SOČNA PITA OD KARFIOLA Ne goji, pa slobodno možete da je jedete bez griže savesti

17:00

Gastronomija 0

Karfiol je niskokalorična namirnica bogata mineralima, aminokiselinama i proteinima. Idealan spoj sa hrskavim testom koje se topi u ustima.

Pita od karfiola
Shutterstock

Sastojci

Potrebno je:

1 srednja glavica karfiola

3 jajeta

3 dl jogurta

50 ml ulja

oko 350 g brašna

1 kesica praška za pecivo

po ukusu soli

1/2 kašičice sode bikarbone

1 kašika svežeg peršuna

1 kašičica sveže mirođije

1/2 kašičice belog bibera

1 šargarepa

150 g ćurećih prsa

100 g kačkavalja

Karfiol očistite, odvojite cvetove, operite  i stavite u hladnu vodu da se kuvaju. Kada voda proključa, karfiol procedite, nalijte novom, vrućom vodom, posolite i kuvajte 10 minuta od kada voda ponovo proključa. Izvadite ga iz vode i ostavite da se malo prohladi. Uključite rernu na 220 stepeni C i dok se rerna greje umutite jaja, posolite, dodajte ulje, jogurt, biber, opran i iseckan peršun i mirođiju, izrendanu šargarepu i iseckana prsa na kockice. Sve dobro promešajte, pa dodajte prosejano brašno pomešano sa praškom za pecivo i sodom bikaronom. Tepsiju prečnika 30 cm premažite uljem i pospite brašnom, ili obložite papirom za pečenje, pa izručite smesu. Preko poređajte cvetove karfiola i blago ih utisnute u testo. Pecite dok ne porumeni (oko 30 minuta), a po potrebi smanjite temperaturu na 200 stepeni. Pred kraj pečenja izvadite pitu i pospite komadićima ili rendanim kačkavaljem i ostavite da se zapeče.

Prijatno!

(Trpeza)

Komentari(0)

Loading