Šokiraćete se kako peteljke jagoda utiču na zdravlje! Izuzetno su lekovite, evo i za šta

Teodora Tojagić

17:00

Aktuelno 0

Peteljke jagoda se mogu koristiti na različite kreativne načine.

jagode
Shutterstock

Malo ko zna da su peteljke jagoda izuzetno lekovite.

Dr Karan Rajan objasnio je da gornji deo jagode, tj. njen lisnati deo, ima istu nutritivnu vrednost kao i sam plod.

„Lišće je bogato polifenolima, koji su antioksidansi, a sadrži skoro istu količinu vitamina C kao i bobica“, istakao je doktor.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Osim toga, gornji deo jagode sadrži i druge korisne hranljive materije poput magnezijuma, kao i dodatnu dozu vlakana.

Peteljke jagoda se mogu koristiti na različite kreativne načine. Bloger o hrani, poznat kao The Purposeful Pantry, predlaže niz recepata koji koriste gornje delove jagoda, uključujući sirupe, čajeve, pa čak i salse.

Dakle, sledeći put kada budete pripremali jagode, razmislite dva puta pre nego što bacite peteljke – mogli biste propustiti ukusan i hranljiv dodatak svom obroku.

(Krstarica)

mlekara

Dnevno se preradi do 3.000 litara najkvalitetnijeg mleka: Ovo je najmodernija mlekara na Zlatiboru, ali i u zapadnoj Srbiji - većina proizvoda organskog porekla

Aktuelno

12:00

13 jun, 2025

U srcu Zlatibora, nalazi se jedna od najmodernijih mlekara koja mesečno preradi 90.000 litara mleka, od čega je čak jedna trećina organskog porekla. U mlekari se svakodnevno proizvode tradicionalni zlatiborski specijaliteti, sir i kajmak koristeći isključivo mleko od registrovanih poljoprivrednih gazdinstava sa teritorije Čajetine.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading