Najtraženiji recept sa Svete Gore za posni pasulj: Evo kako ga monasi spremaju već vekovima, 1 sastojak je ključan
Božićni post, koji nas priprema za praznik Hristovog rođenja, počeo je 28. novembra i traje narednih 40 dana
Recept za hilandarski pasulj izuzetno je tražen u danima posta.
Postao je čuven jer ga na ovaj način pripremaju monasi na Svetoj Gori, a mnogi se slažu da je čak ukusniji od onog klasičnog, mrsnog.
Recept za hilandarski pasulj
Potrebno je:
- pasulj
Možda vas zanima:
Kuvana prebranac čorba za zimu: Recept iz starog konaka koji greje bolje od peći
Nije klasičan prebranac, nije ni pasulj čorba – ovo jelo se kuvalo u zemljanom loncu, sa lukom, mašću i suvim šljivama, da ogreje i kad napolju vetar urla
Pasulj sa kiselim šljivama: Zaboravljeni vojvođanski recept koji spaja slano i kiselo u jedno savršenstvo
Jelo koje se nekada kuvalo u zimskim danima širom Banata i Bačke, danas znaju samo najstarije domaćice – pasulj sa suvim kiselim šljivama
Možda vas zanima:
Kuvana prebranac čorba za zimu: Recept iz starog konaka koji greje bolje od peći
Nije klasičan prebranac, nije ni pasulj čorba – ovo jelo se kuvalo u zemljanom loncu, sa lukom, mašću i suvim šljivama, da ogreje i kad napolju vetar urla
Pasulj sa kiselim šljivama: Zaboravljeni vojvođanski recept koji spaja slano i kiselo u jedno savršenstvo
Jelo koje se nekada kuvalo u zimskim danima širom Banata i Bačke, danas znaju samo najstarije domaćice – pasulj sa suvim kiselim šljivama
Možda vas zanima:
Kuvana prebranac čorba za zimu: Recept iz starog konaka koji greje bolje od peći
Nije klasičan prebranac, nije ni pasulj čorba – ovo jelo se kuvalo u zemljanom loncu, sa lukom, mašću i suvim šljivama, da ogreje i kad napolju vetar urla
Pasulj sa kiselim šljivama: Zaboravljeni vojvođanski recept koji spaja slano i kiselo u jedno savršenstvo
Jelo koje se nekada kuvalo u zimskim danima širom Banata i Bačke, danas znaju samo najstarije domaćice – pasulj sa suvim kiselim šljivama
- voda
- maslinovo ulje
- crni luk
- paradajz
- mlevena paprika
- biber
- so i sušeni začini
Priprema:
Očistite i operite pasulj, stavite ga u lonac i sipajte onoliko vode koliko treba da se pasulj prekrije. Kuvajte na visokoj temperaturi i pazite da ne zagori.
Dok se pasulj kuva, u tiganju na maslinovom ulju ispržite nekoliko glavica krupno sečenog crnog luka. Izdinstajte, pa dodajte iseckan paradajz, mlevenu papriku i ostale začine.
Skuvan pasulj prelijte zaprškom, pa dobro izmešajte i stavite u zagrejanu rernu da se zapeče dok se odozgo ne uhvati korica.
Kraljica posne trpeze: Bakin stari recept za neodoljivu proju, siguran uspeh koji ne možete promašiti
Ukusan obrok kojem niko ne može odoleti.
Prava posna rozen torta koja dovodi goste! Bez mleka i putera, a ukus za 10-ku
Ako postoji kolač koji u danima posta spaja nostalgiju, jednostavnost i raskošan ukus, onda je to bez ikakve sumnje rozen torta.
Sve žene u bivšoj Jugi su nekada pravile ovaj sjajni kolač – a danas ga znaju sami oni najstariji (recept)
Ovaj sjajni kolač je bio omiljena poslastica mnogih u bivšoj Jugi.
Doručak za celu porodicu: Proja sa sirom i jogurtom koju ćete smazati za tili čas, svaki zalogaj je uživanje
Ova proja je savršena za brzi doručak.
Ova najukusnija pita najbrže nestaje sa stola: Domaćice recept zapisuju u sveske zbog jednog sastojka
Nije potrebno mnogo truda, a rezultat je večera koja puni stomak i greje dušu
Komentari(0)