PUNJENE PARIKE NA NOV NAČIN Dva omiljena specijaliteta u jednom jelu, prste da poližete!
Punjene paprike su jelo na kašiku koje Srbi obožavaju, a najčešće se pune mlevenim mesom i pirinčem.

Postoji i ona verzija paprika punjenih sirom, ali mi vam danas donosimo fantastičan recept koji će vas oduševiti već na prvi zalogaj. U pitanju su paprike punjene krompirom i rendanim kupusom, a njihova priprema je laka i uspevaju svima.
Sastojci:
500 g krompira
500 g kiselog kupusa
1 crni luk
2 čena belog luka
2 kašičice mlevene crvene paprike
8 paprika
Priprema: Krompir izrendajte, pa ga dobro ocedite. Posolite i pobiberite, pa pospite slatkom paprikom. Zatim dodajte sitno seckani crni i mleveni beli luk. Dobro sjedinite, a onda dodajte i rendani kupus. Opet lepo promešajte. Paprikama skinite peteljku i očistite od semenki, a onda ih napunite dobijenom smesom. Poređajte paprike u nauljenu vatrostalnu posudu i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko sat vremena.
(Trpeza)

NAJSTARIJI VOJVOĐANSKI SLATKIŠ Omiljena poslastica nekada najmoćnije žene dinastije Habzburg
Osim čuvenih strudli, šnenokli i knedli sa šljivama, izdvaja se i nastariji, skoro zaboravljeni slatkiš - kitnikez, koji se naziva i „sir od dunja“.

Ova musaka je stvorena za letnje dane! Otimaće vam se za recept, i sama priprema je fantazija
Mnogima omiljeni recept okupiće celu porodicu za stolom.

Recept za tradicionalno srpsko jelo kojem niko ne može da odoli: Napravite doručak bogat proteinima i vitaminima
Ovaj recept bogat je proteinima i vitaminima, a savršen je za posne dane ili kao prilog drugim jelima

TRADICIONALNO PIĆE SRPSKOG DOMAĆINSTVA Piće sa oštrim ukusom nezamenljivo je na skoro svakom trpezarijskom stolu u zemlji
Rakija je najcenjeniji od svih pića u Srbiji.

Trik zlata vredan: Domaćice, evo kako da vam gibanica uvek bude vazdušasta, tako je jednostavno
Ukoliko želite da vam gibanica bude mekana i vazdušasta ovo obavezno uradite.
Komentari(0)