KAD SE ZAŽELITE JELA NA KAŠIKU Preukusan kelj sa pečurkama, zameniće vam ceo obrok i svi će tražiti još

Izvor: Trpeza

17:00

Gastronomija 0

Ukoliko na pijaci naiđete na kelj, ne propustite da od njega napravite ovu ukusnu čorbu s keljom i vrganjima.

Kelj sa vrganjima
Shutterstock

Kelj sa vrganjima

Sastojci: 

900 g kelja

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

200 g vrganja

100 g suve slanine

2 luka

2 čena belog luka

2 dl crnog vina

1 dl mleka

2 kašike pavlake

2 kašike brašna 

1 kašika lista celera

maslac

biber so

Priprema:

Kelj očistite, operite i isecite na rezance. Stavite u posoljenu ključalu vodu i kuvajte 15 minuta, a zatim ocedite. Vrganje očistite, operite i isecite na tanke kriške. Na zagrejanom puteru propržite slaninu iseckanu na kockice, dodajte seckani crni i beli luk, zatim isečene vrganje, pa sve zajedno kratko dinstajte. Zatim u dinstane vrganje dodajte oceđeni kelj, zalijte vinom i vodom, posolite i pobiberite. Kuvajte na srednjoj vatri dok sve potpuno ne omekša. Tokom kuvanja po potrebi dolijte malo vrele vode. U gotovo jelo dodajte brašno pomešano sa mlekom i zajedno kuvajte još 5 minuta, pa umešajte pavlaku i pospite iseckanim listovima celera.

Prijatno!

(Trpeza)

palačinke od heljde

Nikad više neće biti gumene ili suve: Na kraju dodajte tajni sastojak, čini palačinke savršenima i ekstra mekanim

Gastronomija

17:00

7 jun, 2025

Ne postoji ništa bolje od mirisa sveže pečenih palačinki koji se širi kuhinjom. Bilo da ih volite sa čokoladnim namazom, džemom, orasima ili samo posute šećerom, savršene palačinke moraju biti tanke, meke i elastične. Ako ponekad ne ispadnu kako želite – previše su debele, pucaju ili su previše gumene – ne brinite! Donosimo vam jednostavan trik koji će svaki put ispasti savršeno!

Komentari(0)

Loading