Šokiraćete se kako peteljke jagoda utiču na zdravlje! Izuzetno su lekovite, evo i za šta
Peteljke jagoda se mogu koristiti na različite kreativne načine.

Malo ko zna da su peteljke jagoda izuzetno lekovite.
Dr Karan Rajan objasnio je da gornji deo jagode, tj. njen lisnati deo, ima istu nutritivnu vrednost kao i sam plod.
„Lišće je bogato polifenolima, koji su antioksidansi, a sadrži skoro istu količinu vitamina C kao i bobica“, istakao je doktor.
Možda vas zanima:

Jagode su najprljavije voće i mogu biti jako opasne: Postoji samo jedan način da ih dobro očistite
Pranje jagoda nije samo pitanje higijene, već važan korak ka zdravijem životu, posebno u vreme kada bezbednost hrane nije zagarantovana. Temeljno pranje uklanja štetne materije, produžava svežinu i smanjuje rizik od bakterijske kontaminacije – sve uz vrlo malo truda.

Na pijaci sveže, a čim ih donesete kući počnu da trule: Evo kako se čuvaju jagode, ovu grešku svi prave
Vlažno voće mnogo brže truli i postaje buđavo.
Možda vas zanima:

Jagode su najprljavije voće i mogu biti jako opasne: Postoji samo jedan način da ih dobro očistite
Pranje jagoda nije samo pitanje higijene, već važan korak ka zdravijem životu, posebno u vreme kada bezbednost hrane nije zagarantovana. Temeljno pranje uklanja štetne materije, produžava svežinu i smanjuje rizik od bakterijske kontaminacije – sve uz vrlo malo truda.

Na pijaci sveže, a čim ih donesete kući počnu da trule: Evo kako se čuvaju jagode, ovu grešku svi prave
Vlažno voće mnogo brže truli i postaje buđavo.
Možda vas zanima:

Jagode su najprljavije voće i mogu biti jako opasne: Postoji samo jedan način da ih dobro očistite
Pranje jagoda nije samo pitanje higijene, već važan korak ka zdravijem životu, posebno u vreme kada bezbednost hrane nije zagarantovana. Temeljno pranje uklanja štetne materije, produžava svežinu i smanjuje rizik od bakterijske kontaminacije – sve uz vrlo malo truda.

Na pijaci sveže, a čim ih donesete kući počnu da trule: Evo kako se čuvaju jagode, ovu grešku svi prave
Vlažno voće mnogo brže truli i postaje buđavo.
Osim toga, gornji deo jagode sadrži i druge korisne hranljive materije poput magnezijuma, kao i dodatnu dozu vlakana.
Peteljke jagoda se mogu koristiti na različite kreativne načine. Bloger o hrani, poznat kao The Purposeful Pantry, predlaže niz recepata koji koriste gornje delove jagoda, uključujući sirupe, čajeve, pa čak i salse.
Dakle, sledeći put kada budete pripremali jagode, razmislite dva puta pre nego što bacite peteljke – mogli biste propustiti ukusan i hranljiv dodatak svom obroku.
(Krstarica)

DANAS SU LETNJI SVETI VRAČI: Pećka patrijaršija čuva fresku ovih svetitelja, a ovo su običaji
Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas obeležavaju praznik Kozmu i Damjana - svete Vrače.

Kako da vam biljke ne uvenu dok ste na odmoru? Najefikasniji trikovi za zalivanje
Saznajte kako da zalivate biljke dok ste na odmoru bez muke! Najbolji trikovi i saveti za očuvanje biljaka svežim bez angažovanja komšija ili porodice

Pre ponoći ovu BILJKU obavezno morate da unesete u kuću! Sutra je PETROVDAN, strašan običaj se ne krši, inače...
Petrovdan je praznik za koji se vezuju razni radosni običaji, a jedan od najlepši je darivanje dece jabukama

OVO SU NAJBOLJA MESTA ZA PECANJE U SRBIJI: Važno je strpljenje, ali i pravi trenutak! (VIDEO)
Potrebna je samo dobra ribolovačka oprema, a mesta za pecanje u Srbiji ima dosta

Najlepša biljka na svetu može da opstane u Srbiji: Obožava sunce, nije previše zahtevna, a gaji se u visećim saksijama
Često se gaji u visećim saksijama ili korpama
Komentari(0)