FANTASTIČNA POSLASTICA ZA SVE GENERACIJE Savršena plazma torta, bez pečenja, a užitak kao iz snova
Za rođendane nema boljeg izbora, svi će je obožavati.

Sastojci:
Za ljubitelje oraha nema bolje torte, a pravi se vrlo jednostavno. Preukusna i jeftina domaćinska torta sa orasima i čokoladom
Možda vas zanima:
TORTA KRALJICE MARIJE NAJLEPŠA SRPSKA POSLASTICA Slatkiš koji je često darivala siromašnoj deci, vrlo jednostavna za pripremu
ZA OVAJ SPECIJALITET POTREBNA SU VAM SAMO 2 JAJA! Preukusna torta sa orasima
Možda vas zanima:

TORTA KRALJICE MARIJE NAJLEPŠA SRPSKA POSLASTICA Slatkiš koji je često darivala siromašnoj deci, vrlo jednostavna za pripremu
Za ljubitelje oraha nema bolje torte, a pravi se vrlo jednostavno.

ZA OVAJ SPECIJALITET POTREBNA SU VAM SAMO 2 JAJA! Preukusna torta sa orasima
Preukusna i jeftina domaćinska torta sa orasima i čokoladom
Možda vas zanima:

TORTA KRALJICE MARIJE NAJLEPŠA SRPSKA POSLASTICA Slatkiš koji je često darivala siromašnoj deci, vrlo jednostavna za pripremu
Za ljubitelje oraha nema bolje torte, a pravi se vrlo jednostavno.

ZA OVAJ SPECIJALITET POTREBNA SU VAM SAMO 2 JAJA! Preukusna torta sa orasima
Preukusna i jeftina domaćinska torta sa orasima i čokoladom
5 belanaca
5 kasika šećera
5 kasika mlevenog plazma keksa
Fil:
15 žumanaca
250 g +4 kašike šećera
1/2 l mleka
2 pudinga sa ukusom slatke pavlake
375 g maslaca/margarina
ostatak od 300 g plazma keksa
100 g bele čokolade

shutterstock
I još:
4 krem šlaga sa ukusom vanile
Priprema:
Iz pakovanja od 300 g mlevenog plazma keksa odvojite 15 ravnih kašika za 3 kore, ostatak sačuvajte za fil. Umutite belanca, dodajte šećer i mlevenu plazmu pa ispečite kore na 200 stepeni oko 20 minuta.
Za fil na pari skuvajte žumanca sa 250 gšećera, posebno skuvajte pudinge u mleku sa 4 kašike šećera.
Kada se filovi ohlade umutite ih sa margarinom ili maslacem, dodajte ostatak plazma keksa i rendanu belu čokoladu (ja sam ovog puta stavila običnu mlečnu čokoladu) Po uputstvu na kesici umutite šlag pa filujte tortu kora- fil-šlag.

Domaćinska proja spremna očas posla: Ovaj sastojak daje joj poseban šmek, recept će vam tražiti baš svi
Uz šolju od 200 ml lako ćete odmeriti sve sastojke.

RECEPT ZA DOMAĆU TURŠIJU: Pogledajte kako su je pravile naše bake - evo u čemu je tajna
Evo kako napraviti tradicionalnu mešanu turšiju kao nekad, recept za zimnicu bez greške

Kako se pravi peglana kobasica: receptura i tradicija pirotskog kraja
Peglana kobasica potiče iz Pirota i okolnih sela, a vekovima je bila način da se meso sačuva tokom zime bez zamrzivača i aditiva. Nastala je u stočarskom kraju gde se cenilo da hrana bude prirodna, snažna i dugotrajna. Danas je ovaj specijalitet postao zaštićena oznaka geografskog porekla i ponos pirotskog kraja.

Recept za prelivenu punjenu papriku: Iz bakine kuhinje stiže specijalitet kojem nećete odoleti, u ovome je caka
Prava domaća, tradicionalna kuhinja, idealna za porodični ručak.

Kako napraviti savršene pihtije koje se same stegnu
Pihtije su jedno od najpoznatijih zimskih jela u Srbiji. Najčešće se pripremaju posle svinjokolja, a smatraju se pravim specijalitetom koji se služi kao predjelo ili užina.
Komentari(0)