Jugoslovenke su stalno pravile ovaj kolač! Starinski recept naših bakica će vas oduvati, idealan za praznike
Meki biskvit koji miriše na kokos i čokoladu dobro je poznat specijalitet

Evo kako se spremaju čuveni čupavci!
Sastojci:
Za biskvit:
3 jajeta
Možda vas zanima:

Starinski čupavci: Ovaj kolač mora da bude mekan, ukusan i bogato umočen u čokoladu i kokos
Mislimo da ne postoji osoba koja ne voli ovaj desert

POSNI ČUPAVCI NA VODI: Najukusnija poslastica za Uskršnji post - recept iz starih novina koji samo bake imaju
Posni čupavci na vodi su najukusnija poslastica za Uskršnji post po receptu iz starih novina koji naše bake imaju
Možda vas zanima:

Starinski čupavci: Ovaj kolač mora da bude mekan, ukusan i bogato umočen u čokoladu i kokos
Mislimo da ne postoji osoba koja ne voli ovaj desert

POSNI ČUPAVCI NA VODI: Najukusnija poslastica za Uskršnji post - recept iz starih novina koji samo bake imaju
Posni čupavci na vodi su najukusnija poslastica za Uskršnji post po receptu iz starih novina koji naše bake imaju
Možda vas zanima:

Starinski čupavci: Ovaj kolač mora da bude mekan, ukusan i bogato umočen u čokoladu i kokos
Mislimo da ne postoji osoba koja ne voli ovaj desert

POSNI ČUPAVCI NA VODI: Najukusnija poslastica za Uskršnji post - recept iz starih novina koji samo bake imaju
Posni čupavci na vodi su najukusnija poslastica za Uskršnji post po receptu iz starih novina koji naše bake imaju
200 ml ulja
200 g šećera
300 g brašna
1 kesica praška za pecivo
100 ml mleka
Preliv od čokolade:
100 g čokolade za kuvanje
250 g margarina
200 ml mleka
1 čaša šećera
I još:
200-250 g kokosa
Priprema:
Odvojite belanca od žumanca, pa belanca mikserom umutite. Umešajte šećer pa još malo mutite i dodajte žumanca. Zatim smanjite brzinu pa sipajte mleko i ulje. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, pa dodajte u masu i lagano promešajte kašikom da smesa ne padne. Pleh obložite pek papirom. Zatim pecite dok ne porumeni, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Ostavite da se prohladi, pa secite na kocke. Zagrejte margarin da se otopi pa umešajte čokoladu i dodajte šećer. Sipajte mleko pa pustite da provri. Zatim skinite sa vatre. Umešajte kokos. Umačite kocke u čokoladu pa pospite kolače kokosom. Ređajte kolače na poslužavnik pa stavite u frižider da se prohladi.

Najsočnija punjena pita koja se topi pod nepcima: Stare domaćice znaju šta valja, ukusan obrok spreman za 20 minuta
Donosimo vam najbolji recept za punjenu pitu koja se sprema očas posla.

MAKEDONCI SAMO OVAKO PRAVE PRŽENICE: Hleb potapaju u OVO zato su MEKŠE od NAŠIH, recept kakav NISTE VIDELI
Makedonski recept za prženice napravite deci za doručak

Jedete li i vi krastavac i paradajz zajedno u salati? Evo šta može da se desi vašem organizmu
Ruska nutricionistica Alena Paretsku da objašnjava u čemu je tajna

Napravite savršeni sos za lovačke šnicle: Nema Srbina koji ovo jelo ne voli, a caka je u ovome!
Pečurke su bogat izvor vlakana, antioksidanasa i proteina

Ovih 5 neobičnih vrsta Srpskog hleba morate probati bar 1 u životu: Svaki krije svoju priču, a zajednička im je ljubav prema tradiciji
Vreme je da probajte nešto novo i otkrijete čari ovih neobičnih vrsta testa, a ujedno i da se vratite tradiciji naše zemlje
Komentari(0)