INTERNACIONALNI BANATSKI FESTIVAL VINA U Zrenjaninu u subotu, 9. aprila, po treći put, održaće se u 10 časova

Lepote Srbije

14:00

Manifestacije 0

U Zrenjaninu u subotu, 9. aprila, po treći put, održaće se „Internacionalni Banatski festival vina“ u hali (Medison) Zvonko Vujin sa početkom u 10 časova.

INTERNACIONALNI BANATSKI FESTIVAL VINA U Zrenjaninu u subotu, 9. aprila, po treći put, održaće se u 10 časova
Printscreen/Facebook

Osnovni cilj festivala je promovisanje vinarstva i vinogradarstva, kao i kulture vina i tradicije zajedno sa gastronomijom, prvenstveno sa podneblja Banata, uz izlagače i goste iz cele Srbije, Mađarske, Rumunije i Slovačke.  

Festival je izložbeno promotivnog karaktera. Ove godine prijavilo se pedesetak učesnika, vinskih kuća, podruma, vinara, vinogradara, idividualnih proizvođača i udruženja iz Srbije, Slovačke, Rumunije i Mađarske.

Pored njih svoje proizvode će izložiti i proizvođači hrane, začina, prirodnih proizvoda, tinktura, melema i lekovitog bilja. Za posetioce je obezbeđen i bogat zabavni i kulturno umetnički program koji će trajati do 18 sati (do kad je planirano i zatvaranje) kao i nagradna igra.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Za učesnike, vinare i vinogradare će biti održana stručna predavanja u Kristalnoj dvorani.

Izvor: banatskifestivalvina, volimzrenjanin

Maglič tvrđava

MAGLIČ GRAD-URANAK Dođite 29. i 30. aprila da osetite mistiku ove srednjovekovne tvrđave iz serije "Beležnica"!

Manifestacije

17:00

12 mart, 2024

Maglič je srednjovekovni zamak smešten u ibarskoj klisuri, 20 km južno od Kraljeva u Srbiji. Ovaj utvrđeni grad stoji na vrhu brda, oko kojeg reka Ibar pravi oštru okuku, čime podnožje brda okružuje sa tri strane. Zaravnjeni plato na kom je utvrđenje podignuto uzdiže se nekih stotinak metara iznad dna klisure i jedinog karavanskog puta koji je povezivao Moravsku dolinu i Kosovo polje.

Komentari(0)

Loading