Starinski čupavci: Ovaj kolač mora da bude mekan, ukusan i bogato umočen u čokoladu i kokos
Mislimo da ne postoji osoba koja ne voli ovaj desert
![čupavci](/data/images/2024-12-24/109714_shutterstock-2097577366-1_f.jpg?timestamp=1739660400)
Sastojci:
* 3 jajeta
* 15 kašika šećera
* 1 dl ulja
Možda vas zanima:
![čupavci](/data/images/2023-04-21/52281_58d7a949bd88a99e7594_f.jpeg)
POSNI ČUPAVCI NA VODI: Najukusnija poslastica za Uskršnji post - recept iz starih novina koji samo bake imaju
Posni čupavci na vodi su najukusnija poslastica za Uskršnji post po receptu iz starih novina koji naše bake imaju
![čupavci](/data/images/2024-02-02/75807_cupavci-1247378269_f.jpg)
ČUPAVCI NA STARINSKI NAČIN: Danima ostaju mekani kao pamuk
Donosimo vam starinski recept za najbolje čupavce koji ostaju mekani danima.
Možda vas zanima:
![čupavci](/data/images/2023-04-21/52281_58d7a949bd88a99e7594_f.jpeg)
POSNI ČUPAVCI NA VODI: Najukusnija poslastica za Uskršnji post - recept iz starih novina koji samo bake imaju
Posni čupavci na vodi su najukusnija poslastica za Uskršnji post po receptu iz starih novina koji naše bake imaju
![čupavci](/data/images/2024-02-02/75807_cupavci-1247378269_f.jpg)
ČUPAVCI NA STARINSKI NAČIN: Danima ostaju mekani kao pamuk
Donosimo vam starinski recept za najbolje čupavce koji ostaju mekani danima.
Možda vas zanima:
![čupavci](/data/images/2023-04-21/52281_58d7a949bd88a99e7594_f.jpeg)
POSNI ČUPAVCI NA VODI: Najukusnija poslastica za Uskršnji post - recept iz starih novina koji samo bake imaju
Posni čupavci na vodi su najukusnija poslastica za Uskršnji post po receptu iz starih novina koji naše bake imaju
![čupavci](/data/images/2024-02-02/75807_cupavci-1247378269_f.jpg)
ČUPAVCI NA STARINSKI NAČIN: Danima ostaju mekani kao pamuk
Donosimo vam starinski recept za najbolje čupavce koji ostaju mekani danima.
* 1 dl mleka
* 17 kašika mekog brašna
* 1 kesica praška za pecivo
* malo soli
Preliv:
* 250 g čokolade za kuvanje
* 250 g maslaca
* oko 2 dl mleka
I još:
* 300 g kokosa
Priprema:
1. Rernu zagrejati na 180 stepeni. Odvojiti belanca i žumanca. Belanca umutiti u čvrst sneg, a žumanca sa šećerom i uljem. Dodati mleko, brašno, prašak za pecivo i so. Ručno dodati šne od belanaca.
2. Pleh 30x30 cm obložiti papirom za pečenje i u njega sipati smesu. Staviti u rernu i peći oko 20 minuta, dok ne porumeni. Ohladiti biskvit, pa ga iseći kocke.
3. Na vatri otopiti maslac i čokoladu. Postepeno dodati mleko. Kad proključa, skinuti s vatre.
4. U duboki tanjir staviti kokos. Kocke biskvita umakati u preliv sa svih strana, ocediti i uvaljati u kokosovo brašno. Ohladiti i poslužiti.
![gibanica sa sirom](/data/images/2023-12-11/70451_gibanica-smanjena-2293776925_f.jpg)
Gibanica je omiljeno jelo Srba, a ovom receptu niko neće odoleti: Sočni zalogaji oduševiće i najveće gurmane
Kad nemate puno vremena, a želite ukusan obrok, gibanica je pravi izbor
![cicvara](/data/images/2023-12-05/69878_cicvara-internet-hitovi-smanjena-1536238775_f.jpg)
Gastronomija iz prošlosti: Drevni srpski recepti koji se polako vraćaju u upotrebu
Zaboravljeni ukusi srpske kuhinje ponovo oživljavaju – tradicionalna jela naših predaka danas se vraćaju na trpeze, ali u novom ruhu.
![slavsko žito](/data/images/2024-06-26/92173_shutterstock-369791771_f.jpg)
Recept za slavsko žito sa tri tajne: Domaćice ga prenose sa kolena na koleno, jedan od najstarijih recepata
Ovaj recept se smatra jednim od najstarijih i domaćice ga prenose s kolena na koleno
![sutlijaš](/data/images/2024-10-03/102138_sutlijas-shutterstock-62962489_f.jpg)
Tradicionalni dezert: SUTLIJAŠ budi nostalgiju
Neodoljivi desert oduševiće vas na prvi zalogaj.
![čaj](/data/images/2024-10-08/102509_caj-od-jabuke-shutterstock-504933145_f.jpg)
3 najbolja načina za spremanje kompota: Ovo su stare i isprobane kombinacije, napravljene po receptu naših baka
Izbegavajte korišćenje šećera pri pripremi kompota kako bi bili što zdraviji, a ako vam šećer iz voća nije dovoljan i baš želite da ga dodatno zasladite, stavite med
Komentari(0)