Bolju štrudlu od ove niste probali: Uživaćete u svakom zalogaju, baka otkrila recept koji obara s nogu

Lepote Srbije

16:00

Gastronomija 0

Ukusna štrudla kojoj malo ko može da odoli

mak
Shutterstock

Potrebno je:

400 gr brašna

20 gr kvasca
180 ml mleka
70 gr putera
2 jaja
korica limuna
1 kašika šečera

1 Nadev:

200 gr ml maka gotovog samlevenog

Možda vas zanima:

100 ml mleka

Možda vas zanima:

malo cimeta

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Za drugi:

3 pune kašike pekmeza od šljiva

malo cimeta

Priprema:

U mlako mleko izmrviti kvasac i dodati šećer. Kad nadodje dodati jaja, ulje koricu limuna i brašno. Izmesati rukama ili mokserom da bude glatko testo.

Ostaviti 30 minuta da odmara. Mak preliti vrelim mlekom i dodati cimet.

Testo istresti na sto pa podeliti na dva dela. Jedna izravnati za pola cm u pravougaonik pa premazati makom ne do kraja ivica, uviti u rolat.

@lepotesrbijee PEĆINE ISTOČNE SRBIJE Vaša deca će se osetiti kao pravi avanturisti #lepotesrbije #fyp #fypシ゚ #foryoupage #viraltiktok ♬ original sound - LepoteSrbije
kupus

Zapanjujuća moć KISELOG KUPUSA: ZDRAVIJI je od većine lekovitih biljaka - kažu da leči čak DEVET tegoba

Gastronomija

20:00

19 novembar, 2024

Lekovitost kiselog kupusa nadilazi lekovitost mnogih poznatih biljaka. Sto grama sirovog kiselog kupusa sadrži čak 20 mg vitamina C. Slede vitamin A, folna kiselina, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalcijum, kalijum, natrijum i belančevine. Odličan je izvor vitamina B12, zbog toga se posebno preporučuje vegetarijancima i veganima. Crveni kupus je i do sedam puta lekovitiji od belog

Komentari(0)

Loading