BRAČNI PROBLEMI POČINJU SVE RANIJE Nekada je sedma GODINA bila KRIZNA, a sada je OVA

Lepote Srbije

21:00

Zanimljivosti 0

Sedma godina je uglavnom bio period kada nastupa nevera, bračna kriza a u zavisnosti od okolnosti i razvod braka. Posao, deca i svakodnevni životni problemi ispreče se između partnera i stvaraju sve dublje razlike među njima.

svađa
Shuterstock

Britanska stranica za upoznavanje, illicitencounters.com, na osnovu više od dve hiljade ispitanika došla je do zaključka da problemi u braku dolaze na videlo čak dva puta ranije nego što je to bio slučaj u prošlosti. Kao jedan od glavnih razloga navodi se emancipacija žena, kao i ravnopravnost polova. Nema više ženskih obaveza, žene sada očekuju da i muškarci učestvuju i u vaspitanju dece i u kućnim poslovima.

Dok je ranije prevara bila rezervisana uglavnom za muški pol, danas u istoj meri varaju i muškarci i žene, s tim što do prevare kod mnogih dolazi već posle dve godine veze.

Čak 33 posto ispitanika je priznalo da je treća godina najkritičniji period u vezi, umesto nekadašnje sedme.

Od svih ispitanika koji su priznali da su nakon treće godine prevarili partnera, čak je polovina kao glavnog krivca navela partnera, odnosno nedostatak intimnosti. Četvrtina njih smatra da se njihov odnos promenio dolaskom dece, a nešto manje ih je priznalo je da su odnosi zahladneli zbog finansijske situacije.

Kako u svemu pratimo svetske trendove, verujemo da se ovaj podatak odnosi i na Srbiju. Inače u 2022. godini u Republici Srbiji broj zaključenih brakova na 1 000 stanovnika iznosio je 4,9. Prosečna starost pri zaključenju braka za mladoženje iznosi 34,1 godinu, a za neveste 31,1 godinu. U Republici Srbiji u 2022. godini razvedeno je 9 813 brakova, odnosno za 0,2% više u odnosu na prethodnu godinu. Broj razvedenih brakova na 1 000 stanovnika iznosi 1,5. Prosečna starost muža pri razvodu braka iznosi 45,1 godina, a za žene 41,5 godine.

Pročitajte još:

https://lepotesrbije.alo.rs/zanimljivosti/vesti/95510/vinetuov-otac-je-bio-sapcanin-evo-ko-je-bio-prvi-srpski-indijanac/vest

https://lepotesrbije.alo.rs/zanimljivosti/vesti/95348/voda-iz-cesme-bunarska-ili-flasirana-evo-sta-su-rekli-naucnici/vest

KAKO JE VUKAŠINOV NASLEDNIK POSTAO HEROJ EPIKE: Marko Kraljević - sin glavnog negativca najveći srpski junak

KAKO JE VUKAŠINOV NASLEDNIK POSTAO HEROJ EPIKE: Marko Kraljević - sin glavnog negativca najveći srpski junak

Zanimljivosti

20:00

24 oktobar, 2024

Kralj Vukašin u srpskoj tradiciji jedan je od glavnih negativaca - mučki ubija vojvodu Momčila da bi mu preoteo ženu, pa se ženi njegovom sestrom, laže kuma cara Dušana na samrti, otima carstvo kumčetu Urošu, proklinje rođenog sina... Uprkos tome, upravo taj njegov sin - kralj Marko ili Marko Kraljević - u toj istoj tradiciji najveći je simbol junaštva.

NADREALNO PREKRAJANJE ISTORIJE Albanci prisvojili Nemanjiće i srpskog junaka Miloša Obilića: Murata je ubio kosovski Albanac!

NADREALNO PREKRAJANJE ISTORIJE Albanci prisvojili Nemanjiće i srpskog junaka Miloša Obilića: Murata je ubio kosovski Albanac!

Zanimljivosti

20:00

23 oktobar, 2024

Prištinska "Koha" objavila je u prevodu Skendera Ljatifija isečak iz knjige francuskog monaha Vensana Minjoa "Istorija Otomanske imperije" iz 1771. godine, u kome se navodi da je cara Murata na Kosovu polju, na Vidovdan 1389. godine, u stvari ubio ranjeni Albanac, "koji je sabrao sav svoj inat i nasmrt udario sultana Murata", kao i da su Rusi još u 18. veku saznali da je ubica Murata - kosovski Albanac!

venčanje

Izbacio majku sa svog venčanja kad je video s kim je došla

Zanimljivosti

12:00

23 oktobar, 2024

Venčanje je vreme kada se porodica i prijatelji okupljaju i slave odluku dvoje ljudi da ostanu posvećeni tome da ostatak života provedu zajedno. Uglavnom, mlada i mladoženja žele da njihovi najbliži i najdraži budu tu za ovu priliku - posebno roditelji, braća i sestre.

Komentari(0)

Loading