TRADICIONALNA POSLASTICA Specijalitet koji je simbol srpskog gostoprimstva

M. M.

18:00

Gastronomija 0

Običaj je da se slatko služi gostima uz čašu hladne vode, a konzumira se i uz jutarnju kafu.

TRADICIONALNA POSLASTICA Specijalitet koji je simbol srpskog gostoprimstva
Shutterstock

 

Slatko je tipičan srpski specijalitet. Slatko se sprema i u drugim balkanskim zemljama, kao što su Bugarska i Grčka, a ušlo je i u jevrejsku kuhinju kao sladko.

Slatko se tradicionalno priprema na šporetu na drva u otvorenim šerpama koje služe samo toj svrsi, a običaj je da se slatko služi gostima uz čašu hladne vode, a konzumira se i uz jutarnju kafu.

Najčešće vrste voća koje se koriste za kuvanje slatka su: šumske jagode, šljive, dunje, višnje, smokve, borovnice i kupine.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Sanja u kuhinji 👩🏼‍🍳 (@kuvajte_sa__sanjom)

Komentari(0)

Loading