Ovo je najbolji trik za proveru svežine jaja – dovoljno je da uradite ovu jednu sitnicu
Ovo je najbolji trik za proveru svežine jaja – dovoljno je da samo uradite ovu jednu sitnicu!

Kuvanje s jajima može biti poput ruleta – nikad ne znate šta možete dobiti unutar ljuske. Ali, postoji trik koji vam otkriva tajnu svežine, čuvajući vašu hranu od neželjenih iznenađenja.
Metoda testiranja u vodi: Nema boljeg načina da odmah saznate da li su jaja sveža nego kroz jednostavan test uranjanja u vodu. Stavite jaja u posudu s vodom, tako da budu potpuno prekrivena. Ako jaja ostanu na dnu i čvrsto stoje, to su sveža jaja. Ona koja lagano plutaju na površini su malo manje sveža, ali još uvek bezbedna za konzumiranje. Međutim, ako jaja plivaju na površini, to je znak da su pokvarena i treba ih izbeći.
Vizuelna provera: Nakon što razbijete jaje, pogled može otkriti njegovu svežinu. Sveže jaje ima ispupčeno žumance i gusto, mutno belance. Kako vreme prolazi, belance postaje prozirnije i gubi svoju viskoznost, dok žumance postaje slabije i na kraju lako puca. Ove promene su rezultat hemijskih reakcija u jajetu, uključujući promenu pH vrednosti, što uzrokuje da belance postane sve manje viskozno i na kraju postane prozirno.
Možda vas zanima:

Jaja se ne čuvaju u vratima frižidera: Stručnjak otkriva pravo mesto za njih
Jaja su nezabilazna namirnica u svakom domaćinstvu i sastavni deo su mnogih jela, ali treba misliti i o njihovoj ispravnosti, te je važno kako ih odlažemo. Ukoliko ih posle kupovine stavimo u vrata frižidera, stručnjak će odmah reći da grešimo, jer stalno zatvaranje i otvaranje frižidera zapravo stvara idelano okruženje za bakterije, a samim tim i brže se kvare.

ŽUMANCE NE ZELENI: Tajna savršeno kuvanih jaja
Ako se odlučite za kuvanje u šerpi, prvo pustite vodu da proključa, a zatim poklopite šerpu i kuvajte jaja na pari oko 12 minuta.
Možda vas zanima:

Jaja se ne čuvaju u vratima frižidera: Stručnjak otkriva pravo mesto za njih
Jaja su nezabilazna namirnica u svakom domaćinstvu i sastavni deo su mnogih jela, ali treba misliti i o njihovoj ispravnosti, te je važno kako ih odlažemo. Ukoliko ih posle kupovine stavimo u vrata frižidera, stručnjak će odmah reći da grešimo, jer stalno zatvaranje i otvaranje frižidera zapravo stvara idelano okruženje za bakterije, a samim tim i brže se kvare.

ŽUMANCE NE ZELENI: Tajna savršeno kuvanih jaja
Ako se odlučite za kuvanje u šerpi, prvo pustite vodu da proključa, a zatim poklopite šerpu i kuvajte jaja na pari oko 12 minuta.
Možda vas zanima:

Jaja se ne čuvaju u vratima frižidera: Stručnjak otkriva pravo mesto za njih
Jaja su nezabilazna namirnica u svakom domaćinstvu i sastavni deo su mnogih jela, ali treba misliti i o njihovoj ispravnosti, te je važno kako ih odlažemo. Ukoliko ih posle kupovine stavimo u vrata frižidera, stručnjak će odmah reći da grešimo, jer stalno zatvaranje i otvaranje frižidera zapravo stvara idelano okruženje za bakterije, a samim tim i brže se kvare.

ŽUMANCE NE ZELENI: Tajna savršeno kuvanih jaja
Ako se odlučite za kuvanje u šerpi, prvo pustite vodu da proključa, a zatim poklopite šerpu i kuvajte jaja na pari oko 12 minuta.
Sa ovim trikovima ćete lako utvrditi svežinu jaja!

TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE: Dodajte jednu stvar u testo i one će biti mekane i neće se lepiti za tiganj
Palačinke su omiljeni doručak i u slatkoj i u slanoj varijanti i ne postoji osoba koja ih nije pravila ili bar pokušala.

Najsočnija punjena pita koja se topi pod nepcima: Stare domaćice znaju šta valja, ukusan obrok spreman za 20 minuta
Donosimo vam najbolji recept za punjenu pitu koja se sprema očas posla.

MAKEDONCI SAMO OVAKO PRAVE PRŽENICE: Hleb potapaju u OVO zato su MEKŠE od NAŠIH, recept kakav NISTE VIDELI
Makedonski recept za prženice napravite deci za doručak

Jedete li i vi krastavac i paradajz zajedno u salati? Evo šta može da se desi vašem organizmu
Ruska nutricionistica Alena Paretsku da objašnjava u čemu je tajna

Napravite savršeni sos za lovačke šnicle: Nema Srbina koji ovo jelo ne voli, a caka je u ovome!
Pečurke su bogat izvor vlakana, antioksidanasa i proteina
Komentari(0)