SRBIJA ZEMLJA GROŽĐA Najbolja i najukusnija vina o kojima priča ceo svet
Po kom alkoholnom piću je Srbija poznata? Pretpostavljamo da bi većina ljudi na ovo pitanje odgovorila isto i odgovor bi bio – rakija.

Međutim, Srbija je zemlja bogate hrane, kreativnih gastronomskih običaja i širokog spektra savršenih alkoholnih pića koja predstavljaju mnogo više od rakije.
U Srbiji postoji preko 70,000 hektara vinograda koji proizvode preko 425,000 tona grožđa godišnje. Većina srpskog vina se proizvodi u lokalnim srpskim vinogradima. Najbolja vina Srbije predstavljaju Prokupac, Sauvignon, Italijanski Rizling, Cabernet, Muscat, Hamburg, Burgundy, Vranac, Tamjanika, Smederevka i Drinka.
Možda vas zanima:

INTERNACIONALNI BANATSKI FESTIVAL VINA U Zrenjaninu u subotu, 9. aprila, po treći put, održaće se u 10 časova
U Zrenjaninu u subotu, 9. aprila, po treći put, održaće se „Internacionalni Banatski festival vina“ u hali (Medison) Zvonko Vujin sa početkom u 10 časova.

TRAGOVIMA VINA Zahvaljujući porodici Odeskalki osnovana prva vinarija u Erdeviku
Tragovi Odeskalkijevih koji su doprineli razvoju vinarstva u Sremu.
Možda vas zanima:

INTERNACIONALNI BANATSKI FESTIVAL VINA U Zrenjaninu u subotu, 9. aprila, po treći put, održaće se u 10 časova
U Zrenjaninu u subotu, 9. aprila, po treći put, održaće se „Internacionalni Banatski festival vina“ u hali (Medison) Zvonko Vujin sa početkom u 10 časova.

TRAGOVIMA VINA Zahvaljujući porodici Odeskalki osnovana prva vinarija u Erdeviku
Tragovi Odeskalkijevih koji su doprineli razvoju vinarstva u Sremu.

shutterstock
Možda vas zanima:

INTERNACIONALNI BANATSKI FESTIVAL VINA U Zrenjaninu u subotu, 9. aprila, po treći put, održaće se u 10 časova
U Zrenjaninu u subotu, 9. aprila, po treći put, održaće se „Internacionalni Banatski festival vina“ u hali (Medison) Zvonko Vujin sa početkom u 10 časova.

TRAGOVIMA VINA Zahvaljujući porodici Odeskalki osnovana prva vinarija u Erdeviku
Tragovi Odeskalkijevih koji su doprineli razvoju vinarstva u Sremu.
Možda vas zanima:

INTERNACIONALNI BANATSKI FESTIVAL VINA U Zrenjaninu u subotu, 9. aprila, po treći put, održaće se u 10 časova
U Zrenjaninu u subotu, 9. aprila, po treći put, održaće se „Internacionalni Banatski festival vina“ u hali (Medison) Zvonko Vujin sa početkom u 10 časova.

TRAGOVIMA VINA Zahvaljujući porodici Odeskalki osnovana prva vinarija u Erdeviku
Tragovi Odeskalkijevih koji su doprineli razvoju vinarstva u Sremu.
Istorija proizvodnje vina u Srbiji stara je preko 1000 godina. , Vino postaje bitan deo srpske kulture, pogotovo za vreme vladavine Nemanjića koji su usvojili i promovisali kulturu vina.
Jugoslavija je bila u prvih 10 zemalja na svetu po proizvodnji vina. U svom najvećem razvoju, proizvodila je preko 6 miliona hektolitara vina godišnje.
In vino Veritas, latinska je izreka koja znači “U vinu leži istina“.
(Izvor IG: Turizam_Srbije)

POSNE PALAČINKE: Recept za post na vodi
Posne palačinke se mogu filovati džemom, voćem ili posnim kremom po želji.

Ko proba posnu rusku salatu neće se pokajati: Jedan sastojak daje joj poseban šmek, svaki zalogaj je uživanje
Brzo se pravi, a ukus osvaja.

Sremuš salata – prolećni eliksir zdravlja koji čisti organizam
Sremuš, poznat i kao divlji beli luk, jedan je od najmoćnijih prolećnih darova prirode. Ova osvežavajuća salata ne samo da je ukusna, već i pomaže u detoksikaciji organizma.

Kako da krofne budu supermekane, ali ne i masne? 5 saveta zahvaljujući kojima ćete postati majstor za slatko pecivo
Ukoliko vam se dešava da vam krofne budu previše masne i "teške" ili da budu suve i zagore, verovatno pravite neku sitnu grešku koje niste ni svesni.

Recept za originalnu vojvođansku štrudlu s makom
Najmekša i najukusnija štrudla koja miriše na detinjstvo
Komentari(0)