STREPELI OD POPLAVA U ovom gradu se uređuje korito reke i staze za šetnju

16:00

Aktuelno 0

Gornji Milanovac - Reka Despotovica koja protiče kroz Gornji Milanovac u prošlosti je stanovnicima zadavala velike probleme, naročito usled priliva bujičnih voda sa Rudnika kada je neretko dolazilo do njenog izlivanja. Ružne slike poplava iz ovog dela Srbije konačno će postati prošlost jer je u planu potpuno uređenje rećnog korita, izgradnja dva brane na ulazu u Gornji Milanovac koje će maksimano smanjiti svaki rizik od poplava u budućnosti.

Despotovica
Foto: Rina

- Uređenje korita reke Despotovice je veoma značajan projekat za Gornji Milanovac. Smanjićemo svaki rizik od poplava, što je ključno, ali ono što je takođe jako važno jeste izgradnja pešačkih i biciklističkih staza. Na taj način reka Despotovica biće prava prirodna oaza za sve građane, mesto za ugodnu porodičnu šetnju pored reke ili vožnju bicikla. Sa ovim projektom sprečićemo opasnost od poplava, ali i dati potpuno novi izgled ovom delu Gornjeg Milanovca, rekao je za RINU ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Martinović.

Vredna finansijska sredstva obezbediće upravo ovo resorno ministarstvo, dok je lokalna samouprava uradila sve da se steknu uslovi za realizaciju ovog veoma važnog projekta.

- Mi smo uradili kompletnu projektnu dokumentaciju i obezbedii sve potrebne građevinske dozvole. Sada kada će iz državnog budžeta biti obezbeđena i finansijska sredstva, nema prepreke da se, nadam se, već tokom ove godine krene sa radovima. Ne treba posebno isticati koliko je važno uređenje korita reke Despotovice, jer štete koje bi mogle biti prouzrokovane potencijalnim poplavama bile bi zaista ogromne. Na ovaj način će sve to biti predupređeno, a mi kao i obično radimo u službi naših građana i stvaramo uslove za njihov što bolji život u Gornjem Milanovcu, rekao je predsednik opštine Dejan Kovačević.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Izvor: Rina

dragačevo

Sijaće Dragačevo kao Las Vegas: Postavljaju se savremene trafo-stanice u Lučanima koje će osvetliti tunele na auto-putu ali i čitav kraj, poslednje čudo tehnike biće ugrađeno

Aktuelno

14:00

26 jul, 2024

Visoke temperature koje danima unazad pokoravaju Srbiju nisu omele vredne neimare koji rade na izgradnji deonice auto-puta Miloš Veliki od Pakovraća do Požege da svoje poslove privode kraju. Trenutno je u toku elektrifikacija, a nove trafostanice vredne više od 700 miliona dinara osvetliće tunele kroz planinu Jelicu, Munjino brdo i Laz, ali i pola Dragačeva.

Komentari(0)

Loading