:
1. Rernu zagrejati na 180 stepeni. Odvojiti belanca i žumanca. Belanca umutiti u čvrst sneg, a žumanca sa šećerom i uljem. Dodati mleko, brašno, prašak za pecivo i so. Ručno dodati šne od belanaca.
2. Pleh 30x30 cm obložiti papirom za pečenje i u njega sipati smesu. Staviti u rernu i peći oko 20 minuta, dok ne porumeni. Ohladiti biskvit, pa ga iseći kocke.
3. Na vatri otopiti maslac i čokoladu. Postepeno dodati mleko. Kad proključa, skinuti s vatre.
4. U duboki tanjir staviti kokos. Kocke biskvita umakati u preliv sa svih strana, ocediti i uvaljati u kokosovo brašno. Ohladiti i poslužiti.

Šta je BULGUR i kako se sprema? Preporučuje se u svim dijetama
Poreklom je sa Bliskog Istoka i jedan je od najstarijih oblika žitarica koje se koriste u ishrani čoveka.

Ovo je tajna najboljeg bećarca: Pravi se za manje od 30 minuta a ključan je ovaj sastojak
Da li je ovo najbolji bećarac – procenite sami!?

"PIĆE BOGOVA": Evo kako da ga napravite
Dovodi do buđenja slično kao kafa, ali bez neželjenih efekata kafe

Jagode su najprljavije voće i mogu biti jako opasne: Postoji samo jedan način da ih dobro očistite
Pranje jagoda nije samo pitanje higijene, već važan korak ka zdravijem životu, posebno u vreme kada bezbednost hrane nije zagarantovana. Temeljno pranje uklanja štetne materije, produžava svežinu i smanjuje rizik od bakterijske kontaminacije – sve uz vrlo malo truda.

JELA SE RUKOM, BEZ ESCAJGA Pogača od koprive u tiganju, poznata i kao „zelena lepinja“
Zaboravljeno jelo iz siromašnijih domaćinstava koje se pripremalo kad ima brašna, ali nema mleka i jaja – a koprive ima svuda.
Komentari(0)