Najtraženiji recept sa Svete Gore za posni pasulj: Evo kako ga monasi spremaju već vekovima, 1 sastojak je ključan
Božićni post, koji nas priprema za praznik Hristovog rođenja, počeo je 28. novembra i traje narednih 40 dana
Recept za hilandarski pasulj izuzetno je tražen u danima posta.
Postao je čuven jer ga na ovaj način pripremaju monasi na Svetoj Gori, a mnogi se slažu da je čak ukusniji od onog klasičnog, mrsnog.
Recept za hilandarski pasulj
Potrebno je:
- pasulj
Možda vas zanima:
Doktor otkrio četiri vrste namirnica koje smanjuju loš holesterol: Ovo je najprostija hrana koju jedu svi Srbi
Visok holesterol može izazvati brojne zdravstvene probleme visokog rizika, kao što su srčani i moždani udar
Najukusniji prebranac po starinskom receptu: Ovako je najslasniji, a svima uspeva
Ukoliko pratite recept, uspeće i vama
Možda vas zanima:
Doktor otkrio četiri vrste namirnica koje smanjuju loš holesterol: Ovo je najprostija hrana koju jedu svi Srbi
Visok holesterol može izazvati brojne zdravstvene probleme visokog rizika, kao što su srčani i moždani udar
Najukusniji prebranac po starinskom receptu: Ovako je najslasniji, a svima uspeva
Ukoliko pratite recept, uspeće i vama
Možda vas zanima:
Doktor otkrio četiri vrste namirnica koje smanjuju loš holesterol: Ovo je najprostija hrana koju jedu svi Srbi
Visok holesterol može izazvati brojne zdravstvene probleme visokog rizika, kao što su srčani i moždani udar
Najukusniji prebranac po starinskom receptu: Ovako je najslasniji, a svima uspeva
Ukoliko pratite recept, uspeće i vama
- voda
- maslinovo ulje
- crni luk
- paradajz
- mlevena paprika
- biber
- so i sušeni začini
Priprema:
Očistite i operite pasulj, stavite ga u lonac i sipajte onoliko vode koliko treba da se pasulj prekrije. Kuvajte na visokoj temperaturi i pazite da ne zagori.
Dok se pasulj kuva, u tiganju na maslinovom ulju ispržite nekoliko glavica krupno sečenog crnog luka. Izdinstajte, pa dodajte iseckan paradajz, mlevenu papriku i ostale začine.
Skuvan pasulj prelijte zaprškom, pa dobro izmešajte i stavite u zagrejanu rernu da se zapeče dok se odozgo ne uhvati korica.
PEKARSKI KROMIR SA SLANINOM: Recept koji ćete obožavati
Ko bi odoleo ovom spoju
Najtraženiji recept sa Svete Gore za posni pasulj: Evo kako ga monasi spremaju već vekovima, 1 sastojak je ključan
Božićni post, koji nas priprema za praznik Hristovog rođenja, počeo je 28. novembra i traje narednih 40 dana
POSNI PAPRIKAŠ NA SREMSKI NAČIN Prava delicija u kojoj će svi uživati
Sremski paprikaš je odlično jelo za sve koji poste, a rado će ga jesti svi ukućani, pa i gosti.
Ovo je kolač koji će vas vratiti u detinjstvo: Starinski slatkiš kom nećete odoleti, priprema je veoma jednostavna
Kolač od jabuka koji će vas oduševiti
POSNI SLAVSKI KOLAČ: Jednostavan recept sa kojim ne možete pogrešiti (VIDEO)
Isprobajte recept za slavsku pogaču
Komentari(0)