PEKARSKI KROMIR SA SLANINOM: Recept koji ćete obožavati
Ko bi odoleo ovom spoju

Pekarski krompir mnogima je omiljen dodatak jelu zbog svog pikantnog ukusa koji mu daju začini. Kada se u njega doda i fina, mesnata slaninica dobijate jelo koje će probuditi sva čula. Lako se pravi te se može jesti i kao ceo obrok ili dodatak nekom mesu. Isprobajte već danas.
Sastojci:
- 1 kilogram krompira
- 200 grama mesnate slanine
- 1 kašika svežeg peršuna
- 3-4 čena belog luka
- So i začini po ukusu
Priprema:
Možda vas zanima:

POSNO IZ RERNE: Krompir na MANASTIRSKI NAČIN koji se brzo i lako sprema (RECEPT)
Ovaj recept potiče iz grčkih pravoslavnih manastira i idealan je kao glavno jelo u vreme posta. Dodajte omiljenu salatu i imate kompletan posni ručak.

TRIK ZA PRAVLJENJE PALAČINKI: Znaju ga samo iskusne domaćice, a potreban vam je jedan sastojak
Retko ko može odoleti mekanim i sočnim palačinkama, koje uz omiljeni namaz postaju pravi desert iz snova
Možda vas zanima:

POSNO IZ RERNE: Krompir na MANASTIRSKI NAČIN koji se brzo i lako sprema (RECEPT)
Ovaj recept potiče iz grčkih pravoslavnih manastira i idealan je kao glavno jelo u vreme posta. Dodajte omiljenu salatu i imate kompletan posni ručak.

TRIK ZA PRAVLJENJE PALAČINKI: Znaju ga samo iskusne domaćice, a potreban vam je jedan sastojak
Retko ko može odoleti mekanim i sočnim palačinkama, koje uz omiljeni namaz postaju pravi desert iz snova
Možda vas zanima:

POSNO IZ RERNE: Krompir na MANASTIRSKI NAČIN koji se brzo i lako sprema (RECEPT)
Ovaj recept potiče iz grčkih pravoslavnih manastira i idealan je kao glavno jelo u vreme posta. Dodajte omiljenu salatu i imate kompletan posni ručak.

TRIK ZA PRAVLJENJE PALAČINKI: Znaju ga samo iskusne domaćice, a potreban vam je jedan sastojak
Retko ko može odoleti mekanim i sočnim palačinkama, koje uz omiljeni namaz postaju pravi desert iz snova
Oljuštite krompir pa isecite na četvrtine. Skuvajte potom u slanoj vodi, tačnije, napola skuvajte. Nije potrebno da krompir postane skroz mekan, već da bude blago skuvan, još uvek tvrd iznutra. Ocedite krompir od vode zatim, pa pomešajte sa peršunom. Ulje zagrejte u tepsiji pa ubacite krompiriće. Preko krompirića složite parčiće slanine, i na kraju dodajte čenove belog luka.
Krompiriće i slaninicu pecite na 200 stepeni, a znaćete da je gotovo kada krompirići dobiju finu boju, i slaninica se uprži. Izvadite iz rerne pa poslužite dok je još toplo.
Kurir

Starinski recept s kojim nema promašaja: Jedan sastojak uštipcima daće poseban šmek, nećete znati kad vam je dosta
Uštipci su uvek odličan izbor za doručak ili večeru.

Starinsko jelo sa krompirom koje su zaboravili mnogi: Jeftin obrok koji se lako sprema, a obožavaće ga baš svi
Za sve ljubitelje krompira ovo će biti pravi užitak.

I za vreme posta najveći gurmani mogu da uživaju: Sarma prste da poližete, ona s mesom vam više neće pasti na pamet
Posna trpeza može biti podjednako ukusna kao i mrsna.

OVAKO NASTAJU "BOMBONE OD SVINJE" Srpski čvarci po ukusu i kvalitetu jedinstveni u celom svetu!
Sa prvim hladnim danima srpski domaćini već razmišljaju kako da zagreju stomak.

KRALJICA SRPSKE TRPEZE Najbolji recept za lisnatu pogaču
Lisnata pogača je kraljica domaćih trpeza – mekana, slojevita i prepuna ukusa, topi se u ustima i mami mirisom iz rerne.
Komentari(0)