MNOGI GREŠE: Koliko suvo meso može da stoji u frižideru?
Mnogo porodica često se susreće sa izazovom kako da čuvaju suvo meso u frižideru ili zamrzivaču.

Ako ima nečega što ujedinjuje sve severno-slovenske narode, a možda i sve ostale, to je ljubav prema suvom mesu. Uprkos tome što je suvo meso nezamenjivi deo ovdašnje kuhinje, ona nije samo naša, jer je mnogo naroda jede sa zadovoljstvom i to kao usoljenu suvo meso ili domaće suvo meso sa mnogo začina.
Uprkos mišljenju ljubitelja zdrave ishrane, koji se naježe pri samom pomenu reči suvo meso, treba naglasiti da suvo meso ima niz pozitivnih osobina - osim očigledne, da je neverovatno ukusno i da je omiljeno meze uz rakiju i vino.
Najvoljenije, bar na našim prostorima, je dimljeno suvo meso, kao i kuvana i pržena slanina, koje se kasnije mogu začiniti omiljenim začinima i belim lukom.
Možda vas zanima:

INSPEKCIJA UPOZORAVA DA OVO MESO NIKAD NE TREBA DA SE KUPUJE UNAPRED: Na ove stvari obratite pažnju tokom kupovine za praznike
Pred božićne i novogodišnje praznike veterinarski inspektori vrše pojačan nadzor i kontrolu hrane životinjskog porekla, odnosno mesa, u objektima za proizvodnju i promet hrane životinjskog porekla pri čemu se kontrole sprovode počevši od ulaza sirovine koja služi kao polazna osnova za izradu kontrolisane hrane, procesa proizvodnje, higijene, uslova skladištenja do distribucije gotovog proizvoda, saopštila je danas Uprava za veterinu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

PROFESIONALNI KUVARI SU OTKRILI TAJNI SASTOJAK KOJI SE KORISTI DA BI MESO BILO MEKO: Potrebna vam je samo 1 voćka
Koristite neki od ovih sastojaka i meso neće biti tvrdo
Možda vas zanima:

INSPEKCIJA UPOZORAVA DA OVO MESO NIKAD NE TREBA DA SE KUPUJE UNAPRED: Na ove stvari obratite pažnju tokom kupovine za praznike
Pred božićne i novogodišnje praznike veterinarski inspektori vrše pojačan nadzor i kontrolu hrane životinjskog porekla, odnosno mesa, u objektima za proizvodnju i promet hrane životinjskog porekla pri čemu se kontrole sprovode počevši od ulaza sirovine koja služi kao polazna osnova za izradu kontrolisane hrane, procesa proizvodnje, higijene, uslova skladištenja do distribucije gotovog proizvoda, saopštila je danas Uprava za veterinu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

PROFESIONALNI KUVARI SU OTKRILI TAJNI SASTOJAK KOJI SE KORISTI DA BI MESO BILO MEKO: Potrebna vam je samo 1 voćka
Koristite neki od ovih sastojaka i meso neće biti tvrdo
Možda vas zanima:

INSPEKCIJA UPOZORAVA DA OVO MESO NIKAD NE TREBA DA SE KUPUJE UNAPRED: Na ove stvari obratite pažnju tokom kupovine za praznike
Pred božićne i novogodišnje praznike veterinarski inspektori vrše pojačan nadzor i kontrolu hrane životinjskog porekla, odnosno mesa, u objektima za proizvodnju i promet hrane životinjskog porekla pri čemu se kontrole sprovode počevši od ulaza sirovine koja služi kao polazna osnova za izradu kontrolisane hrane, procesa proizvodnje, higijene, uslova skladištenja do distribucije gotovog proizvoda, saopštila je danas Uprava za veterinu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

PROFESIONALNI KUVARI SU OTKRILI TAJNI SASTOJAK KOJI SE KORISTI DA BI MESO BILO MEKO: Potrebna vam je samo 1 voćka
Koristite neki od ovih sastojaka i meso neće biti tvrdo
Mnogo porodicavčesto se susreće sa izazovom kako da čuvaju suvo meso u frižideru ili zamrzivaču.
Neobrađeno suvo meso može da se čuva oko 3-4 dana u najhladnijem delu frižidera, dok ga ne posolite, skuvate ili jednostavno nasečete i stavite u zamrzivač.
Dimljena i posoljena slanina imaju značajnije duži period čuvanja. U frižideru, ona se može čuvati oko 3 meseca.
Ako ste ipak preterali, pa ste pripremili malo više posoljenog suvog mesa za meze, možete je čuvati u zamrzivaču, tako što je čvrsto umotate u najlon, kako ne bi bilo vazduha oko nje. Rok čuvanja je oko 12 meseci.

Starinski recept za najbolji sutlijaš, poslastica uz koju su odrasle generacije: Brzo se pravi, a još brže smaže
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.

Zaboravljeni recept za jelo "komat" iz Gornje Jablanice – srpska varijanta slane pite
Jelo koje se pravilo „kad ništa drugo nije bilo u kući“: Komat, skromna pita iz narodne kuhinje juga Srbije

Tradicionalna metoda pravljenja sira iz mješine u Pešterskoj visoravni
Sir sa ukusom vetra i vune: Kako se vekovima pravi najautentičniji pešterski sir u ovčijoj mješini

Domaća bela čorba koja nema konkurenciju: Uživajte u zdravom obroku koji će se svideti celoj vašoj porodici
Omiljena je na srpskim trpezama kao predjelo.

Ovo je najbrutalniji recept za šnenokle! Ne postoje laganije niti kremastije, ovu verziju ćete obožavati
Ukus je neprevaziđen, a toliko se jednostavno pravi da će vam uvek biti prvi izbor.
Komentari(0)