VINETUOV OTAC JE BIO ŠAPČANIN Evo ko je bio prvi srpski indijanac

Lepote Srbije

21:00

Zanimljivosti 0

Svi stariji pamte čuveni film “Vinetu” , a malo ko zna da je ulogu Vinetuovog oca glumio naš čovek, Šapčanin Milivoje Popović Mavid.

Prvi srpski indijanac
Printscreen/Youtube

Orlando de Kordoba je bilo umetničko ime poznatog glumca Milivoja Mavida Popovića. Ovaj naočiti glumac i prvi suprug Mire Stupice vladao je deset godina u delima Karla Maja i stekao je zavidnu popularnost u Americi.

Milivoje Popović je rođen 12 septembra 1909. godine u Šapcu, a umro je 1994. godine u Beogradu.

Milivoje je najpre studirao na Pravnom fakultetu u Beogradu, a onda je počeo da se bavi glumom. Za vreme okupacije bio je popularan glumac i na glasu kao veliki ljubavnik.

Nakon Drugog svetskog rata bio je glumac i profesor dikcije. Igrao je u nekoliko zapaženih filmskih ostvarenja — Opštinsko dete, Ešalon doktora M., Leto je krivo za sve i Doručak sa đavolom.

Napisao je knjige — Lepota kazane reči i Umetnost vođenja ljubavi.

Milivoje Mavid Popović iliti Orlando de Kordoba je bio veliki ljubavnik. Govorilo se da su mnoge žene koje su dolazile u kontakt sa njim bile opčinjene. Uz sebe je imao i zelenu sveščicu koja je predstavljala knjigu utisaka svih ovih lepotica. Knjiga Umetnost vođenja ljubavi koju je on napisao otkriva tajnu njegovog uspeha kod žena.

Sa Mirom Stupicom je imao kćerku Minu. Zatim je imao još jedan brak sa Draganom Vlahović, sa kojom je takođe imao kćerku.

Pročitajte još:

https://lepotesrbije.alo.rs/zanimljivosti/vesti/95303/najpopularnije-u-svetu-i-srbiji-ovo-ime-roditelji-najcesce-daju-devojcicama-nosi-jaku-simboliku/vest

Dušan sakuplja stare radio aparate

MNOGE ĆE VRATITI U DETINJSTVO Dušan iz Zlakuse ima neobičan hobi, od svog oca je nasledio ljubav za sakupljanje nesvakidašnjih stvari

Zanimljivosti

20:00

18 septembar, 2024

Mnogi kolekcionari u Srbiji sakupljaju sasvim obične stvari poput kamenčića, poštanskih marki ili starih novčića, ali Dušan Drndarević iz užičkog sela Zlakusa, od svog oca nasledio je ljubav za sakupljanje nesvakidašnjih stvari - starih radio aparata i gramofona koji završe na buvljim pijacama ili u prašnjavim podrumima.

Komentari(0)

Loading