ZA OVAJ SPECIJALITET POTREBNA SU VAM SAMO 2 JAJA! Preukusna torta sa orasima
Preukusna i jeftina domaćinska torta sa orasima i čokoladom
Potrebno je:
2 jaja
12 kašika mleka
13 kašika brašna
1 prašak za pecivo
1 kašika kakaoa
fil:
Možda vas zanima:
NEIZOSTAVNA ZA SLAVSKIM STOLOM! Salata kojoj ne možete odoleti (VIDEO)
Poreklom jedna od ruskih salata. Kraljica svih salata. Mimoza.
JEDNOSTAVNO, ALI UKUSNO! Hrskav spolja, mekan iznutra.. (VIDEO)
Krompir je omiljeni prilog bilo da pravite pomfrit, pire ili pečeni. Do sada ste sigurno isprobali sve načine i neki put vam uspe, a nekada baš i niste zadovoljni. Mi vam otkrivamo tajnu savršeno pečenog krompira iz rerne koji će uvek biti hrskav spolja, a mekan i sočan unutra. Različita kombinacija začina mu daje poseban šmek i drastično poboljšava ukus.
Možda vas zanima:
NEIZOSTAVNA ZA SLAVSKIM STOLOM! Salata kojoj ne možete odoleti (VIDEO)
Poreklom jedna od ruskih salata. Kraljica svih salata. Mimoza.
JEDNOSTAVNO, ALI UKUSNO! Hrskav spolja, mekan iznutra.. (VIDEO)
Krompir je omiljeni prilog bilo da pravite pomfrit, pire ili pečeni. Do sada ste sigurno isprobali sve načine i neki put vam uspe, a nekada baš i niste zadovoljni. Mi vam otkrivamo tajnu savršeno pečenog krompira iz rerne koji će uvek biti hrskav spolja, a mekan i sočan unutra. Različita kombinacija začina mu daje poseban šmek i drastično poboljšava ukus.
Možda vas zanima:
NEIZOSTAVNA ZA SLAVSKIM STOLOM! Salata kojoj ne možete odoleti (VIDEO)
Poreklom jedna od ruskih salata. Kraljica svih salata. Mimoza.
JEDNOSTAVNO, ALI UKUSNO! Hrskav spolja, mekan iznutra.. (VIDEO)
Krompir je omiljeni prilog bilo da pravite pomfrit, pire ili pečeni. Do sada ste sigurno isprobali sve načine i neki put vam uspe, a nekada baš i niste zadovoljni. Mi vam otkrivamo tajnu savršeno pečenog krompira iz rerne koji će uvek biti hrskav spolja, a mekan i sočan unutra. Različita kombinacija začina mu daje poseban šmek i drastično poboljšava ukus.
800 ml mleka
1 margarin
15 kašika šećera
200 g čokolade
200 g mlevenih oraha
1 vanilin šećer
Priprema kore: Izmeštati sve sastojke. Kad se lepo sjedini u šerpu staviti pek papir, pa izručiti smesu i staviti da se peče. Nakon oko 20 minuta kora bi trebalo da je gotova.
Ispeći dve kore. Kad se ohlade preseći po širini tako da dobijete ukupno 4 kore.
BONUS VIDEO: STARINSKA ČOKOLADNA TORTA SA ORASIMA
POSNA TRPEZA Krompir čorba naših baka, ukusna i posna, da sva čula uživaju
Naše bake su je rado kuvale, a pored one verzije sa mesom, postoji i recept za ovo jelo u posnoj varijanti.
NAJBOLJI NAČIN DA SAČUVATE JAGODE: Ovo je najbolji način da oterate štetočine, nema potrebe za hemikalijama
Važno je samo da vrećica bude prozirna kako bi vazduh mogao da dopre do jagoda...
DOMAĆI MED DO MASLAČKA PO STAROM RECEPTU: Njime su naši stari smirivali kašalj i alergije
Proleće je vreme kada su obično naši stari pravili med od maslačka koji se koristio do leta
UZ DOMAĆI HLEB, SIR I KAJMAK VAŠA POPARA ĆE PROGOVORITI STO JEZIKA: Još kada sve sami napravite od nule, zlata je vredna
Ovo je tako jednostavno i lagano jelo, a velika muka stoji iza njega, saznajte šte je sve potrebno da bi se napravila popara
Starinska, preukusna i miriše na tradiciju: BELA PITA s orasima i najkremastijim filom (RECEPT)
Bela kolač-pita s orasima sigurno će vas oduševiti ukusom i mirisom, kao iz starinskih kuvara.
Komentari(0)