"JA SAM OSTAO SRBIN I PREKO MORA" Citati Nikole Tesle, izumitelja 20. veka (VIDEO)

Lepote Srbije

16:00

Zanimljivosti 0

Pogledajte neke od citata jednog od najvećih naučnika u istoriji čovečanstva – Nikole Tesle, čoveka koji je izumeo 20. vek. U nastavku teksta pogledajte epizodu Velikih umova, posvećenu ovom srpskom velikanu.

"JA SAM OSTAO SRBIN I PREKO MORA" Citati Nikole Tesle, izumitelja 20. veka (VIDEO)
Shutterstock

Svi smo mi jedno. Ljudi su međusobno povezani nevidljivim silama.

Čovek je rođen da radi, trpi i da se bori. Ko tako ne čini, mora propasti.

Širenje civilizacije se može uporediti sa širenjem vatre. Prvo je to tiha iskra, a onda podrhtavajući plamen, a onda moćni požar koji postaje sve jači i brži.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Ne žalim što su drugi pokrali moje ideje, ali žalim što nemaju svoje.

Ja se ne bavim proricanjem, nisam gatara, ne proričem ljudima sudbinu i nisam izumitelj. Ja otkrivam. Ja sam otkrivač principa koji postoje.

Ja sam, kao što vidite i čujete, ostao Srbin i preko mora, gde se ispitivanjima bavim. To isto treba da budete i vi i da svojim znanjem i radom podižete slavu srpstva u svetu.

Ako budem imao sreće da ostvarim barem neke od svojih ideja, to će biti dobročinstvo za celo čovečanstvo. Ako se te moje nade ispune, najslađa misao biće mi ta da je to delo jednog Srbina.

Mir u svetu može doći samo kao prirodna posledica univerzalnog prosvetljenja.

Vaša mržnja pretvorena u električnu energiju mogla bi osvetljavati gradove i gradove.

Od svih „sila trenja”, ona koja najviše usporava ljudski napredak je neznanje, ono što Buda naziva „najveće zlo u svetu”.

Dar mentalne energije dolazi od Boga, vrhunskog bića, i ako mi koncentrišemo naše misli o toj istini, postajemo skladni sa ovom velikom moći. Moja majka me je naučila da treba svu istinu tražiti u Bibliji.

Da, istina je da ja uvek preduzmem više nego što mogu da ostvarim.

Izvor: edutelevision

Komentari(0)

Loading