Ovo je najbolji trik za proveru svežine jaja – dovoljno je da uradite ovu jednu sitnicu
Ovo je najbolji trik za proveru svežine jaja – dovoljno je da samo uradite ovu jednu sitnicu!
Kuvanje s jajima može biti poput ruleta – nikad ne znate šta možete dobiti unutar ljuske. Ali, postoji trik koji vam otkriva tajnu svežine, čuvajući vašu hranu od neželjenih iznenađenja.
Metoda testiranja u vodi: Nema boljeg načina da odmah saznate da li su jaja sveža nego kroz jednostavan test uranjanja u vodu. Stavite jaja u posudu s vodom, tako da budu potpuno prekrivena. Ako jaja ostanu na dnu i čvrsto stoje, to su sveža jaja. Ona koja lagano plutaju na površini su malo manje sveža, ali još uvek bezbedna za konzumiranje. Međutim, ako jaja plivaju na površini, to je znak da su pokvarena i treba ih izbeći.
Vizuelna provera: Nakon što razbijete jaje, pogled može otkriti njegovu svežinu. Sveže jaje ima ispupčeno žumance i gusto, mutno belance. Kako vreme prolazi, belance postaje prozirnije i gubi svoju viskoznost, dok žumance postaje slabije i na kraju lako puca. Ove promene su rezultat hemijskih reakcija u jajetu, uključujući promenu pH vrednosti, što uzrokuje da belance postane sve manje viskozno i na kraju postane prozirno.
Možda vas zanima:
Jaja se ne čuvaju u vratima frižidera: Stručnjak otkriva pravo mesto za njih
Jaja su nezabilazna namirnica u svakom domaćinstvu i sastavni deo su mnogih jela, ali treba misliti i o njihovoj ispravnosti, te je važno kako ih odlažemo. Ukoliko ih posle kupovine stavimo u vrata frižidera, stručnjak će odmah reći da grešimo, jer stalno zatvaranje i otvaranje frižidera zapravo stvara idelano okruženje za bakterije, a samim tim i brže se kvare.
ŽUMANCE NE ZELENI: Tajna savršeno kuvanih jaja
Ako se odlučite za kuvanje u šerpi, prvo pustite vodu da proključa, a zatim poklopite šerpu i kuvajte jaja na pari oko 12 minuta.
Možda vas zanima:
Jaja se ne čuvaju u vratima frižidera: Stručnjak otkriva pravo mesto za njih
Jaja su nezabilazna namirnica u svakom domaćinstvu i sastavni deo su mnogih jela, ali treba misliti i o njihovoj ispravnosti, te je važno kako ih odlažemo. Ukoliko ih posle kupovine stavimo u vrata frižidera, stručnjak će odmah reći da grešimo, jer stalno zatvaranje i otvaranje frižidera zapravo stvara idelano okruženje za bakterije, a samim tim i brže se kvare.
ŽUMANCE NE ZELENI: Tajna savršeno kuvanih jaja
Ako se odlučite za kuvanje u šerpi, prvo pustite vodu da proključa, a zatim poklopite šerpu i kuvajte jaja na pari oko 12 minuta.
Možda vas zanima:
Jaja se ne čuvaju u vratima frižidera: Stručnjak otkriva pravo mesto za njih
Jaja su nezabilazna namirnica u svakom domaćinstvu i sastavni deo su mnogih jela, ali treba misliti i o njihovoj ispravnosti, te je važno kako ih odlažemo. Ukoliko ih posle kupovine stavimo u vrata frižidera, stručnjak će odmah reći da grešimo, jer stalno zatvaranje i otvaranje frižidera zapravo stvara idelano okruženje za bakterije, a samim tim i brže se kvare.
ŽUMANCE NE ZELENI: Tajna savršeno kuvanih jaja
Ako se odlučite za kuvanje u šerpi, prvo pustite vodu da proključa, a zatim poklopite šerpu i kuvajte jaja na pari oko 12 minuta.
Sa ovim trikovima ćete lako utvrditi svežinu jaja!
Sve žene u bivšoj Jugi su nekada pravile ovaj sjajni kolač – a danas ga znaju sami oni najstariji (recept)
Ovaj sjajni kolač je bio omiljena poslastica mnogih u bivšoj Jugi.
Doručak za celu porodicu: Proja sa sirom i jogurtom koju ćete smazati za tili čas, svaki zalogaj je uživanje
Ova proja je savršena za brzi doručak.
Ova najukusnija pita najbrže nestaje sa stola: Domaćice recept zapisuju u sveske zbog jednog sastojka
Nije potrebno mnogo truda, a rezultat je večera koja puni stomak i greje dušu
OVO ZNAJU SAMO ISKUSNI PEKARI Samo jedna čaša ovog preliva i pita će vam garant biti bolja nego iz bilo koje pekare
Nema boljeg preliva – pita uvek ispada bez greške sa njim.
Recept za savršenu carsku pitu: Mekana, izdašna i toliko dobra da se danima priča o njoj
Upravo takav recept vam i donosimo
Komentari(0)