PEKARSKI KROMIR SA SLANINOM: Recept koji ćete obožavati
Ko bi odoleo ovom spoju

Pekarski krompir mnogima je omiljen dodatak jelu zbog svog pikantnog ukusa koji mu daju začini. Kada se u njega doda i fina, mesnata slaninica dobijate jelo koje će probuditi sva čula. Lako se pravi te se može jesti i kao ceo obrok ili dodatak nekom mesu. Isprobajte već danas.
Sastojci:
- 1 kilogram krompira
- 200 grama mesnate slanine
- 1 kašika svežeg peršuna
- 3-4 čena belog luka
- So i začini po ukusu
Priprema:
Možda vas zanima:

POSNO IZ RERNE: Krompir na MANASTIRSKI NAČIN koji se brzo i lako sprema (RECEPT)
Ovaj recept potiče iz grčkih pravoslavnih manastira i idealan je kao glavno jelo u vreme posta. Dodajte omiljenu salatu i imate kompletan posni ručak.

Plavi biser planina: Tajne i lekovita moć srpske borovnice i recept za tradicionalnu pitu
Sitna, tamnoplava bobica koja krije izuzetnu lekovitost i vekovima je hranila planince i čuvala njihovo zdravlje.
Možda vas zanima:

POSNO IZ RERNE: Krompir na MANASTIRSKI NAČIN koji se brzo i lako sprema (RECEPT)
Ovaj recept potiče iz grčkih pravoslavnih manastira i idealan je kao glavno jelo u vreme posta. Dodajte omiljenu salatu i imate kompletan posni ručak.

Plavi biser planina: Tajne i lekovita moć srpske borovnice i recept za tradicionalnu pitu
Sitna, tamnoplava bobica koja krije izuzetnu lekovitost i vekovima je hranila planince i čuvala njihovo zdravlje.
Možda vas zanima:

POSNO IZ RERNE: Krompir na MANASTIRSKI NAČIN koji se brzo i lako sprema (RECEPT)
Ovaj recept potiče iz grčkih pravoslavnih manastira i idealan je kao glavno jelo u vreme posta. Dodajte omiljenu salatu i imate kompletan posni ručak.

Plavi biser planina: Tajne i lekovita moć srpske borovnice i recept za tradicionalnu pitu
Sitna, tamnoplava bobica koja krije izuzetnu lekovitost i vekovima je hranila planince i čuvala njihovo zdravlje.
Oljuštite krompir pa isecite na četvrtine. Skuvajte potom u slanoj vodi, tačnije, napola skuvajte. Nije potrebno da krompir postane skroz mekan, već da bude blago skuvan, još uvek tvrd iznutra. Ocedite krompir od vode zatim, pa pomešajte sa peršunom. Ulje zagrejte u tepsiji pa ubacite krompiriće. Preko krompirića složite parčiće slanine, i na kraju dodajte čenove belog luka.
Krompiriće i slaninicu pecite na 200 stepeni, a znaćete da je gotovo kada krompirići dobiju finu boju, i slaninica se uprži. Izvadite iz rerne pa poslužite dok je još toplo.
Kurir

PITA SA PEČURKAMA KAO IZ SNOVA: Uz ovakvu pripremu je NIKAD UKUSNIJA (VIDEO) (RECEPT)
Pita se najčešće pravi od šampinjona, zato što je njihova cena najpristupačnija, a i zato što se mogu bez problema jesti u tim količinama

Plavi biser planina: Tajne i lekovita moć srpske borovnice i recept za tradicionalnu pitu
Sitna, tamnoplava bobica koja krije izuzetnu lekovitost i vekovima je hranila planince i čuvala njihovo zdravlje.

Zaboravljeni recept iz srpskih planina: Kako se nekada spremala jagnjetina iz vrelog luga
Starinski način pečenja mesa u zagrejanoj zemlji čuvao je sočnost i miris jagnjetine kakav danas retko možemo da probamo.

KORAK PO KORAK DO SAVRŠENOG POSNOG PREBRANCA ZA BADNJI DAN: Samo pratite uputstvo, nema šanse da pogrešite (RECEPT)
Tradicionalni prebranac na najprostiji način - recept koji ćete prepisati u svesku

Vranjske mantije: Pita koja se jede prstima
Južnosrpski specijalitet koji spaja mekano testo, sočan fil i miris domaće kuhinje
Komentari(0)