Veruje se da je Tesla imao 3 navike koje jačaju psihu: Veoma su jednostavne, a evo kako utiču na mozak
Tokom života, Tesla je konstantno radio na projektima i često ih realizovao do kraja.
Tokom života, Tesla je konstantno radio na projektima i često ih realizovao do kraja.
Nikola Tesla, jedan od najvećih umova 20. veka, nije bio samo pronalazač, već i neverovatno precizan vizionar.
„Moj otac je bio moj prvi učitelj, moj uzor. Njegov glas i danas čujem kada razmišljam o moralu, disciplini i radu. Nije me učio nauci, ali me je učio kako da mislim.“
Nikola Tesla (1856-1943) je bio najveći svetski pronalazač, vizionar i jedan od najvećih naučnika svih vremena! Neki od njegovih izuma još uvek nisu shvaćeni, a na svojim velikim projektima je radio do kraja života, jednako energičan i fokusiran.
Nikola Tesla je bio genijalni pronalazač i naučnik koji je napravio revoluciju u svetu električne energije. Nazivali su ga sanjarom, rugali se njegovim idejama, ali vreme je sve postavilo na svoje mesto.
Doručak Nikole Tesle koji mu je davao snagu je vrlo jednostavan, a godinama ga nije menjao.
"U meni ima nešto što može biti i obmana, kao što češće biva kod mlađih oduševljenih ljudi; ali, ako budem sretan da ostvarim bar neke od svojih ideala, to će biti dobročinstvo za cijelo čovečanstvo. Ako se te moje nade ispune, najslađa misao biće mi ta, da je to djelo jednog Srbina."
PRE gotovo 168 godina, 10. jula, rođen je Nikola Tesla. Za više od veka i po, gotovo sve priče o njemu su ispričane. Ipak, jedan deo njegove biografije mnogi ne znaju.
PREKO 13.000 lajkova je dobio ovaj post vlasnika "Tesle".
Nikola Tesla bio je genije, obezbedio je sebi mesto u istoriji kao jedan od najkreativnijih izumitelja koji je svet ikad video, a sve je počelo od njegove majke, žena koja ga je rodila u sred oluje mu je bila večita inspiracija
O njegovoj posednjoj želji postoje i zapisi koji se čuvaju u Njujorškom arhivu
Nikoli Tesli su ispunjene dve želje, da ga sahrane uz muziku i to – Šubertovu kompoziciju "Ave Marija" i kao poslednju "Tamo daleko"
Mihajlo Pupin sa Nikolom Teslom nije pričao preko 30 godina, savest ga je zbog toga pekla ceo život.
Žene su ga obožavale i uzalud pokušavale da ga osvoje.
Da nije bilo njegovih izuma, verovatno ne bi postojao ni svet kakav danas poznajemo
Danas, kad se toliko ponosimo delom Nikole Tesle, često zaboravljamo koliko se svet zapravo ogrešio o njega
Nikola Tesla je bio vitak, pokretan i vispren starac koji je verovao da će doživeti 140 godina