Ovo je najbolji trik za proveru svežine jaja – dovoljno je da uradite ovu jednu sitnicu
Ovo je najbolji trik za proveru svežine jaja – dovoljno je da samo uradite ovu jednu sitnicu!
Kuvanje s jajima može biti poput ruleta – nikad ne znate šta možete dobiti unutar ljuske. Ali, postoji trik koji vam otkriva tajnu svežine, čuvajući vašu hranu od neželjenih iznenađenja.
Metoda testiranja u vodi: Nema boljeg načina da odmah saznate da li su jaja sveža nego kroz jednostavan test uranjanja u vodu. Stavite jaja u posudu s vodom, tako da budu potpuno prekrivena. Ako jaja ostanu na dnu i čvrsto stoje, to su sveža jaja. Ona koja lagano plutaju na površini su malo manje sveža, ali još uvek bezbedna za konzumiranje. Međutim, ako jaja plivaju na površini, to je znak da su pokvarena i treba ih izbeći.
Vizuelna provera: Nakon što razbijete jaje, pogled može otkriti njegovu svežinu. Sveže jaje ima ispupčeno žumance i gusto, mutno belance. Kako vreme prolazi, belance postaje prozirnije i gubi svoju viskoznost, dok žumance postaje slabije i na kraju lako puca. Ove promene su rezultat hemijskih reakcija u jajetu, uključujući promenu pH vrednosti, što uzrokuje da belance postane sve manje viskozno i na kraju postane prozirno.
Možda vas zanima:
Za čarobnu boju: U lukovinu dodajte 1 tajni sastojak, imaćete najlepša jaja ovog Uskrsa
Za ovu tehniku farbanja jaja za Uskrs potrebna vam je lukovina od crvenog luka, sirće, ali i jedan tajni sastojak
STARI RUSKI TRIK ZA FARBANJE JAJA: Uskrs se bliži, a ideja sve više (VIDEO)
Ako želite da oslikate svoja uskršnja jaja na nov način, obavezno probajte ovu interesantnu rusku metodu
Možda vas zanima:
Za čarobnu boju: U lukovinu dodajte 1 tajni sastojak, imaćete najlepša jaja ovog Uskrsa
Za ovu tehniku farbanja jaja za Uskrs potrebna vam je lukovina od crvenog luka, sirće, ali i jedan tajni sastojak
STARI RUSKI TRIK ZA FARBANJE JAJA: Uskrs se bliži, a ideja sve više (VIDEO)
Ako želite da oslikate svoja uskršnja jaja na nov način, obavezno probajte ovu interesantnu rusku metodu
Možda vas zanima:
Za čarobnu boju: U lukovinu dodajte 1 tajni sastojak, imaćete najlepša jaja ovog Uskrsa
Za ovu tehniku farbanja jaja za Uskrs potrebna vam je lukovina od crvenog luka, sirće, ali i jedan tajni sastojak
STARI RUSKI TRIK ZA FARBANJE JAJA: Uskrs se bliži, a ideja sve više (VIDEO)
Ako želite da oslikate svoja uskršnja jaja na nov način, obavezno probajte ovu interesantnu rusku metodu
Sa ovim trikovima ćete lako utvrditi svežinu jaja!
RUČAK ZA 20 MINUTA Imamo najbolji recept za pileću džigericu koju ćete obožavati
Neki je obožavaju, drugi izbegavaju, a ona je svakako dobro oružje u borbi protiv anemije. Recept za pripremu najukusnije pileće džigerice je potpuno jednostavan
Ovo je pravo vreme da se kiseli kupus – veoma je važno znati kada ćete ga staviti da se kiseli
Šta je potrebno za najbolji kiseli kupus?
JABUKE U ŠLAFROKU Starinski recept za svačiji džep, obožavaćete ga
Specijalitet od pohovanih jabuka imaju ovaj neobičan naziv iz sledećeg razloga – šlafrok je nemačka reč za kućnu haljinu (na preklop), koju su nekada domaćice rado nosile
ĆUFTE SA BRIONA Ručak koji je Jovanka spremala Titu (RECEPT)
IAKO su bili u prilici da uživaju u umeću najboljih kuvara sveta, Josip Broz Tito i njegova supruga su u trenucima odmora sami pravili omiljene specijalitete.
DRUGAČIJE OD NAS: Kako Rusi kisele kupus i nikad se ne kvari
Kiseli kupus je omiljeni specijalitet kada je reč o zimnici kod Srba, a tek da vidite kako ga spremaju Rusi, pašćete u nesvest!
Komentari(0)