SRBIJA ZEMLJA GROŽĐA Najbolja i najukusnija vina o kojima priča ceo svet
Po kom alkoholnom piću je Srbija poznata? Pretpostavljamo da bi većina ljudi na ovo pitanje odgovorila isto i odgovor bi bio – rakija.

Međutim, Srbija je zemlja bogate hrane, kreativnih gastronomskih običaja i širokog spektra savršenih alkoholnih pića koja predstavljaju mnogo više od rakije.
U Srbiji postoji preko 70,000 hektara vinograda koji proizvode preko 425,000 tona grožđa godišnje. Većina srpskog vina se proizvodi u lokalnim srpskim vinogradima. Najbolja vina Srbije predstavljaju Prokupac, Sauvignon, Italijanski Rizling, Cabernet, Muscat, Hamburg, Burgundy, Vranac, Tamjanika, Smederevka i Drinka.
Možda vas zanima:

INTERNACIONALNI BANATSKI FESTIVAL VINA U Zrenjaninu u subotu, 9. aprila, po treći put, održaće se u 10 časova
U Zrenjaninu u subotu, 9. aprila, po treći put, održaće se „Internacionalni Banatski festival vina“ u hali (Medison) Zvonko Vujin sa početkom u 10 časova.

TRAGOVIMA VINA Zahvaljujući porodici Odeskalki osnovana prva vinarija u Erdeviku
Tragovi Odeskalkijevih koji su doprineli razvoju vinarstva u Sremu.
Možda vas zanima:

INTERNACIONALNI BANATSKI FESTIVAL VINA U Zrenjaninu u subotu, 9. aprila, po treći put, održaće se u 10 časova
U Zrenjaninu u subotu, 9. aprila, po treći put, održaće se „Internacionalni Banatski festival vina“ u hali (Medison) Zvonko Vujin sa početkom u 10 časova.

TRAGOVIMA VINA Zahvaljujući porodici Odeskalki osnovana prva vinarija u Erdeviku
Tragovi Odeskalkijevih koji su doprineli razvoju vinarstva u Sremu.

shutterstock
Možda vas zanima:

INTERNACIONALNI BANATSKI FESTIVAL VINA U Zrenjaninu u subotu, 9. aprila, po treći put, održaće se u 10 časova
U Zrenjaninu u subotu, 9. aprila, po treći put, održaće se „Internacionalni Banatski festival vina“ u hali (Medison) Zvonko Vujin sa početkom u 10 časova.

TRAGOVIMA VINA Zahvaljujući porodici Odeskalki osnovana prva vinarija u Erdeviku
Tragovi Odeskalkijevih koji su doprineli razvoju vinarstva u Sremu.
Možda vas zanima:

INTERNACIONALNI BANATSKI FESTIVAL VINA U Zrenjaninu u subotu, 9. aprila, po treći put, održaće se u 10 časova
U Zrenjaninu u subotu, 9. aprila, po treći put, održaće se „Internacionalni Banatski festival vina“ u hali (Medison) Zvonko Vujin sa početkom u 10 časova.

TRAGOVIMA VINA Zahvaljujući porodici Odeskalki osnovana prva vinarija u Erdeviku
Tragovi Odeskalkijevih koji su doprineli razvoju vinarstva u Sremu.
Istorija proizvodnje vina u Srbiji stara je preko 1000 godina. , Vino postaje bitan deo srpske kulture, pogotovo za vreme vladavine Nemanjića koji su usvojili i promovisali kulturu vina.
Jugoslavija je bila u prvih 10 zemalja na svetu po proizvodnji vina. U svom najvećem razvoju, proizvodila je preko 6 miliona hektolitara vina godišnje.
In vino Veritas, latinska je izreka koja znači “U vinu leži istina“.
(Izvor IG: Turizam_Srbije)

SRPSKE DOMAĆICE PRAVE NAJUKUSNIJI STARINSKI KOLAČ: Oblande sa orasima - svaka žena napamet zna recept
Srpske domaćice prave najukusniji starinski kolač, a to su oblande sa orasima i svaka žena napamet zna recept

Sir u masti – zaboravljena zimnica iz srca Srbije
U vreme kada u seoskim domaćinstvima nije bilo frižidera ni zamrzivača, a mlečni proizvodi su se pravili u većim količinama, domaćice su morale da pronađu način kako da sir ostane jestiv tokom cele godine. Jedan od najstarijih i najpouzdanijih metoda u Srbiji bio je čuvanje sira u svinjskoj masti.

STARE BUGARKE PRAVE POPARU NA NAJBOLJI NAČIN: Dodaju 2 sastojka - kremasta i sočna
Stare Bugarke prave poparu na najstariji način uz dva sastojka zbog kojih je kremasta i sočna

Slani bakin kolač sto puta lepši od slatke varijante: Recept za ukusnu večeru ili doručak koju ćete stalno praviti
Brz recept za bakin kolač od 6 sastojaka.

PITA SA PEČURKAMA KAO IZ SNOVA: Uz ovakvu pripremu je NIKAD UKUSNIJA (VIDEO) (RECEPT)
Pita se najčešće pravi od šampinjona, zato što je njihova cena najpristupačnija, a i zato što se mogu bez problema jesti u tim količinama
Komentari(0)