Najtraženiji recept sa Svete Gore za posni pasulj: Evo kako ga monasi spremaju već vekovima, 1 sastojak je ključan
Božićni post, koji nas priprema za praznik Hristovog rođenja, počeo je 28. novembra i traje narednih 40 dana

Recept za hilandarski pasulj izuzetno je tražen u danima posta.
Postao je čuven jer ga na ovaj način pripremaju monasi na Svetoj Gori, a mnogi se slažu da je čak ukusniji od onog klasičnog, mrsnog.
Recept za hilandarski pasulj
Potrebno je:
- pasulj
Možda vas zanima:

Ovaj aromatični pasulj kida koliko je dobar! Stigao pravo iz bakinje kuhinje, spoj sastojaka je fantazija
Priprema je jednostavna, a rezultat je jelo koje će vas podsetiti na bakinu kuhinju.

Pasulj po receptu Steve Karapandže, najpopularnijeg kuvara bivše Jugoslavije - Jelo na kašiku, savršen za stomak!
Legendarni kuvar, koji je decenijama domaćicama širom bivše Jugoslavije odavao svoje gastro tajne, dao je i recept za čorbast pasulj
Možda vas zanima:

Ovaj aromatični pasulj kida koliko je dobar! Stigao pravo iz bakinje kuhinje, spoj sastojaka je fantazija
Priprema je jednostavna, a rezultat je jelo koje će vas podsetiti na bakinu kuhinju.

Pasulj po receptu Steve Karapandže, najpopularnijeg kuvara bivše Jugoslavije - Jelo na kašiku, savršen za stomak!
Legendarni kuvar, koji je decenijama domaćicama širom bivše Jugoslavije odavao svoje gastro tajne, dao je i recept za čorbast pasulj
Možda vas zanima:

Ovaj aromatični pasulj kida koliko je dobar! Stigao pravo iz bakinje kuhinje, spoj sastojaka je fantazija
Priprema je jednostavna, a rezultat je jelo koje će vas podsetiti na bakinu kuhinju.

Pasulj po receptu Steve Karapandže, najpopularnijeg kuvara bivše Jugoslavije - Jelo na kašiku, savršen za stomak!
Legendarni kuvar, koji je decenijama domaćicama širom bivše Jugoslavije odavao svoje gastro tajne, dao je i recept za čorbast pasulj
- voda
- maslinovo ulje
- crni luk
- paradajz
- mlevena paprika
- biber
- so i sušeni začini
Priprema:
Očistite i operite pasulj, stavite ga u lonac i sipajte onoliko vode koliko treba da se pasulj prekrije. Kuvajte na visokoj temperaturi i pazite da ne zagori.
Dok se pasulj kuva, u tiganju na maslinovom ulju ispržite nekoliko glavica krupno sečenog crnog luka. Izdinstajte, pa dodajte iseckan paradajz, mlevenu papriku i ostale začine.
Skuvan pasulj prelijte zaprškom, pa dobro izmešajte i stavite u zagrejanu rernu da se zapeče dok se odozgo ne uhvati korica.

Starinski recept s kojim nema promašaja: Jedan sastojak uštipcima daće poseban šmek, nećete znati kad vam je dosta
Uštipci su uvek odličan izbor za doručak ili večeru.

Starinsko jelo sa krompirom koje su zaboravili mnogi: Jeftin obrok koji se lako sprema, a obožavaće ga baš svi
Za sve ljubitelje krompira ovo će biti pravi užitak.

I za vreme posta najveći gurmani mogu da uživaju: Sarma prste da poližete, ona s mesom vam više neće pasti na pamet
Posna trpeza može biti podjednako ukusna kao i mrsna.

OVAKO NASTAJU "BOMBONE OD SVINJE" Srpski čvarci po ukusu i kvalitetu jedinstveni u celom svetu!
Sa prvim hladnim danima srpski domaćini već razmišljaju kako da zagreju stomak.

KRALJICA SRPSKE TRPEZE Najbolji recept za lisnatu pogaču
Lisnata pogača je kraljica domaćih trpeza – mekana, slojevita i prepuna ukusa, topi se u ustima i mami mirisom iz rerne.
Komentari(0)