Spremanje paprika po receptu baka s juga Srbije: Zimnica koja može da zameni kompletan obrok
Bliži se vreme zimnice, ako ste ljubitelji paprika, ovo je najbolji izbor
Kako se sezona spremanja zimnice polako približava, možda je pravo vreme da počnete da razmišljate šta ćete da spremate. Još uvek imate dovoljno vremena da dodate barem jedan poseban specijalitet u svoju kolekciju.
Kada je u pitanju zimnica, mnogi se drže zlatnog pravila: što više, to bolje. I s pravom! Ko može da odoli bogatim ukusima domaćeg ajvara ili turšije? Ove klasične poslastice su nezaobilazni deo svake trpeze, ali ponekad, čak i u kuhinji, vredi izaći izvan okvira i isprobati nešto novo i drugačije.
Naša današnja preporuka za zimnicu dolazi u pravom jesenjem duhu – paprike u senfu. Ovaj recept je savršen za one koji vole da eksperimentišu sa ukusima i koji žele da svoju zimnicu obogate jednim neobičnim, ali izuzetno ukusnim specijalitetom.
Možda vas zanima:
3 vrhunska recepta za džem bez šećera: Od domaćeg voća, sve prirodno i savršeno slatko
Probajte 3 vrhunska recepta za džemove od šljiva, jabuka i krušaka, i to bez šećera!
OVAKVU CVEKLU SRBI JOŠ NISU JELI: Starinski recept koji će se svima svideti, tajna je u jednom zaboravljenom začinu
Zimnica od cvekle je odličan prilog uz jela, vrlo je začinjena, a začine možete da prilagođavate i birate po ukusu
Možda vas zanima:
3 vrhunska recepta za džem bez šećera: Od domaćeg voća, sve prirodno i savršeno slatko
Probajte 3 vrhunska recepta za džemove od šljiva, jabuka i krušaka, i to bez šećera!
OVAKVU CVEKLU SRBI JOŠ NISU JELI: Starinski recept koji će se svima svideti, tajna je u jednom zaboravljenom začinu
Zimnica od cvekle je odličan prilog uz jela, vrlo je začinjena, a začine možete da prilagođavate i birate po ukusu
Možda vas zanima:
3 vrhunska recepta za džem bez šećera: Od domaćeg voća, sve prirodno i savršeno slatko
Probajte 3 vrhunska recepta za džemove od šljiva, jabuka i krušaka, i to bez šećera!
OVAKVU CVEKLU SRBI JOŠ NISU JELI: Starinski recept koji će se svima svideti, tajna je u jednom zaboravljenom začinu
Zimnica od cvekle je odličan prilog uz jela, vrlo je začinjena, a začine možete da prilagođavate i birate po ukusu
Možda vas zanima:
3 vrhunska recepta za džem bez šećera: Od domaćeg voća, sve prirodno i savršeno slatko
Probajte 3 vrhunska recepta za džemove od šljiva, jabuka i krušaka, i to bez šećera!
OVAKVU CVEKLU SRBI JOŠ NISU JELI: Starinski recept koji će se svima svideti, tajna je u jednom zaboravljenom začinu
Zimnica od cvekle je odličan prilog uz jela, vrlo je začinjena, a začine možete da prilagođavate i birate po ukusu
Možda vas zanima:
3 vrhunska recepta za džem bez šećera: Od domaćeg voća, sve prirodno i savršeno slatko
Probajte 3 vrhunska recepta za džemove od šljiva, jabuka i krušaka, i to bez šećera!
OVAKVU CVEKLU SRBI JOŠ NISU JELI: Starinski recept koji će se svima svideti, tajna je u jednom zaboravljenom začinu
Zimnica od cvekle je odličan prilog uz jela, vrlo je začinjena, a začine možete da prilagođavate i birate po ukusu
Sastojci:
Možda vas zanima:
3 vrhunska recepta za džem bez šećera: Od domaćeg voća, sve prirodno i savršeno slatko
Probajte 3 vrhunska recepta za džemove od šljiva, jabuka i krušaka, i to bez šećera!
OVAKVU CVEKLU SRBI JOŠ NISU JELI: Starinski recept koji će se svima svideti, tajna je u jednom zaboravljenom začinu
Zimnica od cvekle je odličan prilog uz jela, vrlo je začinjena, a začine možete da prilagođavate i birate po ukusu
Možda vas zanima:
3 vrhunska recepta za džem bez šećera: Od domaćeg voća, sve prirodno i savršeno slatko
Probajte 3 vrhunska recepta za džemove od šljiva, jabuka i krušaka, i to bez šećera!
OVAKVU CVEKLU SRBI JOŠ NISU JELI: Starinski recept koji će se svima svideti, tajna je u jednom zaboravljenom začinu
Zimnica od cvekle je odličan prilog uz jela, vrlo je začinjena, a začine možete da prilagođavate i birate po ukusu
30kom paprika
5 glavica crnog luka
5 glavica belog luka
2.5dl jabukovog sirćeta
2.5dl vode
3 kašika šećera
2 kašika soli
600g senfa
2dl ulja
Priprema:
Papriku iseckati, kao i crni i beli luk. U jednu posudu dodati vodu, sirće, šećer, so i ulje pa kada provri dodati povrće i sve kuvati oko pola sata. Procediti i izmešati sa senfom. Sipati u tegle i ostaiti za zimnicu.
Paprike su, naravno, već dobro poznat sastojak u pripremi zimnice. One su zahvalne, izdašne i vrlo isplative, zbog čega su nezaobilazne u pripremi raznih jela za zimske dane. Njihova svestranost omogućava pripremu na bezbroj načina, ali paprike u senfu donose potpuno novi nivo ukusa.
Ako ste ljubitelj pikantnijih i neobičnijih ukusa, ovaj recept će vas osvojiti na prvi zalogaj. Pogledajte sve detalje u priloženom videu i obavezno nam u komentarima napišite vaše utiske – da li ste isprobali ovaj recept i kako vam se dopao?
MELJANIK Staro šumadijsko jelo, prste da poližeš!
Ovo starinsko jelo se priprema od kuvanog, pa pasiranog pasulja, zaprženog i zapečenog u rerni i idealno je za one koji poste.
Čkalja je ovo jelo obožavao, a Srbe vraća u detinjstvo: Ovo je bio njegov recept, strogo se držao ovih pravila
Glumac je jednom prilikom otkrio svoj recept za ovo staro jelo
DOMAĐI ĐEVREK: Doručak po svačijem ukusu
Ako vam ponestane ideja šta spremiti za doručak
Polovina Srba je zaboravila na ove kiflice, a one su remek delo: Priprema je toliko prosta da je smešno
Recept za kokos kiflice je jednostavan, pa ih možete odmah napraviti.
Ovo su 3 najbolje i najomiljenije torte za slavu: Gosti ih najviše vole, a domaćice najčešće spremaju
Jedan od nezaobilaznih elemenata slavske trpeze, koja je prepuna raznovrsnih jela i specijaliteta, svakako je slavska torta.
Komentari(0)