FANTASTIČNA POSLASTICA ZA SVE GENERACIJE Savršena plazma torta, bez pečenja, a užitak kao iz snova
Za rođendane nema boljeg izbora, svi će je obožavati.
![FANTASTIČNA POSLASTICA ZA SVE GENERACIJE Savršena plazma torta, bez pečenja, a užitak kao iz snova](/data/images/2021-11-03/14790_screenshot-21_f.png?timestamp=1635894000)
Sastojci:
Za ljubitelje oraha nema bolje torte, a pravi se vrlo jednostavno. Preukusna i jeftina domaćinska torta sa orasima i čokoladom
Možda vas zanima:
TORTA KRALJICE MARIJE NAJLEPŠA SRPSKA POSLASTICA Slatkiš koji je često darivala siromašnoj deci, vrlo jednostavna za pripremu
ZA OVAJ SPECIJALITET POTREBNA SU VAM SAMO 2 JAJA! Preukusna torta sa orasima
Možda vas zanima:
![TORTA KRALJICE MARIJE NAJLEPŠA SRPSKA POSLASTICA Slatkiš koji je često darivala siromašnoj deci, vrlo jednostavna za pripremu](/data/images/2022-04-17/25733_shutterstock-336541634_f.jpg)
TORTA KRALJICE MARIJE NAJLEPŠA SRPSKA POSLASTICA Slatkiš koji je često darivala siromašnoj deci, vrlo jednostavna za pripremu
Za ljubitelje oraha nema bolje torte, a pravi se vrlo jednostavno.
![kasandra torta](/data/images/2022-01-22/19319_shutterstock-1580003401_f.jpg)
ZA OVAJ SPECIJALITET POTREBNA SU VAM SAMO 2 JAJA! Preukusna torta sa orasima
Preukusna i jeftina domaćinska torta sa orasima i čokoladom
Možda vas zanima:
![TORTA KRALJICE MARIJE NAJLEPŠA SRPSKA POSLASTICA Slatkiš koji je često darivala siromašnoj deci, vrlo jednostavna za pripremu](/data/images/2022-04-17/25733_shutterstock-336541634_f.jpg)
TORTA KRALJICE MARIJE NAJLEPŠA SRPSKA POSLASTICA Slatkiš koji je često darivala siromašnoj deci, vrlo jednostavna za pripremu
Za ljubitelje oraha nema bolje torte, a pravi se vrlo jednostavno.
![kasandra torta](/data/images/2022-01-22/19319_shutterstock-1580003401_f.jpg)
ZA OVAJ SPECIJALITET POTREBNA SU VAM SAMO 2 JAJA! Preukusna torta sa orasima
Preukusna i jeftina domaćinska torta sa orasima i čokoladom
5 belanaca
5 kasika šećera
5 kasika mlevenog plazma keksa
Fil:
15 žumanaca
250 g +4 kašike šećera
1/2 l mleka
2 pudinga sa ukusom slatke pavlake
375 g maslaca/margarina
ostatak od 300 g plazma keksa
100 g bele čokolade
![](/data/images/2021-11-01/14789_shutterstock-1209425026.jpg)
shutterstock
I još:
4 krem šlaga sa ukusom vanile
Priprema:
Iz pakovanja od 300 g mlevenog plazma keksa odvojite 15 ravnih kašika za 3 kore, ostatak sačuvajte za fil. Umutite belanca, dodajte šećer i mlevenu plazmu pa ispečite kore na 200 stepeni oko 20 minuta.
Za fil na pari skuvajte žumanca sa 250 gšećera, posebno skuvajte pudinge u mleku sa 4 kašike šećera.
Kada se filovi ohlade umutite ih sa margarinom ili maslacem, dodajte ostatak plazma keksa i rendanu belu čokoladu (ja sam ovog puta stavila običnu mlečnu čokoladu) Po uputstvu na kesici umutite šlag pa filujte tortu kora- fil-šlag.
![mleveno meso](/data/images/2024-02-26/78571_shutterstock-148461935_f.jpg)
TRIK ZA MLEVENO MESO: Dodajte jedan sastojak u smesu i napravite najukusniji ručak
Mleveno meso postaje neodoljivo sočno uz ovaj sastojak
![mleko](/data/images/2024-07-17/94413_shutterstock-2463232251_f.jpg)
Da li je surutka zaista lekovita za jetru? Nije svaka podjednako zdrava, caka je u ovome
Surutka otklanja masti koje su prvi „korak“ ka propasti jetre, ali nije svaka jednako zdrava
![DžEM OD KAJSIJA: Bez konzervansa, pasterizacije i šećera (VIDEO)](/data/images/2022-10-03/37812_shutterstock-1892680609_f.jpg)
DžEM OD KAJSIJA: Bez konzervansa, pasterizacije i šećera (VIDEO)
Najsigurnije konzervisana zimnica bez kvarenja
![Ovo je najbolji recept za džem od šljiva: Jednostavno i brzo se sprema, a ukus je neverovatan](/data/images/2022-09-14/36611_shutterstock-1197917341_f.jpg)
Ovo je najbolji recept za džem od šljiva: Jednostavno i brzo se sprema, a ukus je neverovatan
Pustite da provri nepoklopljeno, povremeno mešajući
![vojnički pasulj](/data/images/2024-03-11/80177_vojnicki-pasulj_f.jpg)
Doktor otkrio četiri vrste namirnica koje smanjuju loš holesterol: Ovo je najprostija hrana koju jedu svi Srbi
Visok holesterol može izazvati brojne zdravstvene probleme visokog rizika, kao što su srčani i moždani udar
Komentari(0)