PEKARSKI KROMIR SA SLANINOM: Recept koji ćete obožavati
Ko bi odoleo ovom spoju
Pekarski krompir mnogima je omiljen dodatak jelu zbog svog pikantnog ukusa koji mu daju začini. Kada se u njega doda i fina, mesnata slaninica dobijate jelo koje će probuditi sva čula. Lako se pravi te se može jesti i kao ceo obrok ili dodatak nekom mesu. Isprobajte već danas.
Sastojci:
- 1 kilogram krompira
- 200 grama mesnate slanine
- 1 kašika svežeg peršuna
- 3-4 čena belog luka
- So i začini po ukusu
Priprema:
Možda vas zanima:
POSNO IZ RERNE: Krompir na MANASTIRSKI NAČIN koji se brzo i lako sprema (RECEPT)
Ovaj recept potiče iz grčkih pravoslavnih manastira i idealan je kao glavno jelo u vreme posta. Dodajte omiljenu salatu i imate kompletan posni ručak.
Proja s kiselim kupusom: Zimski sirotinjski recept koji miriše na ognjište
Nije pita, nije hleb, nije kolač – ali jeste jedno od onih jela koje greje i kada se jede hladno. Proja s kiselim kupusom bila je doručak, večera i užina kad nema mesa, ali ima soli, kukuruza i duše
Možda vas zanima:
POSNO IZ RERNE: Krompir na MANASTIRSKI NAČIN koji se brzo i lako sprema (RECEPT)
Ovaj recept potiče iz grčkih pravoslavnih manastira i idealan je kao glavno jelo u vreme posta. Dodajte omiljenu salatu i imate kompletan posni ručak.
Proja s kiselim kupusom: Zimski sirotinjski recept koji miriše na ognjište
Nije pita, nije hleb, nije kolač – ali jeste jedno od onih jela koje greje i kada se jede hladno. Proja s kiselim kupusom bila je doručak, večera i užina kad nema mesa, ali ima soli, kukuruza i duše
Možda vas zanima:
POSNO IZ RERNE: Krompir na MANASTIRSKI NAČIN koji se brzo i lako sprema (RECEPT)
Ovaj recept potiče iz grčkih pravoslavnih manastira i idealan je kao glavno jelo u vreme posta. Dodajte omiljenu salatu i imate kompletan posni ručak.
Proja s kiselim kupusom: Zimski sirotinjski recept koji miriše na ognjište
Nije pita, nije hleb, nije kolač – ali jeste jedno od onih jela koje greje i kada se jede hladno. Proja s kiselim kupusom bila je doručak, večera i užina kad nema mesa, ali ima soli, kukuruza i duše
Oljuštite krompir pa isecite na četvrtine. Skuvajte potom u slanoj vodi, tačnije, napola skuvajte. Nije potrebno da krompir postane skroz mekan, već da bude blago skuvan, još uvek tvrd iznutra. Ocedite krompir od vode zatim, pa pomešajte sa peršunom. Ulje zagrejte u tepsiji pa ubacite krompiriće. Preko krompirića složite parčiće slanine, i na kraju dodajte čenove belog luka.
Krompiriće i slaninicu pecite na 200 stepeni, a znaćete da je gotovo kada krompirići dobiju finu boju, i slaninica se uprži. Izvadite iz rerne pa poslužite dok je još toplo.
Kurir
Ovako Mađari prave slatki kupus: Zbog jednog sastojka ukusniji je od našeg - recept zapišite u svesku
Sastojak za ukusan mađarski slatki kupus
Obogatite trpezu kafanskom belom čorbom: Sprema se očas posla, a ukus i miris osvajaju, vredi probati
Pileća bela čorba na kafanski način je jelo koje vraća sećanja na stara porodična okupljanja i toplinu domaće kuhinje i savršen je uvod u izdašan svečani ručak na slavi.
Uštipci bez kapi ulja, spolja hrskavi, a unutra meki: Domaćice, odmah zapišite recept, ovo ćete tamaniti
Ukus je jednako dobar kao i kad ih spremamo na ulju.
TAJNI RECEPT: Evo koliko soli treba stavljati u kiseli kupus
Kiseljenje kupusa kod kuće može biti jednostavno kada znate pravu proporciju soli i vode. Za optimalno kiseljenje i hrskav rezultat, važan je odnos između količine vode i soli.
Starinsko jelo iz Vojvodine spremno za pola sata: Potrebna su vam samo 4 sastojka, odlična ideja za ručak
To je jelo koje je nekada bilo izuzetno popularno, a danas smo ga nekako zaboravili.
Komentari(0)