Mađarice samo ovako spremaju punjene paprike: Kuvaju ih u ovom sastojku, zato su ukusnije, Srpkinje ovo ne znaju

Izvor: Teodora Tojagić

11:00

Gastronomija 0

Recept Mađarica za punjene paprike je konačno otkriven

punjene paprike
Shutterstock

Svaka majka i baka ima svoj recept za punjene paprike uz koji uvek ispadnu savršeno bilo se da se prave od sveže ili suve paprike.

Iako se čini da je jednostavno napuniti paprike mesom i pirinčem, postoje neki trikovi i koraci kojih se treba držati kako bi ispale savršene po receptu Mađarica baš svaki put.

Prva stvar koju možete „nadograditi“ je sos u kojem se kuvaju.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Umesto da mu dodajete vodu, koristite temeljac ili višak bistre supe od mesa i povrća.

Osim toga, naseckajte malo slanine na kockice, ispržite i dodajte u sos.

Ako ste ljubitelj ljute hrane, slobodno možete dodati i malo ljute papričice.

Svi ovi dodaci daće posebnu aromu i paprike će biti još ukusnije.

Kako prenosi „Punkufer“, mađarski kuvari savetuju i da sačuvate malo slanine za nadev i pomešate je sa smesom mesa i pirinča.

Još jedan super dodatak koji će dati malo drugačiji ukus je ulje ili namaz sa aromom belog luka – dodajte jednu kašičicu u nadev.

(Krstarica)


pita

GRUŠALJ: Zaboravljena pita sa kiselim testom – zašto je ovaj specijalitet Stare planine savršena zamena za burek

Gastronomija

21:00

22 oktobar, 2025

Grušalj (Gruvanica ili Razlevuša) je autentični specijalitet iz jugoistočne Srbije, često vezan za sela oko Stare planine i Pirota. Iako liči na pitu ili proju, Grušalj je mnogo više – to je hrana za pastire i teške radnike, zasitna, puna sira i mnogo zdravija od klasičnog bureka. Otkrivamo tajnu kiselog testa i pravog, domaćeg belog sira.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading