LITAR SVEŽEG MLEKA ZA 150 DINARA Postavljen prvi mlekomat u Kragujevcu

Lepote Srbije

16:00

Aktuelno 1

Ispred pijace u naselju Aerodrom u Kragujevcu postavljen je prvi mlekomat, na kome će građani moći da kupe sveže nekuvano mleko.

LITAR SVEŽEG MLEKA ZA 150 DINARA Postavljen prvi mlekomat u Kragujevcu
JKP Šumadija

 

Cena mleka po kilogramu iznosi 150 dinara, a za kupovinu Kragujevčani mogu da koriste sopstvenu ili plastičnu ambalažu koja je postavljena pored mlekomata.

Prvi mlekomat u Šumadiji postavljen je u saradnji sa farmom Golubović iz Sipića, sa koje poručuju da, za razliku od prerađenih proizvoda, mleka poznatih brendova, mleko sa njihove farme je potpuno netaknuto.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

– U njemu nema nikakvih dodataka koji se koriste u industriji prerade mleka. Ono je prve klase, sa 4,1 odsto mlečne masti, nije pasterizovano i nije konzervirano. Pomuženo je po najvišim standardima, ohlađeno i ponuđeno potrošačima, kaže Jovan Golubović, vlasnik farme iz Sipića.

Mleko je, prema njegovim rečima, potrebno samo prokuvati pre upotrebe, a za kvalitet proizvoda garantuje Veterinarsko specijalistički institut iz Kraljeva, koji će vršiti redovnu kontrolu kvaliteta mleka.

Rok trajanja ovako rashlađenog mleka je četiri dana, ali se kuvanjem trajnost dodatno produžuje.

Prodaja mleka na ovaj način je, kažu u JKP ŠUmadija, koja gazduje pijacama u Kragujevcu, praćenje trenutnih trendova u Evropi, a omogućuje kupovinu namernica direktno sa farme.

– U cilju stvaranja boljih uslova za trgovinu, ali i veće bezbednosti proizvoda koji se mogu naći na našim pijacama, JKP Šumadija zanovilo je opremu u mlečnom paviljonu aerodromske pijace. Kupljene su četiri nove vitrine sa drugačijim načinom hlađenja koji sprečava isušivanje proizvoda. Njihova vrednost je 582.400 dinara, istakao je Nebojša Vidović, rukovodilac Sektora pijaca u JKP Šumadija.

On je dodao da ovo preduzeće u saradnji sa Institutom za javno zdravlje i nadležnim upravama grada Kragujevca sprovodi mesečnu kontrolu proizvoda koji se prodaju na kragujevačkim pijacama.

Pored redovnih kontrola sezonskog voća i povrća, pred nastupajuće praznike, Institut za javno zdravlje će izvršiti uzorkovanje i mikrobiološku analizu namirnica animalnog porekla, jaja, mlečnih i suhomesnatih proizvoda na pijacama Aerodrom i Erdoglija.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

 

Komentari(1)

Loading
Brane

10.04.2023 10:13

Cena sitnica.....