Ukusni, a jeftini komadi mesa: Mesari otkrili trikove kako da jedite fino za malo novaca

13:00

Gastronomija 0

Mnogi smatraju da su obično jeftiniji komadi mesa koji zahtevaju duže kuvanje.

Ukusni, a jeftini komadi mesa: Mesari otkrili trikove kako da jedite fino za malo novaca
Shutterstock

Na primer, svinjska lopatica, goveđa kolenica i pileći batak obično su pristupačniji od nemasnijih komada mesa kao što su svinjski but, biftek ili pileća prsa. Mesar iz Velike Britanije ističe da masniji komadi mesa imaju intenzivniji ukus i da se mogu koristiti za pripremu ukusnih jela po povoljnoj ceni, piše The Sun.

Masniji komadi mesa su ukusniji

Preporučuju se i jagnjeća prsa, koja se mogu polako kuvati na niskoj temperaturi, a zatim završiti na visokoj temperaturi kako bi bila hrskava.

„Masniji komadi daju više ukusa i možete ih staviti na šporet i napraviti lep obrok za manje novca“, rekao je jedan mesar.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Iznutrice su koncept štedljivog kuvanja

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Iznutrice kao što su džigerica, bubrezi, jezik i srce nekada su bili simboli štedljive kuhinje, ali sada izgleda da se njihova popularnost vraća s obzirom na teška ekonomska vremena. Jedenje iznutrica obezbeđuje pristupačan izvor proteina, a jagnjeći iznutrice su obično jeftiniji od govedine. Jagnjeće srce, delikatnog ukusa, može se tanko iseći i pržiti.

Pitajte za ostatke

Takođe je dobra ideja zamoliti mesara da očisti piletinu, pripremi mleveno meso sa većim sadržajem masti ili doda besplatne kosti kako bi se napravile hranljive supe koje su i ukusne i jeftine.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading