Bolju štrudlu od ove niste probali: Uživaćete u svakom zalogaju, baka otkrila recept koji obara s nogu

Lepote Srbije

16:00

Gastronomija 0

Ukusna štrudla kojoj malo ko može da odoli

mak
Shutterstock

Potrebno je:

400 gr brašna

20 gr kvasca
180 ml mleka
70 gr putera
2 jaja
korica limuna
1 kašika šečera

1 Nadev:

200 gr ml maka gotovog samlevenog

Možda vas zanima:

100 ml mleka

Možda vas zanima:

malo cimeta

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Za drugi:

3 pune kašike pekmeza od šljiva

malo cimeta

Priprema:

U mlako mleko izmrviti kvasac i dodati šećer. Kad nadodje dodati jaja, ulje koricu limuna i brašno. Izmesati rukama ili mokserom da bude glatko testo.

Ostaviti 30 minuta da odmara. Mak preliti vrelim mlekom i dodati cimet.

Testo istresti na sto pa podeliti na dva dela. Jedna izravnati za pola cm u pravougaonik pa premazati makom ne do kraja ivica, uviti u rolat.

@lepotesrbijee PEĆINE ISTOČNE SRBIJE Vaša deca će se osetiti kao pravi avanturisti #lepotesrbije #fyp #fypシ゚ #foryoupage #viraltiktok ♬ original sound - LepoteSrbije

Komentari(0)

Loading