NE PROSIPAJTE PRVU VODU KAD KUVATE PASULJ: Isprobajte sjajan TRIK koji čini čuda za dom
Bez silnih veštačkih sredstava za pranje i čišćenje…tako su nekada žene održavale kuću i bila im je čista.
Istina, koristile su ono što je uvek bilo na dohvat ruke, a to je hrana. Na primer, u viktorijansko vreme, prljave tapete su se čistile hlebom, a podovi svežim mlekom.
I tako dolazimo do pasulja. Kada kuvate pasulj, prvu vodu bacite i nastavite sa kuvanjem.
E, pa, stari trik za koji su znale i naše bake kaže da to ne smete da uradite. Umesto da je prospete, procedite je (da biste uklonili eventualne ljuske pasulja) i pomešajte je sa vrelom vodom.
Možda vas zanima:
NAJUKUSNIJE TRADICIONALNO JELO NA KAŠIKU: Pasulj po receptu Steve Karapandže, najpopularnijeg kuvara bivše Jugoslavije
Legendarni kuvar, koji je decenijama domaćicama širom bivše Jugoslavije odavao svoje gastro tajne, dao je i recept za čorbast pasulj
Trikovi za brže kuvanje PASULJA: Ukus će ostati isti, a trebaće vam manje vremena da ga spremite
Poslušajte savete za brže kuvanje pasulja
Možda vas zanima:
NAJUKUSNIJE TRADICIONALNO JELO NA KAŠIKU: Pasulj po receptu Steve Karapandže, najpopularnijeg kuvara bivše Jugoslavije
Legendarni kuvar, koji je decenijama domaćicama širom bivše Jugoslavije odavao svoje gastro tajne, dao je i recept za čorbast pasulj
Trikovi za brže kuvanje PASULJA: Ukus će ostati isti, a trebaće vam manje vremena da ga spremite
Poslušajte savete za brže kuvanje pasulja
Možda vas zanima:
NAJUKUSNIJE TRADICIONALNO JELO NA KAŠIKU: Pasulj po receptu Steve Karapandže, najpopularnijeg kuvara bivše Jugoslavije
Legendarni kuvar, koji je decenijama domaćicama širom bivše Jugoslavije odavao svoje gastro tajne, dao je i recept za čorbast pasulj
Trikovi za brže kuvanje PASULJA: Ukus će ostati isti, a trebaće vam manje vremena da ga spremite
Poslušajte savete za brže kuvanje pasulja
Kažu da ova mešavina čini čuda za staklene površine, i da će vaši prozori i ogledala zablistati. Poprskajte ih mešavinom, pa istrljajte sunđerom i na kraju isperite.
Takođe, ova tečnost se može koristiti i za čišćenje posuđa – a za nešto jači “dezinfekcioni” efekat i kod upornijih fleka, možete u smesu dodati i malo alkoholnog sirćeta.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:
LEGENDA O SMRTI DESPOTA STEFANA Na rame mu je sletela ptičica...
Vladao je Srbijom u jednom od najtežih perioda u njenoj istoriji, neposredno nakon Kosovske bitke, i važio najboljeg viteza i vojskovođu, a njegova književna dela ga čine jednim od najvećih srpskih književnika u srednjem veku.
KORA KROMPIRA Bacamo je, a ima mnogo korisnih namena, kozmetičkih i drugih, pročitajte kojih, oduševiće vas!
Kora krompira ne predstavlja samo otpad koji nam ostaje nakon čišćenja. Budući da je bogata vlaknima i da sadrži vitamine B i C, gvožđe, kalcijum i kalijum, kao i druge hranljive materije, široki spektar primene kore od krompira je neizostavan.
KANTARION Zlatne boje i ZLATA VREDAN, mnoge su zdravstvene koristi ove biljke, evo koje
Kantarion (Hypericum perforatum) je široko rasprostranjena višegodišnja zeljasta biljka koja raste na suvim brežuljcima, sunčanim livadama, pustom i neobrađenom zemljištu, kao i na rubovima šuma. Najviše uspeva u predelima umerene i suptropske klime širom Evrope, Azije i Severne Amerike.
Samo zalijte vaše biljke ovakvom vodom i gledajte čudo: Bujaće kao nikada pre!
Zalivanje kućnih biljaka mineralnom vodom: Da li je to dobra ideja?
PRIVLAČI SREĆU I BLAGOSTANJE, A LEGENDA KAŽE DA JE NASTAO OD ISUSOVIH SUZA: Ovaj raskošni cvet treba da ima svaka kuća!
Vodi poreklo iz jugozapadne Azije, zovu ga još i kraljevski i bogorodičin cvet, a veruj se da privlači veliku sreću
Komentari(0)