PUNJENE PARIKE NA NOV NAČIN Dva omiljena specijaliteta u jednom jelu, prste da poližete!
Punjene paprike su jelo na kašiku koje Srbi obožavaju, a najčešće se pune mlevenim mesom i pirinčem.
Postoji i ona verzija paprika punjenih sirom, ali mi vam danas donosimo fantastičan recept koji će vas oduševiti već na prvi zalogaj. U pitanju su paprike punjene krompirom i rendanim kupusom, a njihova priprema je laka i uspevaju svima.
Sastojci:
500 g krompira
500 g kiselog kupusa
1 crni luk
2 čena belog luka
2 kašičice mlevene crvene paprike
8 paprika
Priprema: Krompir izrendajte, pa ga dobro ocedite. Posolite i pobiberite, pa pospite slatkom paprikom. Zatim dodajte sitno seckani crni i mleveni beli luk. Dobro sjedinite, a onda dodajte i rendani kupus. Opet lepo promešajte. Paprikama skinite peteljku i očistite od semenki, a onda ih napunite dobijenom smesom. Poređajte paprike u nauljenu vatrostalnu posudu i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko sat vremena.
(Trpeza)
PUNJENE PARIKE NA NOV NAČIN Dva omiljena specijaliteta u jednom jelu, prste da poližete!
Punjene paprike su jelo na kašiku koje Srbi obožavaju, a najčešće se pune mlevenim mesom i pirinčem.
Koliko treba da se peče pile u rerni? Posle tačno ovoliko minuta meso će biti najsočnije
Kada pečete pile, treba da znate koliko vremena treba da meso omekša, a kožica postane zlatna i hrskava.
ČUVENE MANTIJE, NAJBOLJE JELO Pekar Mesud napravi i preko 600 komada dnevno, često kao suvenir putuju u inostranstvo (FOTO)
Popularni portal za gastronomiju, Taste Atlas, objavio je listu najboljih jela sa područja Srbije.
OVAKVU MUSAKU JOŠ NISTE JELI! Piletina, kačkavalj i krompir, a sve zaliveno pavlakom!
Musaka od belog mesa će vam se sigurno dopasti, pa će biti redovna na vašem porodičnom meniju
Omiljena slana torta sa tost hlebom za slavsku trpezu: Toliko je kremasta i ukusna da će gosti tražiti parče više
Slana torta sa tost hlebom postaće omiljeno jelo svim domaćicama jer vam za njeno spremanje ne treba više od 15 minuta
Komentari(0)