KAD SE ZAŽELITE JELA NA KAŠIKU Preukusan kelj sa pečurkama, zameniće vam ceo obrok i svi će tražiti još
Ukoliko na pijaci naiđete na kelj, ne propustite da od njega napravite ovu ukusnu čorbu s keljom i vrganjima.

Kelj sa vrganjima
Sastojci:
900 g kelja
Možda vas zanima:

PUNJENE PARIKE NA NOV NAČIN Dva omiljena specijaliteta u jednom jelu, prste da poližete!
Punjene paprike su jelo na kašiku koje Srbi obožavaju, a najčešće se pune mlevenim mesom i pirinčem.

NAPRAVITE SAMI KOMPLET LEPINJU Tajni recept za specijalitet zapadne Srbije
Najbolja komplet lepinja pravi se u zapadnoj Srbiji, tačnije u okolini Zlatara, Nove Varoši i Zlatibora
Možda vas zanima:

PUNJENE PARIKE NA NOV NAČIN Dva omiljena specijaliteta u jednom jelu, prste da poližete!
Punjene paprike su jelo na kašiku koje Srbi obožavaju, a najčešće se pune mlevenim mesom i pirinčem.

NAPRAVITE SAMI KOMPLET LEPINJU Tajni recept za specijalitet zapadne Srbije
Najbolja komplet lepinja pravi se u zapadnoj Srbiji, tačnije u okolini Zlatara, Nove Varoši i Zlatibora
Možda vas zanima:

PUNJENE PARIKE NA NOV NAČIN Dva omiljena specijaliteta u jednom jelu, prste da poližete!
Punjene paprike su jelo na kašiku koje Srbi obožavaju, a najčešće se pune mlevenim mesom i pirinčem.

NAPRAVITE SAMI KOMPLET LEPINJU Tajni recept za specijalitet zapadne Srbije
Najbolja komplet lepinja pravi se u zapadnoj Srbiji, tačnije u okolini Zlatara, Nove Varoši i Zlatibora
200 g vrganja
100 g suve slanine
2 luka
2 čena belog luka
2 dl crnog vina
1 dl mleka
2 kašike pavlake
2 kašike brašna
1 kašika lista celera
maslac
biber so
Priprema:
Kelj očistite, operite i isecite na rezance. Stavite u posoljenu ključalu vodu i kuvajte 15 minuta, a zatim ocedite. Vrganje očistite, operite i isecite na tanke kriške. Na zagrejanom puteru propržite slaninu iseckanu na kockice, dodajte seckani crni i beli luk, zatim isečene vrganje, pa sve zajedno kratko dinstajte. Zatim u dinstane vrganje dodajte oceđeni kelj, zalijte vinom i vodom, posolite i pobiberite. Kuvajte na srednjoj vatri dok sve potpuno ne omekša. Tokom kuvanja po potrebi dolijte malo vrele vode. U gotovo jelo dodajte brašno pomešano sa mlekom i zajedno kuvajte još 5 minuta, pa umešajte pavlaku i pospite iseckanim listovima celera.
Prijatno!
(Trpeza)

TAJNI RECEPT NAŠIH BAKA: Pogledajte šta su uvek stavljale u supu
Priprema je toliko jednostavna da svako dete može da je napravi

Nikad više neće biti gumene ili suve: Na kraju dodajte tajni sastojak, čini palačinke savršenima i ekstra mekanim
Ne postoji ništa bolje od mirisa sveže pečenih palačinki koji se širi kuhinjom. Bilo da ih volite sa čokoladnim namazom, džemom, orasima ili samo posute šećerom, savršene palačinke moraju biti tanke, meke i elastične. Ako ponekad ne ispadnu kako želite – previše su debele, pucaju ili su previše gumene – ne brinite! Donosimo vam jednostavan trik koji će svaki put ispasti savršeno!

RECEPT ZA PUNJENE ZAPEČENE PRŽENICE: Ideja za jeftin doručak koji će vas oduševiti (VIDEO)
Prženice pripremljene na poseban način

Ove 3 poslastice Jugosloveni su tamanili: Lako se spremaju, a ukus osvaja, nećete se pokajati ukoliko ih spremite
Ove tri poslastice s razlogom su i danas popularne.

RECEPT ZA PUNJENE PILEĆE ŠNICLE: Idealne su kao glavni obrok, a najbolje se slažu uz kremasti pire krompir i svežu salatu (VIDEO)
Pripremite sočne i neodoljive punjene pileće šnicle koje će vas osvojiti na prvi zalogaj!
Komentari(0)