TRADICIONALNA POSLASTICA Specijalitet koji je simbol srpskog gostoprimstva
Običaj je da se slatko služi gostima uz čašu hladne vode, a konzumira se i uz jutarnju kafu.
Slatko je tipičan srpski specijalitet. Slatko se sprema i u drugim balkanskim zemljama, kao što su Bugarska i Grčka, a ušlo je i u jevrejsku kuhinju kao sladko.
Slatko se tradicionalno priprema na šporetu na drva u otvorenim šerpama koje služe samo toj svrsi, a običaj je da se slatko služi gostima uz čašu hladne vode, a konzumira se i uz jutarnju kafu.
Najčešće vrste voća koje se koriste za kuvanje slatka su: šumske jagode, šljive, dunje, višnje, smokve, borovnice i kupine.
View this post on Instagram
DRUGAČIJE Napravite ručak za celu porodicu - punjeni crni luk
Neobično je i sigurno je da niste pravili.
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Dobro poznata pita od BUNDEVE po bakinom receptu
Od slatkog najslađe.
Omiljeno jelo po receptu naših baka: Generacije odrasle na ovom jelu, a vama je ovo odlična ideja za ukusan ručak
Ovaj recept po tradiciji naših baka pruža ne samo nutritivno bogat obrok, već i ukus koji vraća u detinjstvo
Komentari(0)