Najtraženiji recept sa Svete Gore za posni pasulj: Evo kako ga monasi spremaju već vekovima, 1 sastojak je ključan
Božićni post, koji nas priprema za praznik Hristovog rođenja, počeo je 28. novembra i traje narednih 40 dana

Recept za hilandarski pasulj izuzetno je tražen u danima posta.
Postao je čuven jer ga na ovaj način pripremaju monasi na Svetoj Gori, a mnogi se slažu da je čak ukusniji od onog klasičnog, mrsnog.
Recept za hilandarski pasulj
Potrebno je:
- pasulj
Možda vas zanima:

Pasulj po receptu Steve Karapandže, najpopularnijeg kuvara bivše Jugoslavije - Jelo na kašiku, savršen za stomak!
Legendarni kuvar, koji je decenijama domaćicama širom bivše Jugoslavije odavao svoje gastro tajne, dao je i recept za čorbast pasulj

Kao da je mrsni! Počinje post, a ovo jelo se mora nalaziti na trpezi - posni pasulj na vodi čista 10ka recept
Sprema se veoma lako i svako ga može bez muke napraviti
Možda vas zanima:

Pasulj po receptu Steve Karapandže, najpopularnijeg kuvara bivše Jugoslavije - Jelo na kašiku, savršen za stomak!
Legendarni kuvar, koji je decenijama domaćicama širom bivše Jugoslavije odavao svoje gastro tajne, dao je i recept za čorbast pasulj

Kao da je mrsni! Počinje post, a ovo jelo se mora nalaziti na trpezi - posni pasulj na vodi čista 10ka recept
Sprema se veoma lako i svako ga može bez muke napraviti
Možda vas zanima:

Pasulj po receptu Steve Karapandže, najpopularnijeg kuvara bivše Jugoslavije - Jelo na kašiku, savršen za stomak!
Legendarni kuvar, koji je decenijama domaćicama širom bivše Jugoslavije odavao svoje gastro tajne, dao je i recept za čorbast pasulj

Kao da je mrsni! Počinje post, a ovo jelo se mora nalaziti na trpezi - posni pasulj na vodi čista 10ka recept
Sprema se veoma lako i svako ga može bez muke napraviti
- voda
- maslinovo ulje
- crni luk
- paradajz
- mlevena paprika
- biber
- so i sušeni začini
Priprema:
Očistite i operite pasulj, stavite ga u lonac i sipajte onoliko vode koliko treba da se pasulj prekrije. Kuvajte na visokoj temperaturi i pazite da ne zagori.
Dok se pasulj kuva, u tiganju na maslinovom ulju ispržite nekoliko glavica krupno sečenog crnog luka. Izdinstajte, pa dodajte iseckan paradajz, mlevenu papriku i ostale začine.
Skuvan pasulj prelijte zaprškom, pa dobro izmešajte i stavite u zagrejanu rernu da se zapeče dok se odozgo ne uhvati korica.

Najsočnija punjena pita koja se topi pod nepcima: Stare domaćice znaju šta valja, ukusan obrok spreman za 20 minuta
Donosimo vam najbolji recept za punjenu pitu koja se sprema očas posla.

MAKEDONCI SAMO OVAKO PRAVE PRŽENICE: Hleb potapaju u OVO zato su MEKŠE od NAŠIH, recept kakav NISTE VIDELI
Makedonski recept za prženice napravite deci za doručak

Jedete li i vi krastavac i paradajz zajedno u salati? Evo šta može da se desi vašem organizmu
Ruska nutricionistica Alena Paretsku da objašnjava u čemu je tajna

Napravite savršeni sos za lovačke šnicle: Nema Srbina koji ovo jelo ne voli, a caka je u ovome!
Pečurke su bogat izvor vlakana, antioksidanasa i proteina

Ovih 5 neobičnih vrsta Srpskog hleba morate probati bar 1 u životu: Svaki krije svoju priču, a zajednička im je ljubav prema tradiciji
Vreme je da probajte nešto novo i otkrijete čari ovih neobičnih vrsta testa, a ujedno i da se vratite tradiciji naše zemlje
Komentari(0)