FANTASTIČNA POSLASTICA ZA SVE GENERACIJE Savršena plazma torta, bez pečenja, a užitak kao iz snova
Za rođendane nema boljeg izbora, svi će je obožavati.
Sastojci:
Za ljubitelje oraha nema bolje torte, a pravi se vrlo jednostavno. Preukusna i jeftina domaćinska torta sa orasima i čokoladom
Možda vas zanima:
TORTA KRALJICE MARIJE NAJLEPŠA SRPSKA POSLASTICA Slatkiš koji je često darivala siromašnoj deci, vrlo jednostavna za pripremu
ZA OVAJ SPECIJALITET POTREBNA SU VAM SAMO 2 JAJA! Preukusna torta sa orasima
Možda vas zanima:
TORTA KRALJICE MARIJE NAJLEPŠA SRPSKA POSLASTICA Slatkiš koji je često darivala siromašnoj deci, vrlo jednostavna za pripremu
Za ljubitelje oraha nema bolje torte, a pravi se vrlo jednostavno.
ZA OVAJ SPECIJALITET POTREBNA SU VAM SAMO 2 JAJA! Preukusna torta sa orasima
Preukusna i jeftina domaćinska torta sa orasima i čokoladom
Možda vas zanima:
TORTA KRALJICE MARIJE NAJLEPŠA SRPSKA POSLASTICA Slatkiš koji je često darivala siromašnoj deci, vrlo jednostavna za pripremu
Za ljubitelje oraha nema bolje torte, a pravi se vrlo jednostavno.
ZA OVAJ SPECIJALITET POTREBNA SU VAM SAMO 2 JAJA! Preukusna torta sa orasima
Preukusna i jeftina domaćinska torta sa orasima i čokoladom
5 belanaca
5 kasika šećera
5 kasika mlevenog plazma keksa
Fil:
15 žumanaca
250 g +4 kašike šećera
1/2 l mleka
2 pudinga sa ukusom slatke pavlake
375 g maslaca/margarina
ostatak od 300 g plazma keksa
100 g bele čokolade

shutterstock
I još:
4 krem šlaga sa ukusom vanile
Priprema:
Iz pakovanja od 300 g mlevenog plazma keksa odvojite 15 ravnih kašika za 3 kore, ostatak sačuvajte za fil. Umutite belanca, dodajte šećer i mlevenu plazmu pa ispečite kore na 200 stepeni oko 20 minuta.
Za fil na pari skuvajte žumanca sa 250 gšećera, posebno skuvajte pudinge u mleku sa 4 kašike šećera.
Kada se filovi ohlade umutite ih sa margarinom ili maslacem, dodajte ostatak plazma keksa i rendanu belu čokoladu (ja sam ovog puta stavila običnu mlečnu čokoladu) Po uputstvu na kesici umutite šlag pa filujte tortu kora- fil-šlag.
Starinski specijalitet prste da poližete: Ručak pun mesa i povrća, smazaćete ga sa užitkom, vredi probati
Tradicionalno srpsko jelo koje mnogi obožavaju.
TRIK ZA PRIPREMU NAJUKUSNIJE DŽIGERICE: Tajna je u jednom sastojku koji ubija gorčinu
Otkrijte trik koji uklanja gorčinu i menja ukus – jednostavno, brzo i provereno.
Ovako Mađari prave slatki kupus: Zbog jednog sastojka ukusniji je od našeg - recept zapišite u svesku
Sastojak za ukusan mađarski slatki kupus
Obogatite trpezu kafanskom belom čorbom: Sprema se očas posla, a ukus i miris osvajaju, vredi probati
Pileća bela čorba na kafanski način je jelo koje vraća sećanja na stara porodična okupljanja i toplinu domaće kuhinje i savršen je uvod u izdašan svečani ručak na slavi.
Proja s kiselim kupusom: Zimski sirotinjski recept koji miriše na ognjište
Nije pita, nije hleb, nije kolač – ali jeste jedno od onih jela koje greje i kada se jede hladno. Proja s kiselim kupusom bila je doručak, večera i užina kad nema mesa, ali ima soli, kukuruza i duše
Komentari(0)