NIJE POSVEĆENA DEVOJCI Potresna priča kako je nastala pesma grupe "Bolero" koju su volele generacije, a sluša se i danas

Lepote Srbije

16:00

Gastronomija 0

Pesma “Jelena” grupe Bolero u pozadini ima potresnu priču. Iako su mnogi mislili da je ova pesma posvećena nekoj devojci po imenu “Jelena”, istina je drugačija.

grupa bolero
Printscreen/Youtube

Iza ovog neprolaznog hita se krije tužna priča.

Grupa Bolero je početkom 1988. godine snimala svoj drugi album nazvan “O Jesenjinu”. Prva tema na tom albumu, balada “Jelena”, postala je favorit i obeležila celu karijeru benda. Struktura pesme, narastajuća energija, impresivni vokal Mileta Anđelića i vokalne vinjete nepoznate pevačice iz Mešovitog hora Muzičke škole “Ilidža” doprineli su njenom imidžu jedne od najemotivnijih domaćih rok balada.

Pesma “Jelena” je posvećena majci jednog od članova benda koji je ostavljen u sirotištu. Postoji priča da je on pokušao da je pronađe, ali da ona nije htela da ga vidi. Stihovi “Da l’ za tebe postoji, neko sasvim drag i lijep, čije ruke tebi radost donose… Jer danas više nemam snage, da te zavolim, danas samo moram, moram, još jednom da te potražim… Jer ja sam tugu kvasio, tuđim suzama, zbog mene nikad, nikad, nisi plakala” dodatno pojačavaju emociju i razdiru srce svakom ko zna pozadinu priče.

Ovo je bila duboka, surovo realna pesma koja dira u dušu slušaoce. Njena dramatična muzika i stihovi ostaju urezani u sećanju i srcima generacija a i danas je rado slušana, postala je neprolazni hit i deo muzičke baštine bivše Jugoslavije.

Komentari(0)

Loading