TRADICIONALNA POSLASTICA Specijalitet koji je simbol srpskog gostoprimstva
Običaj je da se slatko služi gostima uz čašu hladne vode, a konzumira se i uz jutarnju kafu.

Slatko je tipičan srpski specijalitet. Slatko se sprema i u drugim balkanskim zemljama, kao što su Bugarska i Grčka, a ušlo je i u jevrejsku kuhinju kao sladko.
Slatko se tradicionalno priprema na šporetu na drva u otvorenim šerpama koje služe samo toj svrsi, a običaj je da se slatko služi gostima uz čašu hladne vode, a konzumira se i uz jutarnju kafu.
Najčešće vrste voća koje se koriste za kuvanje slatka su: šumske jagode, šljive, dunje, višnje, smokve, borovnice i kupine.
View this post on Instagram

Vranjske mantije: Pita koja se jede prstima
Južnosrpski specijalitet koji spaja mekano testo, sočan fil i miris domaće kuhinje

STARE BUGARKE PRAVE NAJUKUSNIJI KOH: Sočan i vazdušast - recept koji sve generacije zapisuju
Stare Bugarke prave najukusniji koh koji je sočan i vazdušast, a recept zapisuju sve generacije

Banatski kačamak sa mlekom: Doručak naših baka koji nestaje sa trpeza
Jednostavno jelo od kukuruznog brašna i mleka koje greje i dušu i stomak

SPREMITE POSNE ČUPAVCE KOJI SE NE PEKU: Nema ko ne voli da ih spremi za SLAVU, a ovo je LAKŠI i BRŽI RECEPT
Recept za posne čupavce koji se ne peku je toliko jednostavan da uspeva i početnicima u kuhinji

Pita sa sirom i kajmakom: Domaći specijalitet koji miriše na detinjstvo
Tradicionalna pita iz srpskih domaćinstava koja se priprema od tankih domaćih kora, punjena bogatom mešavinom sira i kajmaka
Komentari(0)