SRBIJA ZEMLJA GROŽĐA Najbolja i najukusnija vina o kojima priča ceo svet
Po kom alkoholnom piću je Srbija poznata? Pretpostavljamo da bi većina ljudi na ovo pitanje odgovorila isto i odgovor bi bio – rakija.

Međutim, Srbija je zemlja bogate hrane, kreativnih gastronomskih običaja i širokog spektra savršenih alkoholnih pića koja predstavljaju mnogo više od rakije.
U Srbiji postoji preko 70,000 hektara vinograda koji proizvode preko 425,000 tona grožđa godišnje. Većina srpskog vina se proizvodi u lokalnim srpskim vinogradima. Najbolja vina Srbije predstavljaju Prokupac, Sauvignon, Italijanski Rizling, Cabernet, Muscat, Hamburg, Burgundy, Vranac, Tamjanika, Smederevka i Drinka.
Možda vas zanima:

INTERNACIONALNI BANATSKI FESTIVAL VINA U Zrenjaninu u subotu, 9. aprila, po treći put, održaće se u 10 časova
U Zrenjaninu u subotu, 9. aprila, po treći put, održaće se „Internacionalni Banatski festival vina“ u hali (Medison) Zvonko Vujin sa početkom u 10 časova.

TRAGOVIMA VINA Zahvaljujući porodici Odeskalki osnovana prva vinarija u Erdeviku
Tragovi Odeskalkijevih koji su doprineli razvoju vinarstva u Sremu.
Možda vas zanima:

INTERNACIONALNI BANATSKI FESTIVAL VINA U Zrenjaninu u subotu, 9. aprila, po treći put, održaće se u 10 časova
U Zrenjaninu u subotu, 9. aprila, po treći put, održaće se „Internacionalni Banatski festival vina“ u hali (Medison) Zvonko Vujin sa početkom u 10 časova.

TRAGOVIMA VINA Zahvaljujući porodici Odeskalki osnovana prva vinarija u Erdeviku
Tragovi Odeskalkijevih koji su doprineli razvoju vinarstva u Sremu.

shutterstock
Možda vas zanima:

INTERNACIONALNI BANATSKI FESTIVAL VINA U Zrenjaninu u subotu, 9. aprila, po treći put, održaće se u 10 časova
U Zrenjaninu u subotu, 9. aprila, po treći put, održaće se „Internacionalni Banatski festival vina“ u hali (Medison) Zvonko Vujin sa početkom u 10 časova.

TRAGOVIMA VINA Zahvaljujući porodici Odeskalki osnovana prva vinarija u Erdeviku
Tragovi Odeskalkijevih koji su doprineli razvoju vinarstva u Sremu.
Možda vas zanima:

INTERNACIONALNI BANATSKI FESTIVAL VINA U Zrenjaninu u subotu, 9. aprila, po treći put, održaće se u 10 časova
U Zrenjaninu u subotu, 9. aprila, po treći put, održaće se „Internacionalni Banatski festival vina“ u hali (Medison) Zvonko Vujin sa početkom u 10 časova.

TRAGOVIMA VINA Zahvaljujući porodici Odeskalki osnovana prva vinarija u Erdeviku
Tragovi Odeskalkijevih koji su doprineli razvoju vinarstva u Sremu.
Istorija proizvodnje vina u Srbiji stara je preko 1000 godina. , Vino postaje bitan deo srpske kulture, pogotovo za vreme vladavine Nemanjića koji su usvojili i promovisali kulturu vina.
Jugoslavija je bila u prvih 10 zemalja na svetu po proizvodnji vina. U svom najvećem razvoju, proizvodila je preko 6 miliona hektolitara vina godišnje.
In vino Veritas, latinska je izreka koja znači “U vinu leži istina“.
(Izvor IG: Turizam_Srbije)

Starinski recept s kojim nema promašaja: Jedan sastojak uštipcima daće poseban šmek, nećete znati kad vam je dosta
Uštipci su uvek odličan izbor za doručak ili večeru.

Starinsko jelo sa krompirom koje su zaboravili mnogi: Jeftin obrok koji se lako sprema, a obožavaće ga baš svi
Za sve ljubitelje krompira ovo će biti pravi užitak.

I za vreme posta najveći gurmani mogu da uživaju: Sarma prste da poližete, ona s mesom vam više neće pasti na pamet
Posna trpeza može biti podjednako ukusna kao i mrsna.

OVAKO NASTAJU "BOMBONE OD SVINJE" Srpski čvarci po ukusu i kvalitetu jedinstveni u celom svetu!
Sa prvim hladnim danima srpski domaćini već razmišljaju kako da zagreju stomak.

KRALJICA SRPSKE TRPEZE Najbolji recept za lisnatu pogaču
Lisnata pogača je kraljica domaćih trpeza – mekana, slojevita i prepuna ukusa, topi se u ustima i mami mirisom iz rerne.
Komentari(0)