Ovo je najbolji trik za proveru svežine jaja – dovoljno je da uradite ovu jednu sitnicu
Ovo je najbolji trik za proveru svežine jaja – dovoljno je da samo uradite ovu jednu sitnicu!

Kuvanje s jajima može biti poput ruleta – nikad ne znate šta možete dobiti unutar ljuske. Ali, postoji trik koji vam otkriva tajnu svežine, čuvajući vašu hranu od neželjenih iznenađenja.
Metoda testiranja u vodi: Nema boljeg načina da odmah saznate da li su jaja sveža nego kroz jednostavan test uranjanja u vodu. Stavite jaja u posudu s vodom, tako da budu potpuno prekrivena. Ako jaja ostanu na dnu i čvrsto stoje, to su sveža jaja. Ona koja lagano plutaju na površini su malo manje sveža, ali još uvek bezbedna za konzumiranje. Međutim, ako jaja plivaju na površini, to je znak da su pokvarena i treba ih izbeći.
Vizuelna provera: Nakon što razbijete jaje, pogled može otkriti njegovu svežinu. Sveže jaje ima ispupčeno žumance i gusto, mutno belance. Kako vreme prolazi, belance postaje prozirnije i gubi svoju viskoznost, dok žumance postaje slabije i na kraju lako puca. Ove promene su rezultat hemijskih reakcija u jajetu, uključujući promenu pH vrednosti, što uzrokuje da belance postane sve manje viskozno i na kraju postane prozirno.
Možda vas zanima:

Jaja se ne čuvaju u vratima frižidera: Stručnjak otkriva pravo mesto za njih
Jaja su nezabilazna namirnica u svakom domaćinstvu i sastavni deo su mnogih jela, ali treba misliti i o njihovoj ispravnosti, te je važno kako ih odlažemo. Ukoliko ih posle kupovine stavimo u vrata frižidera, stručnjak će odmah reći da grešimo, jer stalno zatvaranje i otvaranje frižidera zapravo stvara idelano okruženje za bakterije, a samim tim i brže se kvare.

ŽUMANCE NE ZELENI: Tajna savršeno kuvanih jaja
Ako se odlučite za kuvanje u šerpi, prvo pustite vodu da proključa, a zatim poklopite šerpu i kuvajte jaja na pari oko 12 minuta.
Možda vas zanima:

Jaja se ne čuvaju u vratima frižidera: Stručnjak otkriva pravo mesto za njih
Jaja su nezabilazna namirnica u svakom domaćinstvu i sastavni deo su mnogih jela, ali treba misliti i o njihovoj ispravnosti, te je važno kako ih odlažemo. Ukoliko ih posle kupovine stavimo u vrata frižidera, stručnjak će odmah reći da grešimo, jer stalno zatvaranje i otvaranje frižidera zapravo stvara idelano okruženje za bakterije, a samim tim i brže se kvare.

ŽUMANCE NE ZELENI: Tajna savršeno kuvanih jaja
Ako se odlučite za kuvanje u šerpi, prvo pustite vodu da proključa, a zatim poklopite šerpu i kuvajte jaja na pari oko 12 minuta.
Možda vas zanima:

Jaja se ne čuvaju u vratima frižidera: Stručnjak otkriva pravo mesto za njih
Jaja su nezabilazna namirnica u svakom domaćinstvu i sastavni deo su mnogih jela, ali treba misliti i o njihovoj ispravnosti, te je važno kako ih odlažemo. Ukoliko ih posle kupovine stavimo u vrata frižidera, stručnjak će odmah reći da grešimo, jer stalno zatvaranje i otvaranje frižidera zapravo stvara idelano okruženje za bakterije, a samim tim i brže se kvare.

ŽUMANCE NE ZELENI: Tajna savršeno kuvanih jaja
Ako se odlučite za kuvanje u šerpi, prvo pustite vodu da proključa, a zatim poklopite šerpu i kuvajte jaja na pari oko 12 minuta.
Sa ovim trikovima ćete lako utvrditi svežinu jaja!

Starinski recept s kojim nema promašaja: Jedan sastojak uštipcima daće poseban šmek, nećete znati kad vam je dosta
Uštipci su uvek odličan izbor za doručak ili večeru.

Starinsko jelo sa krompirom koje su zaboravili mnogi: Jeftin obrok koji se lako sprema, a obožavaće ga baš svi
Za sve ljubitelje krompira ovo će biti pravi užitak.

I za vreme posta najveći gurmani mogu da uživaju: Sarma prste da poližete, ona s mesom vam više neće pasti na pamet
Posna trpeza može biti podjednako ukusna kao i mrsna.

OVAKO NASTAJU "BOMBONE OD SVINJE" Srpski čvarci po ukusu i kvalitetu jedinstveni u celom svetu!
Sa prvim hladnim danima srpski domaćini već razmišljaju kako da zagreju stomak.

KRALJICA SRPSKE TRPEZE Najbolji recept za lisnatu pogaču
Lisnata pogača je kraljica domaćih trpeza – mekana, slojevita i prepuna ukusa, topi se u ustima i mami mirisom iz rerne.
Komentari(0)