Na ove načine ćete najbrže oljuštiti pečene paprike za ajvar
Trikovi za ljuštenje paprika mogli bi da vam olakšaju posao oko pripreme ajvara.
Ako i vi kod kuće spremate ajvar, nije loše da znate određene trikove za najlakši način ljuštenja paprike pre nego što se odlučite za sledeći korak.
Jedan od najjednostavnijih načina za skidanje takozvane kožice sa pečenih paprika je trik sa plastičnom kesom.
Naime, kada su paprike pečene, odmah ih prebacite u plastičnu kesu i zatvorite. Ostavite ih u vrećici oko 10 do 15 minuta. Kad paprike potpare, možete bez problema da ih oljuštite.
Možda vas zanima:
Kako da skratite vreme kuvanja ajvara? Trik domaćice iz Leskovca štedi vreme, pojačava ukus i daje šmek koji budi čula
Priprema ajvara je zahtevan proces, naročito ako ga pravite od pečene paprike, ali ima trikova koji će vam olakšati ovaj posao
Ne treba vam smederevac, nema dima, ni dosadnog ljuštenja: Recept za najlepši ajvar iz rerne od barene paprike
Sada više nema izgovora, jer ovaj ajvar može da napravi svaka žena
Možda vas zanima:
Kako da skratite vreme kuvanja ajvara? Trik domaćice iz Leskovca štedi vreme, pojačava ukus i daje šmek koji budi čula
Priprema ajvara je zahtevan proces, naročito ako ga pravite od pečene paprike, ali ima trikova koji će vam olakšati ovaj posao
Ne treba vam smederevac, nema dima, ni dosadnog ljuštenja: Recept za najlepši ajvar iz rerne od barene paprike
Sada više nema izgovora, jer ovaj ajvar može da napravi svaka žena
Možda vas zanima:
Kako da skratite vreme kuvanja ajvara? Trik domaćice iz Leskovca štedi vreme, pojačava ukus i daje šmek koji budi čula
Priprema ajvara je zahtevan proces, naročito ako ga pravite od pečene paprike, ali ima trikova koji će vam olakšati ovaj posao
Ne treba vam smederevac, nema dima, ni dosadnog ljuštenja: Recept za najlepši ajvar iz rerne od barene paprike
Sada više nema izgovora, jer ovaj ajvar može da napravi svaka žena
Drugi način da se sa paprika oljušti kožica zahteva malo više vremena, a to je da se nakon pečenja na nekoliko sati stavi u zamrzivač.
Nakon što ih izvadite iz zamrzivača, potrebno je da ih stavite u plastičnu kesu koju ćete odmah staviti pod mlaz vrele vode. Paprike držite pod mlazom vodom ne više od 10 sekundi i možete odmah početi da ih ljuštite.
Ako ne želite da koristite plastične kese, paprike možete oljuštiti i tako što ćete ih pokriti krpom ili u šerpi sa poklopcem odmah nakon pečenja i biće spremne za ljuštenje nakon 15 minuta. Ovde treba da budete svesni da će zagoreni deo paprike ostaviti tragove na vašoj krpi, prenosi klix.ba.
OVU SU NAJSLAVNIJE BITKE SRPSKE VOJSKE U ISTORIJI: Srbi su pokazali hrabrost, junaštvo i želju za pobedom!
Neke bitke su dobili, neke su gubili, a iz svake su se rađali mitovi i imena velikih Srba
ČUDO NA IMANJU KNEZA MILOŠA, MOLITVOM SKIDAJU LJUDE S RAKIJE! Ušli smo na imanje gde su Srbi prevarili svog vladara
Crkva u Grošnici nadomak Bajčetine krije mnoge tajne
TRAVAR MIRKO OTKRIVA ČIME SU SE NAŠI PRECI LEČILI: Samo Srbi 1 PIĆE koriste i kao LEK i kao SREDSTVO za ČIŠĆENJE!
Mirko tvrdi da za svaku boljku postoji i travka, otkriva kako su se naši stari lečili i bili zdravi kao dren
ZNATE LI KO JE BIO PRVI SRPSKI TAJNI AGENT? Knjaz Miloš ga oslovljavao sa "BRATE" i slao na ŠPIJUNSKE MISIJE!
Ovo je prvi srpski tajni agent: Knjaz Miloš oslovljavao ga je sa “brate”, a rekvizit u stilu Džejms Bonda i danas stoji izložen u Takovu
VREME JE ZA BOŽIĆNU ZVEZDU: Kako se neguje najpoznatija praznična biljka?
Poinsetija ili biljka koja je u narodu poznata kao "božićna zvezda" je višegodišnja biljka poreklom iz Meksika.
Komentari(0)