Na ove načine ćete najbrže oljuštiti pečene paprike za ajvar

Lepote Srbije

19:00

Zanimljivosti 0

Trikovi za ljuštenje paprika mogli bi da vam olakšaju posao oko pripreme ajvara.

paprike
Shutterstock

Ako i vi kod kuće spremate ajvar, nije loše da znate određene trikove za najlakši način ljuštenja paprike pre nego što se odlučite za sledeći korak.

Jedan od najjednostavnijih načina za skidanje takozvane kožice sa pečenih paprika je trik sa plastičnom kesom.

Naime, kada su paprike pečene, odmah ih prebacite u plastičnu kesu i zatvorite. Ostavite ih u vrećici oko 10 do 15 minuta. Kad paprike potpare, možete bez problema da ih oljuštite.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Drugi način da se sa paprika oljušti kožica zahteva malo više vremena, a to je da se nakon pečenja na nekoliko sati stavi u zamrzivač.

Nakon što ih izvadite iz zamrzivača, potrebno je da ih stavite u plastičnu kesu koju ćete odmah staviti pod mlaz vrele vode. Paprike držite pod mlazom vodom ne više od 10 sekundi i možete odmah početi da ih ljuštite.

Ako ne želite da koristite plastične kese, paprike možete oljuštiti i tako što ćete ih pokriti krpom ili u šerpi sa poklopcem odmah nakon pečenja i biće spremne za ljuštenje nakon 15 minuta. Ovde treba da budete svesni da će zagoreni deo paprike ostaviti tragove na vašoj krpi, prenosi klix.ba.

 

 

 

Rosa Satarić

ŽRTVA NEMILOSRDNOG NASILNIKA Rosa je stradala braneći čast, ako ste prošli Siminom ulicom, videli ste spomen obeležje, ovo je priča o njoj

Zanimljivosti

21:00

26 april, 2024

Mirosanda Satarić, 1968. godine, na uglu ulica Simine i Višnjićeve u Beogradu, ubijena je od strane policajca Milorada Golubovića. Tragično je stradala dok je šetala za ruku svoju šestogodišnju ćerku. Razlog za ovu tragediju bio je što je Mirosanda rekla “ne” navalentnom nasilniku. Policajac Milorad Golubović je presudio Mirosandi revolverom.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading