ZA OVAJ SPECIJALITET POTREBNA SU VAM SAMO 2 JAJA! Preukusna torta sa orasima

15:00

Gastronomija 0

Preukusna i jeftina domaćinska torta sa orasima i čokoladom

kasandra torta
Shutterstock/torta sa orasima

Potrebno je:

 

2 jaja

12 kašika šećera
12 kašika mleka
13 kašika brašna
1 prašak za pecivo
1 kašika kakaoa

fil:

Možda vas zanima:

JEDNOSTAVNO, ALI UKUSNO! Hrskav spolja, mekan iznutra.. (VIDEO)

JEDNOSTAVNO, ALI UKUSNO! Hrskav spolja, mekan iznutra.. (VIDEO)

Gastronomija

09:00

21 januar, 2022

Krompir je omiljeni prilog bilo da pravite pomfrit, pire ili pečeni. Do sada ste sigurno isprobali sve načine i neki put vam uspe, a nekada baš i niste zadovoljni. Mi vam otkrivamo tajnu savršeno pečenog krompira iz rerne koji će uvek biti hrskav spolja, a mekan i sočan unutra. Različita kombinacija začina mu daje poseban šmek i drastično poboljšava ukus.

Možda vas zanima:

JEDNOSTAVNO, ALI UKUSNO! Hrskav spolja, mekan iznutra.. (VIDEO)

JEDNOSTAVNO, ALI UKUSNO! Hrskav spolja, mekan iznutra.. (VIDEO)

Gastronomija

09:00

21 januar, 2022

Krompir je omiljeni prilog bilo da pravite pomfrit, pire ili pečeni. Do sada ste sigurno isprobali sve načine i neki put vam uspe, a nekada baš i niste zadovoljni. Mi vam otkrivamo tajnu savršeno pečenog krompira iz rerne koji će uvek biti hrskav spolja, a mekan i sočan unutra. Različita kombinacija začina mu daje poseban šmek i drastično poboljšava ukus.

Možda vas zanima:

JEDNOSTAVNO, ALI UKUSNO! Hrskav spolja, mekan iznutra.. (VIDEO)

JEDNOSTAVNO, ALI UKUSNO! Hrskav spolja, mekan iznutra.. (VIDEO)

Gastronomija

09:00

21 januar, 2022

Krompir je omiljeni prilog bilo da pravite pomfrit, pire ili pečeni. Do sada ste sigurno isprobali sve načine i neki put vam uspe, a nekada baš i niste zadovoljni. Mi vam otkrivamo tajnu savršeno pečenog krompira iz rerne koji će uvek biti hrskav spolja, a mekan i sočan unutra. Različita kombinacija začina mu daje poseban šmek i drastično poboljšava ukus.

800 ml mleka
1 margarin
15 kašika šećera
200 g čokolade
200 g mlevenih oraha
1 vanilin šećer
Priprema kore: Izmeštati sve sastojke. Kad se lepo sjedini u šerpu staviti pek papir, pa izručiti smesu i staviti da se peče. Nakon oko 20 minuta kora bi trebalo da je gotova.

Ispeći dve kore. Kad se ohlade preseći po širini tako da dobijete ukupno 4 kore.

BONUS VIDEO: STARINSKA ČOKOLADNA TORTA SA ORASIMA

 

Komentari(0)

Loading