Šokiraćete se kako peteljke jagoda utiču na zdravlje! Izuzetno su lekovite, evo i za šta
Peteljke jagoda se mogu koristiti na različite kreativne načine.

Malo ko zna da su peteljke jagoda izuzetno lekovite.
Dr Karan Rajan objasnio je da gornji deo jagode, tj. njen lisnati deo, ima istu nutritivnu vrednost kao i sam plod.
„Lišće je bogato polifenolima, koji su antioksidansi, a sadrži skoro istu količinu vitamina C kao i bobica“, istakao je doktor.
Možda vas zanima:

Na pijaci sveže, a čim ih donesete kući počnu da trule: Evo kako se čuvaju jagode, ovu grešku svi prave
Vlažno voće mnogo brže truli i postaje buđavo.

NEVEROVATNA LEKOVITOST: Nikada ne bacajte peteljke od jagoda
Kada dođe sezona jagoda, one su nam svakodnevno na meniju.
Možda vas zanima:

Na pijaci sveže, a čim ih donesete kući počnu da trule: Evo kako se čuvaju jagode, ovu grešku svi prave
Vlažno voće mnogo brže truli i postaje buđavo.

NEVEROVATNA LEKOVITOST: Nikada ne bacajte peteljke od jagoda
Kada dođe sezona jagoda, one su nam svakodnevno na meniju.
Možda vas zanima:

Na pijaci sveže, a čim ih donesete kući počnu da trule: Evo kako se čuvaju jagode, ovu grešku svi prave
Vlažno voće mnogo brže truli i postaje buđavo.

NEVEROVATNA LEKOVITOST: Nikada ne bacajte peteljke od jagoda
Kada dođe sezona jagoda, one su nam svakodnevno na meniju.
Osim toga, gornji deo jagode sadrži i druge korisne hranljive materije poput magnezijuma, kao i dodatnu dozu vlakana.
Peteljke jagoda se mogu koristiti na različite kreativne načine. Bloger o hrani, poznat kao The Purposeful Pantry, predlaže niz recepata koji koriste gornje delove jagoda, uključujući sirupe, čajeve, pa čak i salse.
Dakle, sledeći put kada budete pripremali jagode, razmislite dva puta pre nego što bacite peteljke – mogli biste propustiti ukusan i hranljiv dodatak svom obroku.
(Krstarica)

Čuva kuću, ali i zdravlje: Ova biljka leči miome i ciste i odlična je za jačanje organizma
Čuvarkuća se primenjuje u obliku soka, obloga ili u kombinaciji s medom

Dnevno se preradi do 3.000 litara najkvalitetnijeg mleka: Ovo je najmodernija mlekara na Zlatiboru, ali i u zapadnoj Srbiji - većina proizvoda organskog porekla
U srcu Zlatibora, nalazi se jedna od najmodernijih mlekara koja mesečno preradi 90.000 litara mleka, od čega je čak jedna trećina organskog porekla. U mlekari se svakodnevno proizvode tradicionalni zlatiborski specijaliteti, sir i kajmak koristeći isključivo mleko od registrovanih poljoprivrednih gazdinstava sa teritorije Čajetine.

Ne ostavljajte upaljače i punjače u kolima na vrućini: Sve češći požari u automobilima, ovo su saveti komandanta vatrogasno-spasilačkog bataljona
Tokom letnje sezone neretko dolazi do samozapaljivanja automobila u pokretu, a uzrok tome najčešće su neispravne elektroinstalacije, neispravan dotok goriva, a takođe uzrok može biti i saobraćajna nezgoda prilikom koga može doći do paljenja goriva.

Nema više divljanja u saobraćaju po Novom Pazaru, grad će biti pod video nadzorom: Postavlja se deset fiksnih i jedna mobilna kamera - zaboravite brzu vožnju
Na teritoriji Novog Pazara biće postavljeno deset fiksnih i jedna mobilna kamera za detekciju prekoračenja brzine. Ova inicijativa rezultat je analize rizika i identifikacije kritičnih tačaka na državnim putevima koji prolaze kroz naseljena mesta kao što su Mur, Selakovac, Bajevica i Lukare.

Prelepo cveće za jun i jul koje voli sunce! Cvetaće i kad ga malo zanemarite, terasa će uvek biti raskošna i jarka!
Leto je sezona kada cveće može zasijati u punom sjaju, ali samo ako odaberete vrste koje dobro podnose visoke temperature i direktno sunce
Komentari(0)