Starinski čupavci: Ovaj kolač mora da bude mekan, ukusan i bogato umočen u čokoladu i kokos
Mislimo da ne postoji osoba koja ne voli ovaj desert

Sastojci:
* 3 jajeta
* 15 kašika šećera
* 1 dl ulja
Možda vas zanima:

Jugoslovenke su stalno pravile ovaj kolač! Starinski recept naših bakica će vas oduvati, idealan za praznike
Meki biskvit koji miriše na kokos i čokoladu dobro je poznat specijalitet

POSNI ČUPAVCI NA VODI: Najukusnija poslastica za Uskršnji post - recept iz starih novina koji samo bake imaju
Posni čupavci na vodi su najukusnija poslastica za Uskršnji post po receptu iz starih novina koji naše bake imaju
Možda vas zanima:

Jugoslovenke su stalno pravile ovaj kolač! Starinski recept naših bakica će vas oduvati, idealan za praznike
Meki biskvit koji miriše na kokos i čokoladu dobro je poznat specijalitet

POSNI ČUPAVCI NA VODI: Najukusnija poslastica za Uskršnji post - recept iz starih novina koji samo bake imaju
Posni čupavci na vodi su najukusnija poslastica za Uskršnji post po receptu iz starih novina koji naše bake imaju
Možda vas zanima:

Jugoslovenke su stalno pravile ovaj kolač! Starinski recept naših bakica će vas oduvati, idealan za praznike
Meki biskvit koji miriše na kokos i čokoladu dobro je poznat specijalitet

POSNI ČUPAVCI NA VODI: Najukusnija poslastica za Uskršnji post - recept iz starih novina koji samo bake imaju
Posni čupavci na vodi su najukusnija poslastica za Uskršnji post po receptu iz starih novina koji naše bake imaju
* 1 dl mleka
* 17 kašika mekog brašna
* 1 kesica praška za pecivo
* malo soli
Preliv:
* 250 g čokolade za kuvanje
* 250 g maslaca
* oko 2 dl mleka
I još:
* 300 g kokosa
Priprema:
1. Rernu zagrejati na 180 stepeni. Odvojiti belanca i žumanca. Belanca umutiti u čvrst sneg, a žumanca sa šećerom i uljem. Dodati mleko, brašno, prašak za pecivo i so. Ručno dodati šne od belanaca.
2. Pleh 30x30 cm obložiti papirom za pečenje i u njega sipati smesu. Staviti u rernu i peći oko 20 minuta, dok ne porumeni. Ohladiti biskvit, pa ga iseći kocke.
3. Na vatri otopiti maslac i čokoladu. Postepeno dodati mleko. Kad proključa, skinuti s vatre.
4. U duboki tanjir staviti kokos. Kocke biskvita umakati u preliv sa svih strana, ocediti i uvaljati u kokosovo brašno. Ohladiti i poslužiti.

Dok proključa voda za kafu – sve ste obavili! KAFANSKA PROJARA puna sira umuti se za 5 minuta, a jede u slast danima
Ako ste ljubitelj domaće projare sa sitnim, slanim sirom, ovaj recept za sočno pecivo je nešto što morate da probate.

Hladovina i kašika: Letnja okrepa sa srpske trpeze
Kad bi sunce upržilo, a zapisi pružili najgušću senku, domaćice u srpskim selima posluživale su jednostavna, osvežavajuća jela — ono što rashlađuje telo i veseli dušu.

Meso u ćupu: Zaboravljena tehnika srpskih domaćinstava za čuvanje hrane bez frižidera
Kako su naši preci čuvali meso mesecima bez struje i tehnologije — uz pomoć masti, ćupa i znanja koje traje vekovima.

Najukusniji starinski kolač sa jabukama - naše bake su ga redovno pravile: Ne postoji bolji, a ni lakši recept
Lak recept za najukusniju starinsku lenju pitu

Najukusnije krofne od samo 2 sastojka: Gotove za 10 minuta - recept obara sa nogu
Recept za najukusnije krofne od dva sastojka obara sa nogu
Komentari(0)