Jugoslovenke su stalno pravile ovaj kolač! Starinski recept naših bakica će vas oduvati, idealan za praznike
Meki biskvit koji miriše na kokos i čokoladu dobro je poznat specijalitet

Evo kako se spremaju čuveni čupavci!
Sastojci:
Za biskvit:
3 jajeta
Možda vas zanima:

Starinski čupavci: Ovaj kolač mora da bude mekan, ukusan i bogato umočen u čokoladu i kokos
Mislimo da ne postoji osoba koja ne voli ovaj desert

POSNI ČUPAVCI NA VODI: Najukusnija poslastica za Uskršnji post - recept iz starih novina koji samo bake imaju
Posni čupavci na vodi su najukusnija poslastica za Uskršnji post po receptu iz starih novina koji naše bake imaju
Možda vas zanima:

Starinski čupavci: Ovaj kolač mora da bude mekan, ukusan i bogato umočen u čokoladu i kokos
Mislimo da ne postoji osoba koja ne voli ovaj desert

POSNI ČUPAVCI NA VODI: Najukusnija poslastica za Uskršnji post - recept iz starih novina koji samo bake imaju
Posni čupavci na vodi su najukusnija poslastica za Uskršnji post po receptu iz starih novina koji naše bake imaju
Možda vas zanima:

Starinski čupavci: Ovaj kolač mora da bude mekan, ukusan i bogato umočen u čokoladu i kokos
Mislimo da ne postoji osoba koja ne voli ovaj desert

POSNI ČUPAVCI NA VODI: Najukusnija poslastica za Uskršnji post - recept iz starih novina koji samo bake imaju
Posni čupavci na vodi su najukusnija poslastica za Uskršnji post po receptu iz starih novina koji naše bake imaju
200 ml ulja
200 g šećera
300 g brašna
1 kesica praška za pecivo
100 ml mleka
Preliv od čokolade:
100 g čokolade za kuvanje
250 g margarina
200 ml mleka
1 čaša šećera
I još:
200-250 g kokosa
Priprema:
Odvojite belanca od žumanca, pa belanca mikserom umutite. Umešajte šećer pa još malo mutite i dodajte žumanca. Zatim smanjite brzinu pa sipajte mleko i ulje. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, pa dodajte u masu i lagano promešajte kašikom da smesa ne padne. Pleh obložite pek papirom. Zatim pecite dok ne porumeni, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Ostavite da se prohladi, pa secite na kocke. Zagrejte margarin da se otopi pa umešajte čokoladu i dodajte šećer. Sipajte mleko pa pustite da provri. Zatim skinite sa vatre. Umešajte kokos. Umačite kocke u čokoladu pa pospite kolače kokosom. Ređajte kolače na poslužavnik pa stavite u frižider da se prohladi.

Starinski recept s kojim nema promašaja: Jedan sastojak uštipcima daće poseban šmek, nećete znati kad vam je dosta
Uštipci su uvek odličan izbor za doručak ili večeru.

Starinsko jelo sa krompirom koje su zaboravili mnogi: Jeftin obrok koji se lako sprema, a obožavaće ga baš svi
Za sve ljubitelje krompira ovo će biti pravi užitak.

I za vreme posta najveći gurmani mogu da uživaju: Sarma prste da poližete, ona s mesom vam više neće pasti na pamet
Posna trpeza može biti podjednako ukusna kao i mrsna.

OVAKO NASTAJU "BOMBONE OD SVINJE" Srpski čvarci po ukusu i kvalitetu jedinstveni u celom svetu!
Sa prvim hladnim danima srpski domaćini već razmišljaju kako da zagreju stomak.

KRALJICA SRPSKE TRPEZE Najbolji recept za lisnatu pogaču
Lisnata pogača je kraljica domaćih trpeza – mekana, slojevita i prepuna ukusa, topi se u ustima i mami mirisom iz rerne.
Komentari(0)