Recept za FRANCUSKI crni hleb: Zdrav i preukusan, a jednostavan za pripremu

11:00

Aktuelno 0

Isprobajte recept za francuski hleb pripremljen na bakin način

trpeza
Shutterstock

Ovo nije originalni francusli hleb, ali je isto tako sladak i dobar, a pre svega je jako zdrav. Pogledajte recept koji nam stiže iz bakine kuhinje.

Francuski hleb - sastojci:

  • 1 kg brašna T.1100
  • 30 gr svežeg kvasca
  • 1 kašičica čećera
  • 550 ml mlake vode
  • soli
  • 1 kašičica ravna soli
  • 3 kašike maslinovog ulja

Francuski hleb - priprema:

U malo tople vode izmrviti kvasac, dodati šećer i promešati. Ostaviti da zapeni. Sipati u vanglu brašno, vodu i kvasac. Izmešati, dodati ulje i so i dobro rukama obraditi. 

Ostavitri da odmara 30 minuta. Istresti na sto, malo razmesiti pa izdvojiti po 300 gr loptice i rukom oblikovati. Pokriti da odmore 6 minuta. 

Razvijati svaku lopticu nadugačko veličine pleha rerne. Pleh obložiti pek papirom. Uvijati testo u tanke rolnice i ređati u pleh, savijati papir da se rolmice ne dodiruju. 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading