PUNJENE PARIKE NA NOV NAČIN Dva omiljena specijaliteta u jednom jelu, prste da poližete!
Punjene paprike su jelo na kašiku koje Srbi obožavaju, a najčešće se pune mlevenim mesom i pirinčem.

Postoji i ona verzija paprika punjenih sirom, ali mi vam danas donosimo fantastičan recept koji će vas oduševiti već na prvi zalogaj. U pitanju su paprike punjene krompirom i rendanim kupusom, a njihova priprema je laka i uspevaju svima.
Sastojci:
500 g krompira
500 g kiselog kupusa
1 crni luk
2 čena belog luka
2 kašičice mlevene crvene paprike
8 paprika
Priprema: Krompir izrendajte, pa ga dobro ocedite. Posolite i pobiberite, pa pospite slatkom paprikom. Zatim dodajte sitno seckani crni i mleveni beli luk. Dobro sjedinite, a onda dodajte i rendani kupus. Opet lepo promešajte. Paprikama skinite peteljku i očistite od semenki, a onda ih napunite dobijenom smesom. Poređajte paprike u nauljenu vatrostalnu posudu i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko sat vremena.
(Trpeza)

STARE BUGARKE PRAVE NAJUKUSNIJI KOH: Sočan i vazdušast - recept koji sve generacije zapisuju
Stare Bugarke prave najukusniji koh koji je sočan i vazdušast, a recept zapisuju sve generacije

Banatski kačamak sa mlekom: Doručak naših baka koji nestaje sa trpeza
Jednostavno jelo od kukuruznog brašna i mleka koje greje i dušu i stomak

SPREMITE POSNE ČUPAVCE KOJI SE NE PEKU: Nema ko ne voli da ih spremi za SLAVU, a ovo je LAKŠI i BRŽI RECEPT
Recept za posne čupavce koji se ne peku je toliko jednostavan da uspeva i početnicima u kuhinji

Pita sa sirom i kajmakom: Domaći specijalitet koji miriše na detinjstvo
Tradicionalna pita iz srpskih domaćinstava koja se priprema od tankih domaćih kora, punjena bogatom mešavinom sira i kajmaka

NAJSTARIJI SRPSKI POSNI KOLAČ, NA KOJI SU MNOGI ZABORAVILI: Potrebne su vam samo JABUKE i OVO (RECEPT)
Pita sa jabukama je stari recept za brzu i ukusnu poslasticu
Komentari(0)