MNOGI GREŠE: Koliko suvo meso može da stoji u frižideru?
Mnogo porodica često se susreće sa izazovom kako da čuvaju suvo meso u frižideru ili zamrzivaču.
Ako ima nečega što ujedinjuje sve severno-slovenske narode, a možda i sve ostale, to je ljubav prema suvom mesu. Uprkos tome što je suvo meso nezamenjivi deo ovdašnje kuhinje, ona nije samo naša, jer je mnogo naroda jede sa zadovoljstvom i to kao usoljenu suvo meso ili domaće suvo meso sa mnogo začina.
Uprkos mišljenju ljubitelja zdrave ishrane, koji se naježe pri samom pomenu reči suvo meso, treba naglasiti da suvo meso ima niz pozitivnih osobina - osim očigledne, da je neverovatno ukusno i da je omiljeno meze uz rakiju i vino.
Najvoljenije, bar na našim prostorima, je dimljeno suvo meso, kao i kuvana i pržena slanina, koje se kasnije mogu začiniti omiljenim začinima i belim lukom.
Možda vas zanima:
Ukusni, a jeftini komadi mesa: Mesari otkrili trikove kako da jedite fino za malo novaca
Mnogi smatraju da su obično jeftiniji komadi mesa koji zahtevaju duže kuvanje.
INSPEKCIJA UPOZORAVA DA OVO MESO NIKAD NE TREBA DA SE KUPUJE UNAPRED: Na ove stvari obratite pažnju tokom kupovine za praznike
Pred božićne i novogodišnje praznike veterinarski inspektori vrše pojačan nadzor i kontrolu hrane životinjskog porekla, odnosno mesa, u objektima za proizvodnju i promet hrane životinjskog porekla pri čemu se kontrole sprovode počevši od ulaza sirovine koja služi kao polazna osnova za izradu kontrolisane hrane, procesa proizvodnje, higijene, uslova skladištenja do distribucije gotovog proizvoda, saopštila je danas Uprava za veterinu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.
Možda vas zanima:
Ukusni, a jeftini komadi mesa: Mesari otkrili trikove kako da jedite fino za malo novaca
Mnogi smatraju da su obično jeftiniji komadi mesa koji zahtevaju duže kuvanje.
INSPEKCIJA UPOZORAVA DA OVO MESO NIKAD NE TREBA DA SE KUPUJE UNAPRED: Na ove stvari obratite pažnju tokom kupovine za praznike
Pred božićne i novogodišnje praznike veterinarski inspektori vrše pojačan nadzor i kontrolu hrane životinjskog porekla, odnosno mesa, u objektima za proizvodnju i promet hrane životinjskog porekla pri čemu se kontrole sprovode počevši od ulaza sirovine koja služi kao polazna osnova za izradu kontrolisane hrane, procesa proizvodnje, higijene, uslova skladištenja do distribucije gotovog proizvoda, saopštila je danas Uprava za veterinu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.
Možda vas zanima:
Ukusni, a jeftini komadi mesa: Mesari otkrili trikove kako da jedite fino za malo novaca
Mnogi smatraju da su obično jeftiniji komadi mesa koji zahtevaju duže kuvanje.
INSPEKCIJA UPOZORAVA DA OVO MESO NIKAD NE TREBA DA SE KUPUJE UNAPRED: Na ove stvari obratite pažnju tokom kupovine za praznike
Pred božićne i novogodišnje praznike veterinarski inspektori vrše pojačan nadzor i kontrolu hrane životinjskog porekla, odnosno mesa, u objektima za proizvodnju i promet hrane životinjskog porekla pri čemu se kontrole sprovode počevši od ulaza sirovine koja služi kao polazna osnova za izradu kontrolisane hrane, procesa proizvodnje, higijene, uslova skladištenja do distribucije gotovog proizvoda, saopštila je danas Uprava za veterinu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.
Mnogo porodicavčesto se susreće sa izazovom kako da čuvaju suvo meso u frižideru ili zamrzivaču.
Neobrađeno suvo meso može da se čuva oko 3-4 dana u najhladnijem delu frižidera, dok ga ne posolite, skuvate ili jednostavno nasečete i stavite u zamrzivač.
Dimljena i posoljena slanina imaju značajnije duži period čuvanja. U frižideru, ona se može čuvati oko 3 meseca.
Ako ste ipak preterali, pa ste pripremili malo više posoljenog suvog mesa za meze, možete je čuvati u zamrzivaču, tako što je čvrsto umotate u najlon, kako ne bi bilo vazduha oko nje. Rok čuvanja je oko 12 meseci.
Starinski specijalitet prste da poližete: Ručak pun mesa i povrća, smazaćete ga sa užitkom, vredi probati
Tradicionalno srpsko jelo koje mnogi obožavaju.
TRIK ZA PRIPREMU NAJUKUSNIJE DŽIGERICE: Tajna je u jednom sastojku koji ubija gorčinu
Otkrijte trik koji uklanja gorčinu i menja ukus – jednostavno, brzo i provereno.
Ovako Mađari prave slatki kupus: Zbog jednog sastojka ukusniji je od našeg - recept zapišite u svesku
Sastojak za ukusan mađarski slatki kupus
Obogatite trpezu kafanskom belom čorbom: Sprema se očas posla, a ukus i miris osvajaju, vredi probati
Pileća bela čorba na kafanski način je jelo koje vraća sećanja na stara porodična okupljanja i toplinu domaće kuhinje i savršen je uvod u izdašan svečani ručak na slavi.
Proja s kiselim kupusom: Zimski sirotinjski recept koji miriše na ognjište
Nije pita, nije hleb, nije kolač – ali jeste jedno od onih jela koje greje i kada se jede hladno. Proja s kiselim kupusom bila je doručak, večera i užina kad nema mesa, ali ima soli, kukuruza i duše
Komentari(0)