Najtraženiji recept sa Svete Gore za posni pasulj: Evo kako ga monasi spremaju već vekovima, 1 sastojak je ključan

10:00

Gastronomija 0

Božićni post, koji nas priprema za praznik Hristovog rođenja, počeo je 28. novembra i traje narednih 40 dana

pasulj
Shutterstock

Recept za hilandarski pasulj izuzetno je tražen u danima posta.

Postao je čuven jer ga na ovaj način pripremaju monasi na Svetoj Gori, a mnogi se slažu da je čak ukusniji od onog klasičnog, mrsnog.

Recept za hilandarski pasulj

Potrebno je:

- pasulj

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

- voda

- maslinovo ulje

- crni luk

- paradajz

- mlevena paprika

- biber

- so i sušeni začini

Priprema:

Očistite i operite pasulj, stavite ga u lonac i sipajte onoliko vode koliko treba da se pasulj prekrije. Kuvajte na visokoj temperaturi i pazite da ne zagori.

Dok se pasulj kuva, u tiganju na maslinovom ulju ispržite nekoliko glavica krupno sečenog crnog luka. Izdinstajte, pa dodajte iseckan paradajz, mlevenu papriku i ostale začine.

Skuvan pasulj prelijte zaprškom, pa dobro izmešajte i stavite u zagrejanu rernu da se zapeče dok se odozgo ne uhvati korica.

Komentari(0)

Loading