OVIH 5 STVARI ODMAH IZBACITE IZ KUĆE: Svi ih čuvamo a prizivaju DUGOVE i SIROMAŠTVO

Lepote Srbije

15:00

Zanimljivosti 0

Koliko god su naše bake znale da milion puta ušiju stare gaće, pocepanu odeću, čarape, kad je u pitanju kuća, gomilanje starih stvari nije bila dobra stvar.

OVIH 5 STVARI ODMAH IZBACITE IZ KUĆE: Svi ih čuvamo a prizivaju DUGOVE i SIROMAŠTVO
Shutterstock

Kako bi očistile kuću od loše energije koristile su tamjan i lovorov list, a stare stvari su stavljale na tavan. U taj prostor se retko kad zalazilo sem po novogodišnje ukrase.

Atmosfera i energija našeg doma je izuzetno važna. Nije ni čudo što kažu da "kuće i zidovi pomažu" ili "moja kuća je moja tvrđava". O svom domu svakako moramo brinuti, puniti ga pozitivnom energijom, štititi, čistiti i brinuti o njemu.

Iako naše bake nisu čule za feng shui, prema feng šuiju svaka stvar emituje energiju. Zato je uređenje doma ključno za celokupan balans. Važno je, da prema ovom učenju, u domu držite stvari koje privlače blagostanje i sreću i da dopustite pozitivnoj energiji da cirkuliše. Ipak, u mnogim kućama je pregršt stvari koje blokiraju energiju.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Profimedia

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Nered i prljavština

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Ako je vaš dom pun prljavštine i zatrpan nepotrebnim stvarima, prema ovom verovanju privlači finansijske probleme. Nered može da stvori finansijske blokade i onemogućiti plaćanje dugova, jer je energija zarobljena. Prljav frižider po feng šuiju donosi dugove koje nećete moći da naplatite, a prljava rerna finansijske probleme.

Takođe ako želite dobru energiju ovih pet stvari treba da izbacite iz doma.

Kaktus

Kaktus je verovatno jedna od najpopularnijih biljaka za kućne uslove. Nije zahtevan, a može da lepo ukrasi dom. Međutim, feng šui pravila kažu da nijedna biljka sa trnjem ne sme biti u kući, a jedini izuzetak su ruže.

Suvo cveće

Ovde se misli i na uvelo cveće, ali i na aranžmane od suvog cveća. Vastu Šastra, hindu nauka o arhitekturi kaže da ni po koju cenu u kući ne smete imati suvo cveće.

Slomljeni sat

Feng šui kaže da ništa u kući ne sme da bude okrnjeno ili slomljeno, a nikako satovi jer polomljeni sat je znamenje loših događaja u budućnosti.

Prazne stolice za ljuljanje

Drevno verovanje kaže da je prazna stolica za ljuljanje otvoreni poziv zlim duhovima da se u nju smeste i smrse konce ukućanima.

Stari kalendar

Verovanje kaže da će posmatranje stare godine, datuma ili dana prizvati nesreću u vaš život.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading