MNOGI GREŠE: Koliko suvo meso može da stoji u frižideru?
Mnogo porodica često se susreće sa izazovom kako da čuvaju suvo meso u frižideru ili zamrzivaču.

Ako ima nečega što ujedinjuje sve severno-slovenske narode, a možda i sve ostale, to je ljubav prema suvom mesu. Uprkos tome što je suvo meso nezamenjivi deo ovdašnje kuhinje, ona nije samo naša, jer je mnogo naroda jede sa zadovoljstvom i to kao usoljenu suvo meso ili domaće suvo meso sa mnogo začina.
Uprkos mišljenju ljubitelja zdrave ishrane, koji se naježe pri samom pomenu reči suvo meso, treba naglasiti da suvo meso ima niz pozitivnih osobina - osim očigledne, da je neverovatno ukusno i da je omiljeno meze uz rakiju i vino.
Najvoljenije, bar na našim prostorima, je dimljeno suvo meso, kao i kuvana i pržena slanina, koje se kasnije mogu začiniti omiljenim začinima i belim lukom.
Možda vas zanima:

INSPEKCIJA UPOZORAVA DA OVO MESO NIKAD NE TREBA DA SE KUPUJE UNAPRED: Na ove stvari obratite pažnju tokom kupovine za praznike
Pred božićne i novogodišnje praznike veterinarski inspektori vrše pojačan nadzor i kontrolu hrane životinjskog porekla, odnosno mesa, u objektima za proizvodnju i promet hrane životinjskog porekla pri čemu se kontrole sprovode počevši od ulaza sirovine koja služi kao polazna osnova za izradu kontrolisane hrane, procesa proizvodnje, higijene, uslova skladištenja do distribucije gotovog proizvoda, saopštila je danas Uprava za veterinu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

PROFESIONALNI KUVARI SU OTKRILI TAJNI SASTOJAK KOJI SE KORISTI DA BI MESO BILO MEKO: Potrebna vam je samo 1 voćka
Koristite neki od ovih sastojaka i meso neće biti tvrdo
Možda vas zanima:

INSPEKCIJA UPOZORAVA DA OVO MESO NIKAD NE TREBA DA SE KUPUJE UNAPRED: Na ove stvari obratite pažnju tokom kupovine za praznike
Pred božićne i novogodišnje praznike veterinarski inspektori vrše pojačan nadzor i kontrolu hrane životinjskog porekla, odnosno mesa, u objektima za proizvodnju i promet hrane životinjskog porekla pri čemu se kontrole sprovode počevši od ulaza sirovine koja služi kao polazna osnova za izradu kontrolisane hrane, procesa proizvodnje, higijene, uslova skladištenja do distribucije gotovog proizvoda, saopštila je danas Uprava za veterinu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

PROFESIONALNI KUVARI SU OTKRILI TAJNI SASTOJAK KOJI SE KORISTI DA BI MESO BILO MEKO: Potrebna vam je samo 1 voćka
Koristite neki od ovih sastojaka i meso neće biti tvrdo
Možda vas zanima:

INSPEKCIJA UPOZORAVA DA OVO MESO NIKAD NE TREBA DA SE KUPUJE UNAPRED: Na ove stvari obratite pažnju tokom kupovine za praznike
Pred božićne i novogodišnje praznike veterinarski inspektori vrše pojačan nadzor i kontrolu hrane životinjskog porekla, odnosno mesa, u objektima za proizvodnju i promet hrane životinjskog porekla pri čemu se kontrole sprovode počevši od ulaza sirovine koja služi kao polazna osnova za izradu kontrolisane hrane, procesa proizvodnje, higijene, uslova skladištenja do distribucije gotovog proizvoda, saopštila je danas Uprava za veterinu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

PROFESIONALNI KUVARI SU OTKRILI TAJNI SASTOJAK KOJI SE KORISTI DA BI MESO BILO MEKO: Potrebna vam je samo 1 voćka
Koristite neki od ovih sastojaka i meso neće biti tvrdo
Mnogo porodicavčesto se susreće sa izazovom kako da čuvaju suvo meso u frižideru ili zamrzivaču.
Neobrađeno suvo meso može da se čuva oko 3-4 dana u najhladnijem delu frižidera, dok ga ne posolite, skuvate ili jednostavno nasečete i stavite u zamrzivač.
Dimljena i posoljena slanina imaju značajnije duži period čuvanja. U frižideru, ona se može čuvati oko 3 meseca.
Ako ste ipak preterali, pa ste pripremili malo više posoljenog suvog mesa za meze, možete je čuvati u zamrzivaču, tako što je čvrsto umotate u najlon, kako ne bi bilo vazduha oko nje. Rok čuvanja je oko 12 meseci.

Najsočnija punjena pita koja se topi pod nepcima: Stare domaćice znaju šta valja, ukusan obrok spreman za 20 minuta
Donosimo vam najbolji recept za punjenu pitu koja se sprema očas posla.

MAKEDONCI SAMO OVAKO PRAVE PRŽENICE: Hleb potapaju u OVO zato su MEKŠE od NAŠIH, recept kakav NISTE VIDELI
Makedonski recept za prženice napravite deci za doručak

Jedete li i vi krastavac i paradajz zajedno u salati? Evo šta može da se desi vašem organizmu
Ruska nutricionistica Alena Paretsku da objašnjava u čemu je tajna

Napravite savršeni sos za lovačke šnicle: Nema Srbina koji ovo jelo ne voli, a caka je u ovome!
Pečurke su bogat izvor vlakana, antioksidanasa i proteina

Ovih 5 neobičnih vrsta Srpskog hleba morate probati bar 1 u životu: Svaki krije svoju priču, a zajednička im je ljubav prema tradiciji
Vreme je da probajte nešto novo i otkrijete čari ovih neobičnih vrsta testa, a ujedno i da se vratite tradiciji naše zemlje
Komentari(0)