CRVENO BLAGO SRBIJE Dugogodišnje iskustvo poljoprivrednika proizvod su najukusnijeg i najmirisnijeg voća
Srbija ima plodno tlo, pogodno za mnoge kulture povrća i voća, ali jedno je postalo posebno dominantno među ostalim.

Kombinacija idealne klime, plodnog tla, visokokvalitetnog semena i dugogodišnje iskustvo srpskih poljoprivrednika proizvod su najukusnijeg i najmirisnijeg voća, malina. Srbija, carstvo malina.

shutterstock
Možda vas zanima:

KONAČNO SE ZNA KOLIKO ĆE KOŠTATI MALINE Akontna cena crvenog zlata biće oko 350 dinara a očekuje se da konačna bude do ove cifre!
Nakon dugog iščekivanja konačno je poznata akonta cena maline koja ove godine iznosi od 300 do 400 dinara.

SVI BI DA POSTANU MALINARI Nikad veća potražnja za sadnicama crvenog zlata u čačanskom Institutu za voćarstvo
Malinari su ove godine konačno dočekali svjih pet minuta, a ako je suditi pema najavama dobra sreća i jaka otkupna cena pratiće ih i narednih sezona.
Možda vas zanima:

KONAČNO SE ZNA KOLIKO ĆE KOŠTATI MALINE Akontna cena crvenog zlata biće oko 350 dinara a očekuje se da konačna bude do ove cifre!
Nakon dugog iščekivanja konačno je poznata akonta cena maline koja ove godine iznosi od 300 do 400 dinara.

SVI BI DA POSTANU MALINARI Nikad veća potražnja za sadnicama crvenog zlata u čačanskom Institutu za voćarstvo
Malinari su ove godine konačno dočekali svjih pet minuta, a ako je suditi pema najavama dobra sreća i jaka otkupna cena pratiće ih i narednih sezona.
Sve je počelo pre više od tri decenije kada je nekoliko porodica odlučilo da pokuša da proizvede ovo ukusno crveno voće. Niko nije ni sanjao da će ljudi širom Evrope govoriti o svom specifičnom ukusu i da će ljudi širom Azije uživati u njihovom opojnom mirisu.
Klimatski uslovi su bili idealni za uzgoj maline, a tržište je bilo širom otvoreno. Polako je sve više ljudi ulagalo u maline i izvozilo u druge evropske i azijske zemlje, pa čak i u SAD. Srbija je 2015. godine postala prva u svetskoj proizvodnji malina po zemljama. Šanse su da, bilo da ste u Evropi ili SAD, verovatno jedete srpske maline. Samo u 2017. Srbija je izvezla više od 80.000 tona ovog voća.
Maline iz Arilja u Srbiji sinonim su za kvalitetan i prefinjen ukus. Ovo ne znači samo Srbiju, već i ceo svet. Ovaj mali grad nalazi se u planinskim predelima zapadne Srbije i krasi ga mnoštvo prirodnih bogatstava. U blizini Zlatibora, Arilje „presecaju“ reke Moravica, Veliki Rzav i Mali Rzav. To je jedno od najčistijih i najzdravijih okruženja u Srbiji.

shutterstock
Slatko od malina je tanki voćni napitak i veoma je tradicionalan u srpskoj kuhinji. Može se koristiti samostalno sa čašom vode, za ublažavanje naleta slatkoće i ukusa, ili se može koristiti kao preliv za kolače, sladoled itd. Najbolji deo je što unutra možete pronaći cele plodove, dajući vrlo lepa struktura. Kolači od malina koje ćete pronaći u svakoj prodavnici
Omiljeni proizvod od malina svakako je džem od malina – savršen dodatak svakom doručku i svakom desertu. Malina, rasjko voće koje morate probati.

Printscreen

Zaboravljeni specijalitet Homolja: Recept za belmuž kakav su pravile naše prabake
Jelo koje spaja jednostavnost i snagu, a potiče iz srca istočne Srbije
Pod zubima hrska, ukus je takav da ćete smazati celu teglu: Leskovački recept za PEGLANU PAPRIKU koja nema konkurenciju
Sočne crvene paprike su već odavno na pijacama i sad je pravo vreme da krenete u pripremu zimnice, a ovaj recept će vas raspametiti

Zašto je prženi sir u našim domaćinstvima bio znak izobilja
U vreme kada su sela živela od stočarstva, sir je bio osnovna namirnica u domaćinstvu. Osim svežeg i suvog, u nekim krajevima Srbije spremao se i na poseban način – pržen na masti, dok ne postane kremast i maziv. Danas retko poznat, ovaj specijalitet bio je pravi delikates u prošlim vremenima.

Cela kuća će mirisati na detinjstvo: Recept za starinsku štrudlu sa jabukama, spolja hrskava unutra meka kao duša
Ako želiš brz i jednostavan desert koji će osvojiti sve, ova štrudla od jabuka je pravi izbor.

Mast i med: Zaboravljeni doručak iz seoskih domaćinstava
Na prvi pogled nespojivi, svinjska mast i med nekada su činili doručak koji je hranio generacije. Danas skoro zaboravljeno, ovo jelo vraća nas u vreme kada je jednostavnost bila najveće bogatstvo.
Komentari(0)