Isprobajte recept za francuski hleb pripremljen na bakin način

Ovo nije originalni francusli hleb, ali je isto tako sladak i dobar, a pre svega je jako zdrav. Pogledajte recept koji nam stiže iz bakine kuhinje.
Francuski hleb - sastojci:
- 1 kg brašna T.1100
- 30 gr svežeg kvasca
- 1 kašičica čećera
- 550 ml mlake vode
- soli
- 1 kašičica ravna soli
- 3 kašike maslinovog ulja
Francuski hleb - priprema:
U malo tople vode izmrviti kvasac, dodati šećer i promešati. Ostaviti da zapeni. Sipati u vanglu brašno, vodu i kvasac. Izmešati, dodati ulje i so i dobro rukama obraditi.
Ostavitri da odmara 30 minuta. Istresti na sto, malo razmesiti pa izdvojiti po 300 gr loptice i rukom oblikovati. Pokriti da odmore 6 minuta.
Razvijati svaku lopticu nadugačko veličine pleha rerne. Pleh obložiti pek papirom. Uvijati testo u tanke rolnice i ređati u pleh, savijati papir da se rolmice ne dodiruju.

9 biljaka koje se sade sa lukom: Sprečavaju trulež, bolesti, a biljku hrane tako da će bujati sama od sebe
Vreme je za sejanje luka, a da biste imali pravi prinos treba da, pored njega posejete i ove biljke

DANAS SLAVIMO SVETOG MELETIJA: Ako ste pravdoljubivi ovo je vaš dan, a evo kako da se molite
Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave praznik posvećen Svetom Meletiju, velikom tumaču Svetog pisma i zaštitniku prave vere.

Danas je Sveti Vlasije: Veruje se da štiti stoku i donosi zdravlje, jednu stvar danas nikako ne smete raditi
Danas vernici obeležavaju Svetog Vlasija, zaštitnika domaćih životinja i ljudi od bolesti grla. Prema narodnim verovanjima, na ovaj dan ne treba terati stoku na ispašu, a voda osvećena na praznik smatra se lekovitom. Iako nije crveno slovo, mnogi izbegavaju teške poslove kako bi godina bila plodna i stoka zdrava.

BAŠTA U FEBRUARU: Kraj ovog meseca je IDEALNO VREME ZA SADNJU POVRĆA, baštovani otkrili sve do DETALJA
Tradicija je da na početku godine pravimo velike planove, a kraj januara i februar su takođe meseci velikih odluka u bašti.

Posadite borovnice na terasi na ovaj način: Od maja do avgusta berite sočne, domaće proizvode koji su čisto zdravlje
Borovnice posađene na terasi osim što su dekorativne, one su i izuzetno sočne i lepo uspevaju
Komentari(0)