Jugoslovenke su stalno pravile ovaj kolač! Starinski recept naših bakica će vas oduvati, idealan za praznike
Meki biskvit koji miriše na kokos i čokoladu dobro je poznat specijalitet

Evo kako se spremaju čuveni čupavci!
Sastojci:
Za biskvit:
3 jajeta
Možda vas zanima:

SPREMITE POSNE ČUPAVCE KOJI SE NE PEKU: Nema ko ne voli da ih spremi za SLAVU, a ovo je LAKŠI i BRŽI RECEPT
Recept za posne čupavce koji se ne peku je toliko jednostavan da uspeva i početnicima u kuhinji

Recept za posne čupavce: Još su sočniji i ukusniji, a zahvaljujući 1 triku čak 5 dana mogu ostati sveži
Još su sočniji i ukusniji, a zahvaljujući 1 triku čak 5 dana mogu ostati svež
Možda vas zanima:

SPREMITE POSNE ČUPAVCE KOJI SE NE PEKU: Nema ko ne voli da ih spremi za SLAVU, a ovo je LAKŠI i BRŽI RECEPT
Recept za posne čupavce koji se ne peku je toliko jednostavan da uspeva i početnicima u kuhinji

Recept za posne čupavce: Još su sočniji i ukusniji, a zahvaljujući 1 triku čak 5 dana mogu ostati sveži
Još su sočniji i ukusniji, a zahvaljujući 1 triku čak 5 dana mogu ostati svež
Možda vas zanima:

SPREMITE POSNE ČUPAVCE KOJI SE NE PEKU: Nema ko ne voli da ih spremi za SLAVU, a ovo je LAKŠI i BRŽI RECEPT
Recept za posne čupavce koji se ne peku je toliko jednostavan da uspeva i početnicima u kuhinji

Recept za posne čupavce: Još su sočniji i ukusniji, a zahvaljujući 1 triku čak 5 dana mogu ostati sveži
Još su sočniji i ukusniji, a zahvaljujući 1 triku čak 5 dana mogu ostati svež
200 ml ulja
200 g šećera
300 g brašna
1 kesica praška za pecivo
100 ml mleka
Preliv od čokolade:
100 g čokolade za kuvanje
250 g margarina
200 ml mleka
1 čaša šećera
I još:
200-250 g kokosa
Priprema:
Odvojite belanca od žumanca, pa belanca mikserom umutite. Umešajte šećer pa još malo mutite i dodajte žumanca. Zatim smanjite brzinu pa sipajte mleko i ulje. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, pa dodajte u masu i lagano promešajte kašikom da smesa ne padne. Pleh obložite pek papirom. Zatim pecite dok ne porumeni, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Ostavite da se prohladi, pa secite na kocke. Zagrejte margarin da se otopi pa umešajte čokoladu i dodajte šećer. Sipajte mleko pa pustite da provri. Zatim skinite sa vatre. Umešajte kokos. Umačite kocke u čokoladu pa pospite kolače kokosom. Ređajte kolače na poslužavnik pa stavite u frižider da se prohladi.

Domaćinska proja spremna očas posla: Ovaj sastojak daje joj poseban šmek, recept će vam tražiti baš svi
Uz šolju od 200 ml lako ćete odmeriti sve sastojke.

RECEPT ZA DOMAĆU TURŠIJU: Pogledajte kako su je pravile naše bake - evo u čemu je tajna
Evo kako napraviti tradicionalnu mešanu turšiju kao nekad, recept za zimnicu bez greške

Kako se pravi peglana kobasica: receptura i tradicija pirotskog kraja
Peglana kobasica potiče iz Pirota i okolnih sela, a vekovima je bila način da se meso sačuva tokom zime bez zamrzivača i aditiva. Nastala je u stočarskom kraju gde se cenilo da hrana bude prirodna, snažna i dugotrajna. Danas je ovaj specijalitet postao zaštićena oznaka geografskog porekla i ponos pirotskog kraja.

Recept za prelivenu punjenu papriku: Iz bakine kuhinje stiže specijalitet kojem nećete odoleti, u ovome je caka
Prava domaća, tradicionalna kuhinja, idealna za porodični ručak.

Kako napraviti savršene pihtije koje se same stegnu
Pihtije su jedno od najpoznatijih zimskih jela u Srbiji. Najčešće se pripremaju posle svinjokolja, a smatraju se pravim specijalitetom koji se služi kao predjelo ili užina.
Komentari(0)