ZA OVAJ SPECIJALITET POTREBNA SU VAM SAMO 2 JAJA! Preukusna torta sa orasima
Preukusna i jeftina domaćinska torta sa orasima i čokoladom
Potrebno je:
2 jaja
12 kašika šećera
12 kašika mleka
13 kašika brašna
1 prašak za pecivo
1 kašika kakaoa
fil:
Možda vas zanima:
NEIZOSTAVNA ZA SLAVSKIM STOLOM! Salata kojoj ne možete odoleti (VIDEO)
Poreklom jedna od ruskih salata. Kraljica svih salata. Mimoza.
JEDNOSTAVNO, ALI UKUSNO! Hrskav spolja, mekan iznutra.. (VIDEO)
Krompir je omiljeni prilog bilo da pravite pomfrit, pire ili pečeni. Do sada ste sigurno isprobali sve načine i neki put vam uspe, a nekada baš i niste zadovoljni. Mi vam otkrivamo tajnu savršeno pečenog krompira iz rerne koji će uvek biti hrskav spolja, a mekan i sočan unutra. Različita kombinacija začina mu daje poseban šmek i drastično poboljšava ukus.
Možda vas zanima:
NEIZOSTAVNA ZA SLAVSKIM STOLOM! Salata kojoj ne možete odoleti (VIDEO)
Poreklom jedna od ruskih salata. Kraljica svih salata. Mimoza.
JEDNOSTAVNO, ALI UKUSNO! Hrskav spolja, mekan iznutra.. (VIDEO)
Krompir je omiljeni prilog bilo da pravite pomfrit, pire ili pečeni. Do sada ste sigurno isprobali sve načine i neki put vam uspe, a nekada baš i niste zadovoljni. Mi vam otkrivamo tajnu savršeno pečenog krompira iz rerne koji će uvek biti hrskav spolja, a mekan i sočan unutra. Različita kombinacija začina mu daje poseban šmek i drastično poboljšava ukus.
Možda vas zanima:
NEIZOSTAVNA ZA SLAVSKIM STOLOM! Salata kojoj ne možete odoleti (VIDEO)
Poreklom jedna od ruskih salata. Kraljica svih salata. Mimoza.
JEDNOSTAVNO, ALI UKUSNO! Hrskav spolja, mekan iznutra.. (VIDEO)
Krompir je omiljeni prilog bilo da pravite pomfrit, pire ili pečeni. Do sada ste sigurno isprobali sve načine i neki put vam uspe, a nekada baš i niste zadovoljni. Mi vam otkrivamo tajnu savršeno pečenog krompira iz rerne koji će uvek biti hrskav spolja, a mekan i sočan unutra. Različita kombinacija začina mu daje poseban šmek i drastično poboljšava ukus.
800 ml mleka
1 margarin
15 kašika šećera
200 g čokolade
200 g mlevenih oraha
1 vanilin šećer
Priprema kore: Izmeštati sve sastojke. Kad se lepo sjedini u šerpu staviti pek papir, pa izručiti smesu i staviti da se peče. Nakon oko 20 minuta kora bi trebalo da je gotova.
Ispeći dve kore. Kad se ohlade preseći po širini tako da dobijete ukupno 4 kore.
BONUS VIDEO: STARINSKA ČOKOLADNA TORTA SA ORASIMA
Jelovnik za Mitrovdan: Sve od predjela, glavnog jela pa do sitnih kolača
Danas slavimo svetog Dimitrija, praznik koji je u narodu poznat kao Mitrovdan. Ove godine za Mitrovdan spremamo mrsnu hranu
Recept za najbolju večeru: Preukusno starinsko jelo koje vraća snagu i poboljšava probavu!
Pravi se od žutog ili belog kukuruznog brašna
Kuvana prebranac čorba za zimu: Recept iz starog konaka koji greje bolje od peći
Nije klasičan prebranac, nije ni pasulj čorba – ovo jelo se kuvalo u zemljanom loncu, sa lukom, mašću i suvim šljivama, da ogreje i kad napolju vetar urla
Jesenja pita od prosa i jabuka: Zaboravljeni posni kolač iz južne Srbije
Napravljena od skromnih sastojaka, bez jaja, mleka i šećera, ova pita je bila jesenja poslastica sirotinje – a danas je pravo otkriće za ljubitelje zdrave, domaće i postne hrane
Komentari(0)